X

Yeniden doğuş: Dior Saddle Bag’in geri dönüşü

Moda dünyasına giderek daha fazla yön veren model ve influencer’ların elinde şu sıralar tek bir çanta görmüş olabilirsiniz: Dior Saddle Bag. Öyle ki, modadan ilham almak için kullandığınız bir Instagram hesabınız varsa, geçtiğimiz hafta Dior Saddle Bag’li bir fotoğrafa rastlamamış olmanız imkansız. Marka ve internet fenomenlerinin dev iş birliğiyle son zamanların en fazla iletişimi yapılan çantasının bir görünüp bir kaybolma hikayesini merak ediyor musunuz?

90’lı yılların sonu, 2000’li yılların başıydı. Kargo pantolonlar, Barbie pembesi, tepeden tırnağa denim, kovboy referansları ile “logomania” dönemin maksimalizminin öne çıkan yansımalarındandı. Gerçekten, bunların hepsi aynı anda trenddi! Dior’un o zamanki kreatif direktörü John Galliano, hem lüks ve Parizyen, hem de dönemin modasına kolaylıkla adapte olacak Saddle Bag’i İlkbahar-Yaz 2001 sezonu defilesinde sundu. Çanta gerçekten de eyer şeklindeydi – kovboy referansına bir tik atıyordu. D formlu tokasıyla markasını belli ediyordu – logomania’ya da bir tik. Kısacık sapı ama incecik formu sayesinde omzunuza astığınızda kol altında duruyordu – Paris Hilton gözünüzün önüne geldi mi? 2000 yılına girildiğinde denim kumaşlısı, eşarp – hatta gazete baskısı – desenlisi,  monogramı, canlı renklerdeki saten versiyonları ve deri edisyonlarıyla Dior Saddle Bag her yerdeydi. Markanın aksesuar satışları %60 oranında artmıştı. Sex and the City’de Carrie’nin favori çantalarından biri Saddle Bag’di. Her Spice Girl’de en az bir tane vardı. Destiny’s Child üyeleri ve Britney Spears Saddle Bag takıyordu. Dior Saddle Bag’iniz yoksa popüler bir yüz değildiniz ki!

2000’lerin sonuna doğru, Amerika’dan yayılan popüler kültür dalgası önemli değişikliklere uğradı. 2008’deki finansal krizle birlikte varlık gösterişi bir nebze olsun azaldı. Britney Spears depresyona; Paris Hilton hapse girdi. Paris Hilton’un alışveriş asistanı Kim Kardashian’ın seks kaseti ortaya çıktı. Destiny’s Child ve Spice Girls dağıldı. Bir klasiğin doğuşuna tanık etmiş olmayı uman moda dünyası, Saddle Bag’i çabuk unuttu. John Galliano’nun halefi Raf Simons 2014’te Dior arşivlerine dalana kadar adı ağza alınmadı. Tam da bu zamanda Beyoncé, vintage Saddle Bag’iyle görüntülendi! Ardından vintage Saddle Bag furyası baş gösterdi. Pahalı markaların ürünlerini ikinci el tüketicisiyle buluşturan internet sitelerinde bu model, yeniden alıcının markajına girdi.

2016 yılında, K-Pop yıldızı CL’in Instagram’da Dior Saddle Bag’le poz vermesi, bu modelin dönüşünün ilanı gibiydi. Vogue’un bu paylaşımı haberleştirmesinin ardından, Rihanna ve Bella Hadid’in vintage Saddle Bag’lerle görüntülenmesi son nokta oldu. Maria Grazia Chiuri’nin Dior’un Sonbahar-Kış 2018 koleksiyonuna eklediği Saddle Bag’ler, moda evrenine kesin dönüş yapmıştı. Yine çok çeşitli, üstelik biraz daha kullanışlılardı: Ebatları genişletilmişti. Ne de olsa 2000’lerdeki minicik çantalara plus model iPhone’lar sığmazdı değil mi? Artık telefonları çantada taşımak gibi bir ihtiyaç var mı bilmiyoruz. Ancak; Dior Saddle Bag obsesyonu ihtiyaç tanımıyor; bundan eminiz.

Dünden bugüne Dior Saddle Bag fotoğraflarına galerimizden ulaşabilirsiniz.

 

İlginizi çekebilir: Şehirli referanslarına sahip kasabalı: Jacquemus ve ilk erkek koleksiyonu

Kaynaklar:  
i-D Vice
Indepentent
vogue.com
Garage Vice
Pinterest

Peri Kıbrıslıoğlu: 1990 yılında Denizli'de doğdum. Galatasaray Üniversitesi'nde Sosyoloji üzerine lisans; İletişim Stratejileri ve Halkla İlişkiler üzerine ise yüksek lisans eğitimimi tamamladım. Esquire'da staj yaptıktan sonra moda basını alanında çalışmak istediğimden emindim. Bu doğrultuda, İstanbul Moda Akademisi'nde Moda Editörlüğü eğitimi aldım. 2 yıl boyunca ELLE Dergisi'nde moda ekibi asistanlığı yaptım. Hem prodüksiyon, hem de yazı tarafında çalışmalarda bulundum. Çeşitli markalar için katalog ve kampanya çekimleri, ünlü styling'i çalışmaları, editoryal ve reklam filmi çekimlerinde yer aldım. Moda sektöründe yazılı içerik üretimi üzerine çalışmaya devam ediyorum.

Geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenmek isteyenlere: Fine Life Fermente Kajulu İçecek

Son yıllarda sağlıklı beslenme ve bilinçli tüketim alışkanlıklarının, daha önce hiç olmadığı kadar ilgi gördüğü kesin. Veganlık, vejetaryenlik, fleksitaryen gibi bitki bazlı beslenme türleri, sadece etik ve çevresel nedenlerle değil, aynı zamanda bütüncül sağlık açısından sunduğu çeşitli faydalar nedeniyle de dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına yönelik talepler hızla artarken çok sayıda bitki bazlı ürün de raflardaki yerini alıyor. Özellikle süt ürünlerine alternatif arayanlar için çok sayıda ürün piyasaya sürülüyor. Bu konuda öncü isimlerden biri olan Metro Türkiye de “Sofrada herkese yer var!” mottosuyla tüketicilerin ihtiyaçlarına, yenilikçi ürünlerle cevap veriyor.



Raflarında 400’den fazla bitki bazlı ürün sunan Metro Türkiye, geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına sahip olmanın en leziz yollarını sunuyor. Ve güzel haber; Türk mutfağının favori içeceklerinden ayrana bitki bazlı alternatif sağlıyor: Fine Life Fermente Kajulu İçecek.

Lezzetli, vegan, fermente: Ayrana bitki bazlı alternatif

Herkes için sağlıklı beslenme ve sürdürülebilirlik anlayışıyla hareket eden Metro Türkiye, beslenme trendlerine ve değişen tüketici taleplerine verdiği önemle Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i raflara getiriyor. Geleneksel lezzetimiz ayrana bitki bazlı bir alternatif olarak öne çıkan Fine Life Fermente Kajulu İçecek, bitki bazlı beslenme alışkanlıklarını benimseyen ya da benimsemek isteyen herkesin beğenisine sunuluyor.

Metro Türkiye raflarında yerini almaya başlayan bu yenilikçi ürün, %27 oranında kaju fıstığı, tuz ve çeşitli probiyotikler içeriyor. Bunun yanı sıra katkı maddesi, koruyucu ve gluten içermemesiyle de dikkat çeken Fine Life Fermente Kajulu İçecek, hem bitki bazlı ürünleri tercih edenlerin hem de laktoz tüketmemeye önem verenlerin favorisi olmaya aday. Ayran alternatifi olarak soğuk tüketilebilen bu ürün, 250 ml’lik cam ambalajlarda satışa sunuluyor. Vlabel etiketiyle otel ve restoran gibi yeme içme işletmelerinde rahatça kullanılabilecek Fine Life Fermente Kajulu İçecek, menülere yeni vegan bir alternatif getirirken, müşteri memnuniyetini de artırma potansiyeli taşıyor.

Geçtiğimiz yıllarda süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler sunmuş olan Metro Türkiye, Metro Chef Veggie Bademli ve Fındıklı içecekler ile yoğurda alternatif Metro Chef Veggie Fermente Süzme Kaju’yu ve Metro Chef Veggie Meze Serisi’ni tüketicilerle buluşturmuştu. Bu yıl ise Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden ayrana bitki bazlı bir alternatif getirerek hem sağlıklı hem de yenilikçi bir seçeneği yani Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i tüketicilerle buluşturuyor.

Elbette Metro Türkiye’nin raflara taşıdığı yenilikçi ürünler sadece süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler ile sınırlı değil. Çok daha fazlası, raflarda çoktan yerini aldı.

Bitki bazlı geniş ürün yelpazesi: 400’den fazla çeşit



Metro Türkiye’nin raflarındaki vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; falafel çeşitlerinden pizzaya, ranch sostan çamaşır yumuşatıcısına kadar 50’ye yakın çeşitte gıda ve gıda dışı bitki bazlı ürün sunuyor. Eğer tüm bu ürünleri ve çok daha fazlasını incelemek isterseniz hemen tıklayıpvegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine;vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; Metro Türkiye’nin Bitki Bazlı & Vegan Katalogu’nu keşfedebilirsiniz.

Temel gıdadan temizlik ürünlerine, kişisel bakımdan atıştırmalıklara aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Metro Türkiye ile sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzına ulaşmak artık çok daha kolay.

*Bu yazı Metro Türkiye katkılarıyla hazırlanmıştır.

İlginizi çekebilir: Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’nin zengin vegan ürün yelpazesini keşfedinVegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’

 



İlgili Makale