Yaz aylarında kollarınızı güvenle kaldırın: Koltuk altı bakımınızı doğru yapıyor musunuz?
Yaz geldi; yani tiril tiril bluzların, uçuş uçuş elbiselerin mevsimi… Soğuk havaların uzaklaşmasıyla rafa kalkan kalın, uzun kollu kıyafetlerin yerini ince ve askılı kıyafetlerin alması, özellikle kadınların koltuk altı bakımı ile ilgili endişelerini de beraberinde getirdi.
Soğuk havalara göre daha sıcak ve daha hareketli olan yaz, cilt ve saç bakımının yanı sıra koltuk altı bakımının da üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir mevsim. “Acaba koltuk altım terli ve kötü gözüküyor mu?” gibi tüylerden kurtulmak için yapılan ağda, jilet, epilasyon gibi uygulamalar sonrası oluşabilecek tahriş ve rahatsız edici görüntü de gün içerisinde sohbet ederken, saçınızı toplarken ya da dans ederken kollarınızı endişeyle kaldırmanıza sebep oluyor olabilir. Ne var ki doğru ve etkili koltuk altı bakımı ile tüm kadınların ihtiyaç duydukları kollarını kaldırma özgürlüğüne kavuşmaları mümkün.
Yaz aylarında #güvenlekaldırkollarını
Yaz aylarında “bakım” denildiği zaman akla önce güneş ve cilt bakımı geliyor, ancak koltuk altı bakımı da bu süreçte atlanmaması gereken bir konu. Hem ter kokusu oluşumunun hem de kötü bir görüntünün engellenmesi için, bu bölgeye doğru bakım yapılması şart.
En sık yaşanan koltuk altı problemleri
Koltuk altı bakımının püf noktalarına geçmeden önce, en sık karşılaşılan koltuk altı problemlerine değinelim:
- Koltuk altı kararması: Yazın aşırı terleme, tüylerden kurtulmak için başvurulan yöntemlerin daha sık kullanılması ya da hormonal değişiklikler gibi nedenlere bağlı olarak gelişebilen koltuk altı kararması, öz güven eksikliği yaşanması ve hareket özgürlüğünün kısıtlanmasının öncelikli sebeplerinden. Kararmanın önüne geçebilmek için koltuk altınıza düzenli bakım yapmanın yanı sıra medikal yöntemlere başvurabilir ya da doğal reçeteleri deneyebilirsiniz.
- Koltuk altı sarkması: Yaş ilerledikçe hücrelerin kendini yenileme hızı düştüğünden, vücudun belirli bölgelerinde sarkma problemi görülebilir. Sık kilo alıp vermek gibi nedenler sarkmayı hızlandırabileceği gibi, çok hareket eden bir bölge olması da koltuk altı sarkmasının öncelikli nedenleri arasında. Ne var ki, düzenli nemlendirme, doğru bakım ve egzersizle bu bölgedeki yaşlanma da yavaşlatılabilir.
- Ter kokusu: Sıra geldi en sık karşılaşılan ve pek çoğumuz için kabusa dönüşen koltuk altı problemine. Terleyen ister siz olun, ister bir başkası, ter kokusu oldukça rahatsız edici bir konu. Diğer yandan terleme, kıyafetlerde leke oluşumu ile kötü bir görüntüye de sebep olabiliyor. Üzülmeyin, sorun büyük olsa da, çözümü oldukça basit: Doğru bakımla yumuşak, pürüzsüz ve temiz görünen bir koltuk altına kavuşmak mümkün.
Koltuk altı bakımı nasıl yapılmalı?
Vücudumuz için ısı düzenleme mekanizması olarak çalışan ter bezlerinin ürettiği sıvı aslında kokusuz olmakla beraber, beslenme düzeni, tüyler, bakteriler gibi etmenlerle ter kokusu oluşabilir. Terlemenin neden olduğu koku ise pek çoğumuz için rahatsız edici ve hatta öz güven kırıcı bir durumdur. İşte, özellikle sıcak havalar nedeniyle daha çok terlediğimiz bugünlerde, koku oluşumunu engellemek için birkaç öneri:
Temizlik şart.
Koltuk altı bakımı söz konusu olduğunda, ilk adım temizlik. Yalnızca sıcak havalar değil, kışın giyilen kalın kıyafetler de sürekli olarak terlememize neden olurken, tahriş, kaşıntı ve koku oluşumu da kaçınılmaz. Ter kokusunu önlemek için düzenli olarak duş almanız, her gün duş almıyor olsanız bile sabahları uyandığınızda sabun ve su ile koltuk altını yıkamanız, ter kokusu oluşumunu en aza indirecektir.
Kıyafet seçimi önemli.
Bazı kumaşlar terlemeyi hızlandırabildiği gibi, koku oluşumuna da neden olabiliyor. Mevsim ne olursa olsun cildinizin nefes almasına yardımcı olacak pamuklu, yünlü ya da ipek gibi kumaşları tercih etmeye özen gösterin.
Beslenme düzeninizi gözden geçirin.
Soğan, sarımsak gibi keskin aromalı yiyecekler ve baharatlar, ter kokusu oluşumunu arttırır. Özellikle sıcak havalarda bu tarz besinlerin beslenme düzeninizdeki yerini azaltabilirsiniz.
Tüylerinizden kurtulun.
Uzun ve sık tüyler, bakterilerin koltuk altınızda barınmasını kolaylaştırdığından koku oluşumunu arttırabilir. Tüyleri uzaklaştırdığınızda, koku oluşumunu da engelleyebilirsiniz. Ne var ki, yapılan araştırmalara göre kadınların %75’i haftada iki kez jilet kullanırken %33’ü koltuk altı derisini kesiyor. Temiz görünmek ve ter kokmamak için yapılan tüm bu işlemler, bu bölgenin kurumasına, tahriş olmasına, güçsüzleşmesine neden olabiliyor. Dolayısıyla pek çok dış etkene maruz kalan koltuk altı bölgesi özenli bir bakıma ihtiyaç duyuyor.
Doğru ürün seçimi ve bakım
Koltuk altı bakımı denildiğinde akla ilk gelen ürünler tabi ki deodorant ve anti perspirantlar. Anti perspirant özellikli ürünler terlemenin önüne geçerken, deodorantlar vücut kokusunu bastırmak üzere tasarlanmıştır. İhtiyacınıza en uygun ürünü doğru zamanda kullanarak ter kokusundan kurtulabilirsiniz.
Dove deodorant serisi, terlemeyi önleyici formülü ile 48 saate kadar terlemeye karşı koruma özelliğinin yanı sıra içeriğinde yer alan ¼ nemlendiriciyle cildinizi tüm dış etkenlerden kaynaklanan tahrişe karşı koruyor, üstün bakım ile yumuşak ve pürüzsüz bir koltuk altı görünümü sağlıyor. Tüm mesajlarında kadınlara öz güvenli olmalarını söyleyen Dove, koltuk altı bakımı konusunda sunduğu üstün bakım ile de kadınlara kadınlara ihtiyaçları olan özgürlüğü ve öz güveni sağlıyor.
Dove’a özel ikonik temiz ve saf kokusu ile Dove Original, en çok tercih edilen deodorantlardan biri olarak bir klasik olmayı başarırken; 100 renk üzerinde test edilmiş özel formülü ile kıyafetlerde leke bırakmayan Invisible Dry, hem koltuk altı cildini hem de giysileri koruyor. Dove Deodorant Serisinde yer alan Go Fresh ise yeşil çay ve salatalığın ferahlatıcı ve tazeleyici kokusu ile gün boyu etkisini gösteriyor.
Sen de Dove ile #güvenlekaldırkollarını