X

Yaşamınızı sadeleştirerek mutlu olmanın 50 yolu

Birçoğumuz hayatlarımızın gidişatından tam olarak memnun değiliz. Sürekli bir arayış içinde olduğumuz bu dünyada, en çok arzuladığımız şeylerin başında daha mutlu olmak geliyor. Mutluluk ve huzura ulaşabilmek adına herkesin kendince yöntemleri var. Biz de insanların tecrübelerinden ve uyguladıkları mutluluk yöntemlerinden faydalanmak istedik. Uplifers olarak sizlere Missminimalist isimli blogger’ın kendince geliştirdiği “yaşamı sadeleştirme ve daha mutlu birer birey haline gelme” önerilerini dikkate alarak bir derleme hazırladık. İşte yaşamınızı sadeleştirerek mutlu olmanın 50 yolu…

1. Hayatınızdan televizyonu çıkaramıyorsanız bile, mümkün olduğunca az izlemeye özen gösterin. Çünkü, bu sayede her ay ortalama 100 değerli saat kazanmış olursunuz.

2. Aboneliğinizin olduğu dergileri internet üzerinden okuyun, böylelikle evinizde bir ton dergi yığını oluşmaz.

3. Zamandan ve ağaçlardan tasarruf edebilmek için, gazeteleri de internet üzerinden okumaya çalışın. Böylelikle yanlızca sizi ilgilendiren haberleri daha pratik bir şekilde okursunuz.

4. Fazla mobilyalardan kurtulun, daha az eşya temizlenmesi kolay bir ev demektir.

5. Çok fonksiyonlu mobilyalar almaya bakın, böylece daha az eşyayla ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

6. Fazla aksesuarlardan kurtulun, böylece temizlik yaparken daha az zaman ve enerji sarf edersiniz.

7. Fotoğraflarınızı bastırmak yerine bilgisayarda dijital albümler oluşturun.

8. Filmleri indirmek yerine online platformlardan izleyin.

9. Kullanmadığınız tüm eşyaları bir an önce ortadan kaldırın, boşuna evinizde kalabalık etmesin.

10. Her şeyin belirli bir yeri olsun. Böylece aradığınızda ve tekrar yerine kaldırmak gerektiğinde, sıkıntı çekmeyin.

11. İş yaparken diğer yandan temizleme alışkanlığını edinin. Dökülenleri anında temizleyip, pisliklerin daha da artıp  büyümesini beklemeden yok edin.

12. Temizlik rutini geliştirin. Yapacağınız işleri düzenli bir şekilde sıraya koyun.

13. Çamaşırlarınız yeterince çoğaldığı zaman, yıkayın. Hem zaman kazanır hem de daha az su ve enerji harcamış olursunuz.

14. Yeterince iç çamaşır ve çorap satın alın, böylece bir makinelik çamaşır oluşsun ve gerektiğinde makineniz az çamaşırla boşuna çalışmasın.

15. Havlularınızı  daha az sıklıkta yıkayın. Her gün yıkanmaları gerekmiyor; zaten siz onları kendiniz temizken kullanmıyor musunuz?

16. Yepyeni bir hobi edinmeye karar verdiğinizde eski favori hobinizi, tüm alet ve takımlarıyla birlikte ortadan kaldırın.

17. “Yenisi içeri, eskisi dışarı” prensibini benimseyin. Yeni bir şey satın aldığınızda, eskisinden derhal kurtulun.

18. Koleksiyonlar yapmaya kalkışmayın. Birikmişlerden uzak durun, enerjinizi ve yaratıcılığınızı, çok daha üretken olabileceğiniz alanlara yönlendirin.

19. Her gün bir eşyadan kurtulun. Yıl sonunda 365 tane, hakkında daha az endişe duyacağınız şey olacaktır.

20. Giysilerinizi çıkarır çıkarmaz askıya asın. Yerlere atmak veya bir sandalyenin üstüne yığmak yerine, onları düzenli bir şekilde ortadan kaldırın ki, ütü işiyle uğraşmak zorunda kalmayın.

21. Giysilerinizi işlevlerine göre düzenleyin. Örneğin, tüm pantolonlarınızı, eteklerinizi ve gömleklerinizi birlikte asın, böylece aradığınızı çabucak bulabilirsiniz.

22. Mücevher, saat veya eşarp gibi aksesuarlarınızı belirli kutuların içine koyun.

23. Birçok şekilde kombin olabilecek giysiler seçin. Böylelikle daha az giysiye ihtiyaç duyarsınız.

24. Moda kurbanı olmayın. Trendleri yakalamaya çalışmak, zaman ve para kaybı demektir.

25. Size yakışanın bilincinde olun. Böylece gardırop dolusu “yanlışların” birikiminden kurtulmuş olursunuz.

26. Saçınız rahat kullanabileceğiniz bir şekilde kestirin, dolayısıyla bu size sabahları daha fazla zaman kazandıracaktır.

27. Doğal saçınıza sadık kalın. Saçınız düz ise kıvırcık,  kıvırcıksa düz veya sarı ise kahverengi yapmayın.

28. Az makyaj yapın ya da hiç yapmayın.

29. Banyodaki kalabalığı engellemek için bir arada kullanılan şampuan ve krem veya nemlendirici ve güneş koruyucusu gibi ürünler kullanın.

30. Giyinme rutininizi standart bir hale getirin, böylece her sabah minimum çabayla hazır olabilirsiniz.

31. Şişeler kullanın. Böylelikle çekmecelerinizi yarım kullanılmış losyon ve ilaçlarla doldurmazsınız.

32. Kötü alışkanlıklardan uzak durun. Örneğin, sigara içmek, uyuşturucu kullanmak veya aşırı alkol almak. Böylelikle, şu anda daha iyi görünecek ve ilerleyen zamanlarda oluşabilecek bir yığın sağlık problemlerinden kendinizi korumuş olacaksınız.

33. İç güzelliğiniz parlasın. Hoş bir çehre ve sevimli bir gülümseme sizi herhangi bir kozmetik üründen daha güzel gösterir.

34. Tam tahıllı yiyecekler, meyve ve sebzeler tüketerek sağlıklı beslenin. Böylelikle tıbbi problemlerden geniş çapta sakınmış olacaksınız.

35. Mutfak tezgahınız her zaman tertipli olsun.

36. Yemekler için standart bir tabak seti oluşturun.

37. “Hayır” demesini öğrenin. Bu ilk zamanlar güç olabilir, yine de bunun için çabalayın.

38. Sorumluluk verin. Her şeyi kendi başınıza  yapmaktan vazgeçin, işlerinizi mutlaka başkalarıyla bölüşün.

39. Yapmayı planladığınız işlerin sayısını sınırlı tutun. Sorumluluklarınızın miktarını arttırmayın, eskilerinden vazgeçip, yenilerine yoğunlaşın.

40. Gerçekleşme olasılığı olan beklentiler içine girin. Gerek kendinizden, gerekse başkalarından çok fazlasını ummak, hayal kırıklığı ve strese yol açar.

41. Ne ile savaşmanız gerektiğini bulun. Mücadele etmenize değmeyen binlerce küçük şeylerle karşılaştığınızda, onları kafanıza takmayın.

42. Kendinizi olayların akışına bırakın. Etrafınızdaki şeyleri kontrol etmeye çalışmak yerine, oluruna bırakın gitsin.

43. Esnek davranın. Bir şeyleri “kendi yönteminizle” yapmak için ısrar etmeyin, tam tersine içinde bulunduğunuz duruma ayak uydurun.

44. Mükemmeliyetçi olmayın. Yapılan işler yeterince iyiyse, sorun yok demektir.

45. Küçük sorunları daha büyük hale gelmeden halledin. Az bir çaba, ileride oluşabilecek baş ağrılarını önler.

46. Yapmanız gereken işleri bir araya toplayın. Ütü yapmayı, faturaları ödemeyi, iletilerinizi yanıtlamayı peş peşe yapın.

47. Dışarıda yapmanız gereken işleri art arda yapın. Market, kuru temizleme, postane gibi yerlere gitmek gibi işleri bir plan dahilinde yapın, böylelikle bir kerede birçok işi aradan çıkartırsınız.

48. Yapılacaklar listenizi sadeleştirin. Önemsiz, gereksiz veya yerine getirilemeyecek olanları listeden çıkartın.

49. Gerektiğinde başkalarından yardım veya öğüt alın. Uzman bir kişiye danışmak, sizi saatlerce işlerle boğuşmaktan kurtarır.

50. Daha azını yapmayı hedefleyin. Günlük iş programınıza daha çok iş sıkıştırmak yerine sadeleştirmek üretkenliğinizi artırır.

Kaynak
MissMinimalist

İlginizi çekebilir: Daha iyi bir yaşam için 20 hayat sırrı

Uplifers: Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!

Geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenmek isteyenlere: Fine Life Fermente Kajulu İçecek

Son yıllarda sağlıklı beslenme ve bilinçli tüketim alışkanlıklarının, daha önce hiç olmadığı kadar ilgi gördüğü kesin. Veganlık, vejetaryenlik, fleksitaryen gibi bitki bazlı beslenme türleri, sadece etik ve çevresel nedenlerle değil, aynı zamanda bütüncül sağlık açısından sunduğu çeşitli faydalar nedeniyle de dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına yönelik talepler hızla artarken çok sayıda bitki bazlı ürün de raflardaki yerini alıyor. Özellikle süt ürünlerine alternatif arayanlar için çok sayıda ürün piyasaya sürülüyor. Bu konuda öncü isimlerden biri olan Metro Türkiye de “Sofrada herkese yer var!” mottosuyla tüketicilerin ihtiyaçlarına, yenilikçi ürünlerle cevap veriyor.



Raflarında 400’den fazla bitki bazlı ürün sunan Metro Türkiye, geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına sahip olmanın en leziz yollarını sunuyor. Ve güzel haber; Türk mutfağının favori içeceklerinden ayrana bitki bazlı alternatif sağlıyor: Fine Life Fermente Kajulu İçecek.

Lezzetli, vegan, fermente: Ayrana bitki bazlı alternatif

Herkes için sağlıklı beslenme ve sürdürülebilirlik anlayışıyla hareket eden Metro Türkiye, beslenme trendlerine ve değişen tüketici taleplerine verdiği önemle Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i raflara getiriyor. Geleneksel lezzetimiz ayrana bitki bazlı bir alternatif olarak öne çıkan Fine Life Fermente Kajulu İçecek, bitki bazlı beslenme alışkanlıklarını benimseyen ya da benimsemek isteyen herkesin beğenisine sunuluyor.

Metro Türkiye raflarında yerini almaya başlayan bu yenilikçi ürün, %27 oranında kaju fıstığı, tuz ve çeşitli probiyotikler içeriyor. Bunun yanı sıra katkı maddesi, koruyucu ve gluten içermemesiyle de dikkat çeken Fine Life Fermente Kajulu İçecek, hem bitki bazlı ürünleri tercih edenlerin hem de laktoz tüketmemeye önem verenlerin favorisi olmaya aday. Ayran alternatifi olarak soğuk tüketilebilen bu ürün, 250 ml’lik cam ambalajlarda satışa sunuluyor. Vlabel etiketiyle otel ve restoran gibi yeme içme işletmelerinde rahatça kullanılabilecek Fine Life Fermente Kajulu İçecek, menülere yeni vegan bir alternatif getirirken, müşteri memnuniyetini de artırma potansiyeli taşıyor.

Geçtiğimiz yıllarda süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler sunmuş olan Metro Türkiye, Metro Chef Veggie Bademli ve Fındıklı içecekler ile yoğurda alternatif Metro Chef Veggie Fermente Süzme Kaju’yu ve Metro Chef Veggie Meze Serisi’ni tüketicilerle buluşturmuştu. Bu yıl ise Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden ayrana bitki bazlı bir alternatif getirerek hem sağlıklı hem de yenilikçi bir seçeneği yani Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i tüketicilerle buluşturuyor.

Elbette Metro Türkiye’nin raflara taşıdığı yenilikçi ürünler sadece süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler ile sınırlı değil. Çok daha fazlası, raflarda çoktan yerini aldı.

Bitki bazlı geniş ürün yelpazesi: 400’den fazla çeşit



Metro Türkiye’nin raflarındaki vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; falafel çeşitlerinden pizzaya, ranch sostan çamaşır yumuşatıcısına kadar 50’ye yakın çeşitte gıda ve gıda dışı bitki bazlı ürün sunuyor. Eğer tüm bu ürünleri ve çok daha fazlasını incelemek isterseniz hemen tıklayıpvegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine;vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; Metro Türkiye’nin Bitki Bazlı & Vegan Katalogu’nu keşfedebilirsiniz.

Temel gıdadan temizlik ürünlerine, kişisel bakımdan atıştırmalıklara aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Metro Türkiye ile sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzına ulaşmak artık çok daha kolay.

*Bu yazı Metro Türkiye katkılarıyla hazırlanmıştır.

İlginizi çekebilir: Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’nin zengin vegan ürün yelpazesini keşfedinVegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’

 

İlgili Makale