Tablet ve akıllı telefon ekranlarına bakarak günde ortalama 3 saatimizi geçiriyoruz! Evet, bu çarpıcı istatistik kulağa biraz ürkütücü gelse de, bu yeni nesil teknoloji tutkunluğunu avantaja çevirmenin yolları da yok değil. “Tablet ve akıllı telefonlar yaratıcı zekayı olumsuz etkiliyor mu?” tartışmaları süredursun, biz Uplifers olarak yaratıcılığınıza yaratıcılık katacak 5 şahane mobil uygulamayı sizler için derledik:
İçindeki müzisyeni durduramayanlara: KORG Gadget
Profesyonel müzisyenlerin, müzikle amatörce uğraşanların ve hatta sadece seslerle oynamaktan keyif alanların bile hayran olacağı bir uygulamadan bahsedeceksek bu kesinlikle KORG Gadget olur! Dünyaca ünlü klavye ve synthesizer üreticisi KORG tarafından geliştirilen bu uygulamada 15 farklı synthesizer ve drum machine bulunuyor. Ayrıca eksiksiz bir midi klavye özelliği de bulunan KORG Gadget’ı kullanarak kendi harika mix’lerinizi yapabilir ve evinizin Daft Punk’ı olabilirsiniz! Bu şahane uygulama şimdilik sadece iPad’lerde kullanılabiliyor.
Çizgilerin gücü adına: Paper Essential
Çizim yapmaktan hoşlanıyorsanız ve bunu yaparken yeniliklere açık olmak istiyorsanız, Apple’ın Yılın Uygulaması ödülünü kazanan Paper Essential’ı mutlaka kullanın. Özel kalemi ile hem bir çizim defteri, hem fotoğraf editleme hem de not alma aracı olan Paper Essential’ı iPad ve iPhone’unuzda kullanabilirsiniz. Temiz ve kolay kullanımlı ara yüzü ile Paper Essential’ı AppStore’dan 7 USD’ye satın alabilirsiniz.
Beyninizi uyarın: Brain Wave
Bir takım anlamsız sesler dinlemek kulağa tuhaf gelse de özel frekanslarla kaydedilmiş ses dosyaları içeren Brain Wave uygulaması, özellikle çalışırken dikkat sorunu yaşayanlar için ideal. Bir süre dinlendiği zaman konsantrasyon ve ifade gücünü arttıran Brain Wave uygulamasını sadece 2,99 USD ödeyerek telefonunuza indirebilirsiniz.
Hadi biraz film çekelim!: Cine Meter II
Son yıllarda akıllı telefonlarla çekilen bazı kısa film ve videoları biz de hayranlıkla takip ediyoruz! Telefonunuzu profesyonel bir film stüdyosuna çeviren Cine Meter’in ikinci versiyonu Cine Meter II, gerçek bir light meter görevi görmesinden ötürü amatör yönetmenlerin gözdesi. Ön kamera entegrasyonunun yanı sıra internet bağlantısı olmadan offline olarak da çalışabilen Cine Meter II, iPhone, iPad ve Android cihazlarda kullanılabiliyor. (Fiyatı: 19.99 USD)
Yaratıcılık evreni gibi: Muraly
Yaratıcılık isteyen bir mesleği olan ya da vizyonunu geliştirmek isteyen herkesin, hemen her gün zaman ayırmasını tavsiye ettiğimiz Muraly için Pinterest, Google Docs ve evrendeki diğer tüm güzel şeylerin ideal bir karışımı diyebiliriz! Seyahat planlamaktan bir proje için hazırlık yapmaya kadar her şeyi yapabileceğiniz; tüm bunları yaparken sınırsız ilham alacağınız Muraly, AppStore’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.
Kaynaklar:
wired.com
brit.co
theguardian.com
İlginizi çekebilecek diğer içerikler:
Oculus Rift 2016’da sanal gerçeklik fırtınası estirecek
2016’da teknoloji her an bizimle: Giyilebilir teknoloji
10 maddeyle 3D yazıcıların hayatınızı kökten değiştirmesine hazırlanın