X

Urla gezilecek yerler: Huzurlu bir kaçamak için bilmeniz gerekenler

Urla’ya daha önce gitmediyseniz bile, birileri mutlaka bu harika tatil beldesini ilk fırsatta ziyaret etmenizi önermiştir. Urla, güzel İzmir’in batısında yer alan ve tarihi dokusu, doğal güzellikleri, unutulmaz lezzetleriyle ünlü bir ilçe. Kolay ulaşımı sebebiyle sıklıkla ziyaret edilen bu harika yer, ayrıca sessizliği ve huzuru ile de öne çıkıyor. Urla’nın tarihi, antik dönemlere kadar uzandığı için burada gezebileceğiniz tarihi güzellikler olduğunu da ekleyelim. Tüm bu nitelikleriyle özellikle yaz tatilleri için ideal bir lokasyon olan Urla’da siz de tertemiz denize bir denize girebilir, mükemmel Urla mekanlarını keşfedebilir, sakinliğin ve manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Urla gezilecek yerler hakkında daha fazlasını keşfetmek için okumaya devam edin.

Urla gezilecek yerler

Eğer bir sonraki tatil planınız Urla ise siz de bu sorunun yanıtını merak ediyor olabilirsiniz. Acaba Urla’nın en güzel yeri neresi? Urla’da nereler gezilir? İşte Urla tatiliniz sırasında mutlaka görmeniz gereken harika yerlerden bazıları!

1. Antik Zeytin İşliği Klazomenai

Klazomenai Antik Kenti, Urla’nın en önemli tarihi mekanlarından biridir. Antik çağda İyonya bölgesindeki önemli şehirlerden biri olan Klazomenai, Urla’nın Bademler Köyü’nde yer almaktadır. Kentin tarihi ise M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanır. Buradaki en önemli yapılar arasında antik tiyatro, agora, hamam, sarnıç ve mezarlar yer alır. Kentteki antik tiyatro, İyonya Bölgesi’nin en büyük tiyatrolarından biridir ve yaklaşık 3500 kişilik kapasitesiyle dikkat çeker.

Klazomenai Antik Kenti geziniz sırasında ayrıca dünyanın ilk modern zeytinyağı işliğini de ziyaret edebilirsiniz. İşlik kelimesini daha önce duymadıysanız manuel çalışan bir fabrika olduğunu söyleyebiliriz. Kentte bulunan 2600 yıllık işlik, orijinaline göre yeniden inşa edilmiştir. Klazomenai Antik Kenti, zeytinyağı ticaretinde öylesine gelişmiştir ki farklı ülkelerde Klezomania sembolü olan zeytinyağı amforaları bulunmuştur.

2. Bademler Köyü

Urla gezilecek yerler listemizin bir diğer önerisi ise Bademler Köyü. Urla merkeze yaklaşık 7 km mesafede bulunan Bademler Köyü, adını, tahmin edeceğiniz gibi içerisindeki badem ağaçlarından alıyor ve doğal güzellikleri, tarihi dokusu, yöresel ürünleriyle dikkat çekiyor. İzmir’in diğer turistik yerlerinden kolayca ulaşılabilecek bir konumda yer alan bu şirin köyün en önemli özelliklerinden biri, kesinlikle doğal güzellikleri. Köy, dağların ve ormanların arasında yer aldığı için yürüyüş tutkunları için de oldukça ideal.

Bademler Köyü, ayrıca ülkemizdeki ilk köy tiyatrosuna da ev sahipliği yapıyor. 80 yıldır aktif olan tiyatronun tüm kadrosu, köy halkından oluşmakta. Köy halkı, burayı uzun yıllardır devlet desteği olmadan imece usulü bir şekilde hayatta tutuyor. “Entel Köy” lakabının hakkını sonuna kadar veren Bademler Köyü’nün okuma yazma oranının oldukça yüksek olduğunu da söyleyelim.

3. Barbaros Köyü

Urla sınırları içerisinde yer alan Barbaros Köyü’nü “Vizyoner Köy” lakabıyla duymuş olabilirsiniz. Urla merkeze yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta yer alan bu şirin yerin bu isimle anılmasının nedeni doğal dokusunu bozmadan sürdürülebilir kalkınmayı benimsemesi. Köyün en önemli özelliklerinden biri ise doğal güzellikleri. Ayrıca köyde yer alan tarihi kiliseler, eski evler ve mezarlar bölgenin tarihi hakkında önemli ipuçları vermekte. Bunlardan en önemlisi Barbaros Hayrettin Paşa’nın bir süre yaşadığı ve kullandığı bir yer olan Barbaros Kalesi… Son olarak köyün sürdürülebilir kalkınma metodlarından biri olan Çat Kapı Evleri’nden bahsetmemek olmaz. Köydeki bazı evlere yemeğe misafir olabiliyor, o gün ne piştiyse belli bir ücret karşılığında yemek yiyebiliyorsunuz.

4. Çeşmealtı

Kaynak: vikipedi

Urla gezilecek yerler listemize birbirinden güzel önerilerle devam ediyoruz. Urla’nın en sakin yerlerinden olan Çeşmealtı, bir sahil kasabasında gözlerden uzak ve huzurlu bir tatil hayali kuranlar için son derece ideal. Burada ayrıca Urla’nın en eski mezarlıklarından biri olan ve tarihi mezar taşlarıyla dikkat çeken Çeşmealtı Mezarlığı da bulunuyor. Çeşmealtı’nda konaklamak için birçok seçenek ve çoğu tatil bölgesine kıyasla daha sakin bir sahil bulmak da mümkün. Son olarak buradaki Çeşmealtı Windsurf ve Yelken Kulübü’nün kiralama yapabileceğiniz, ders alabileceğiniz, birçok milli sporcu yetiştirmiş bir yer olduğunu da ekleyelim.

5. Urla Bağ Yolu

Sanıyoruz Urla’nın bu kadar popüler hale gelmesini sağlayan en önemli şeylerden biri Urla Bağ Yolu’dur. Bağ Yolu, ziyaretçilerine Urla’nın doğal güzelliklerini sergileyen, bağları, zeytinlikleri, tarihi yapıları ve eşsiz deniz manzarası ile harmanlanmış bir yolculuk sunar. Bu rota Urla merkezden başlar ve bölgedeki ünlü bağlardan geçerek Karaburun Yarımadası’na kadar uzanır. Yol üzerinde birçok üzüm bağı, zeytinlik ve bahçe yer alır. Yolculuk boyunca, birçok kez doğal güzellikleri keşfetmek için duraklamak isteyeceğinize eminiz.

Bağ Yolu ayrıca, Urla’daki şarap üreticilerinin de merkezidir. Bölgedeki en ünlü şarap üreticileri, yolculuk boyunca ziyaretçilerini ağırlar ve onlara unutulmaz bir şarap tadımı deneyimi sunar. Urla Bağ Yolu’ndaki şarap tadımı deneyimi ile siz de bölgenin şarap kültürü hakkında detaylı şekilde bilgi edinebilirsiniz.

6. Urla İskele

Urla merkezinin sahil kısmı olan İskele, balık restoranlarıyla yaz akşamlarının vazgeçilmez adresi. Siz de ılık bir yaz akşamını iskelede zaman geçirmek için ayırabilir; balık restoranlarından birinde benzersiz Ege lezzetlerini deneyimleyebilirsiniz. Özellikle bölgeye özgü olan ayvalı ısırgan salatasını denemenizi öneririz.

7. Karantina Adası

Urla gezilecek yerler listemizin bir diğer önerisi olan Karantina Adası’nı Urla İskele’de otururken karşınızda göreceksiniz. 18. yüzyılda dünya, kolera ve veba gibi hastalıklarla uğraşırken, bölgeye yanaşan gemilerin hastalık getirmediğinden emin olmak için insanlar burada karantinaya alınıyordu… Adada yapılar bulunsa da ne yazık ki ziyarete açık değil. Yine de uzaktan izlemek bile oldukça etkileyici.

8. Zeytin Yolu

Bildiğiniz gibi zeytin, buraların tarihi ve kültürünün en önemli parçası. İşte Zeytin Yolu projesi de tam olarak bu nedenle başlatılmış. Yol üzerinde tarihi işlikler, ezme yerleri, fabrikalar, anıt zeytin ağaçları bulunuyor. Özellikle trekking yapmayı seven biriyseniz bu rota sizin için harika bir deneyim olabilir. Yolculuk boyunca yemyeşil bir manzara eşliğinde doğanın keyfini çıkarabilir; zeytin ağaçları arasında ilerleyerek, bölgenin yerel zeytin çeşitlerini ve zeytin üretim tekniklerini keşfedebilirsiniz.

Urla’da ne yapılır?

Urla gezilecek yerlerin en önemlilerini yukarıda sıraladık. Peki Urla’da ne yapılır? Öncelikle yukarıda saydığımız, hepsi birbirinden güzel yerleri gezebilir, aralarından size hitap eden yerlerde konaklayarak unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Bunların yanı sıra Urla’nın meşhur Sanat Sokağı’nı, Malgaca Pazarı’nı, Köstem Zeytinyağı Müzesi’ni gezebilir, birbirinden temiz denizlere girebilir; windsurf ve yelken gibi su sporları yapabilirsiniz. Urla restoranlarında unutulmaz lezzetler tadabilir, hayatın kaosundan bir süreliğine bile olsa kendinizi soyutlayabilirsiniz.

1. Urla’da su sporlarının tadını çıkarın

Urla’nın yelken, kiteboard, kitesurf gibi pek çok su sporu için ideal bir yer olduğunu belirtmiştik. Özellikle ülkemizde her geçen gün daha fazla ilgi gören kiteboard için Urla, Gülbahçe Köyü’nü ziyaret edebilirsiniz. Gülbahçe plajı doğal azmak, sığ su ve sideshore rüzgar gibi karakteristik özellikleri nedeniyle öne çıkıyor. Doğal olarak bölgede birçok kite okulu var. İşte tercih edebileceğiniz kite okullarından bazıları:

2. Birbirinden güzel Urla koylarında denize girin

Tüm bu bilgiler ışığında, Urla’nın gerçekten konuklarına bir tatilden beklenebilecek her şeyi vadettiğini söylemek mümkün. Bunlardan biri de elbette nefes kesen koyları. İşte Urla’da denize girmek için tercih edebileceğiniz koylardan bazıları:

  • Melengeç Plajı: Samimi bir aile işletmesi bulunan bu temiz koy, sakinlik arayanlar için oldukça ideal.
  • Altınkoy Plajı: Urla’nın en güzel plajı olarak nitelendirilen bu bakir koyda daha çok kampçılar bulunuyor. Koyda ayrıca basit bir tesis de var.
  • Demircili Plajı: Burada denizin içine doğru uzanan yarımada boynu olduğundan, her iki tarafta da iki tane güzel koy var. Koyun bir tarafı dalgalıyken, diğer tarafı sakin. Ayrıca Demircili Plajı’nda da yine basit bir tesis bulunmakta.
  • Deniz Yıldızı Plajı: Bodrum Koyu’nda bulunan bu plaj, samimi bir aile işletmesine sahip. Oldukça sakin ve daha çok aileler tarafından tercih ediliyor.
  • Bodrum Koyu: Tertemiz Bodrum Koyu’nda Deniz Yıldızı işletmesinin yanı sıra halkın kullanımına açık olan ve tesissiz bölümler de var.
  • Çeşmealtı Plajı Mavi Beach: Çeşmealtı Plajı, şehirden uzaklaşmadan denize girmek için ideal. Mavi Plaj, genelde kalabalık oluyor ve sahili de taşlık.
  • Kum Denizi Plajı: Belediyeye ait olan bu plaj Urla’nın mavi bayraklı plajlarından. İçerisinde yürüyüş yolları, yeme-içme alanları ve yeşillik alanlar da bulunan bu plajda deniz suyunun bir hayli soğuk olduğunu da belirtelim.
  • Özbek Akkum Plajı: Tertemiz ve ılık bir deniz, bakir bir koy… Hiçbir ücret ödemeden denize girebileceğiniz bu harika koyda yemek yiyebileceğiniz birkaç tesis mevcut.

Urla’daki en iyi lezzet durakları

Urla, özellikle son dönemde en önemli gastronomi durağı olarak ilgi görüyor. Çünkü bölgede İzmir mutfağının ve yöreye özgü lezzetlerin en iyi halini sunan sayısız restoran mevcut. Siz de aşağıda bazılarına yer verdiğimiz en iyi Urla mekanlarını ziyaret ederek unutulmaz lezzetler tadabilirsiniz.

1. Vino Locale

Kaynak: ig: @urlavinolocale

Vino Locale, Urla’nın en iyi restoranlarından biri. Restoranın menüsü her ay tamamen değişiyor. Bu nedenle gittiğiniz döneme bağlı olarak muhtemelen son derece farklı lezzetler tadacaksınız. Hatta çoğu insan o ay menüde neler olduğunu merak ettiği için Vino Locale’i düzenli olarak ziyaret ediyor. Siz de Urla geziniz sırasında unutulmaz bir yemek deneyimi için Şef Ozan Kumbasar’ın elinden çıkan harika tatlara mutlaka bir şans verin deriz.

Adres: Kuşçular, 8037. Sk. No:3, 35430 Urla/İzmir Saatler
Telefon: 0232 759 00 30

2. Od Urla

Kaynak: ig: @odurla

Od Urla, Urla’nın sevilen ve dikkat çeken restoranlarından bir diğeri. Kurucu ve Şef Osman Sezener’in yaratıcılığıyla şekillenen menüsü, etkileyici servis ve sunumları, ortamın keyifli ambiyansı burayı gerçekten görülmeye değer kılıyor. Mevsime göre değişen menüsünde yer alan, bölgenin en iyi mahsulleri ile hazırlanıp odun ateşinde pişen lezzetleri ise unutmak mümkün değil.

Adres: Rüstem, Süt Pınarı Mevkii, 2018/9 Sokak No:28, 35430 Urla/İzmir
Telefon: 0532 696 39 30

3. Teruar Urla

Kaynak: ig: @teruarurla

Osman Serdaroğlu’nun şefliğini yaptığı Teruar Urla, sakin atmosferi ve leziz yemekleriyle özellikle romantik buluşmalar için tercih ediliyor. Mekanın üzüm bağları ve zeytin ağaçları arasında yer aldığını da belirtelim. Eğer siz de hem lezzetli hem de sakin bir yemek deneyimi istiyorsanız Teruar kesinlikle size göre.

Adres: Kuşçular, 8028. Sk. No:16, 35430 Urla/İzmir
Telefon: 0532 659 20 90

4. Manej

Kaynak: ig: @manejurla

Urla’nın en iyilerinden Manej, bağ yollarının arasında bulunuyor. Geniş bahçesinde atları seyredebileceğiniz, yeşilliklerin içinde ruhunuzu dinlendirebileceğiniz bu büyük mekan, aynı zamanda otel olarak da hizmet vermekte. Manej’in ziyaretçilerine sunduğu lezzetli yemeklerin yanı sıra mutfağında birçok yemek atölyesi düzenlediğini de söyleyelim.

Adres: Kuşçular, 8028. Sk. No:22, 35430 Urla/İzmir
Telefon: 0544 668 41 79

5. Hiç Urla

Kaynak: ig: @hicurla

Hiç Urla, Sanat Sokağı’ndaki tarihi bir binada yer alıyor. Minimalist tarzıyla dikkat çeken mekanın menüsündeki Türkiye’nin ilk yenilebilir ormanı “Hiç Ormanı”, içerisinde tam 23 çeşit yenilebilir bitki barındırıyor. Restoran ayrıca kendi üretimleri olan Hiç Zeytinyağları’nı da ziyaretçileriyle buluşturuyor. Son olarak Hiç Urla’da lezzetli yemeklerin yanı sıra, düzenlenen film geceleri, caz konserleri ve şarap tadım etkinliklerine denk gelebileceğinizi de belirtelim.

Adres: Yeni, Sanat Sokağı, Zafer Cd. No:52, 35430 Urla/İzmir
Telefon: 0232 754 30 99

6. Akın’ın Yeri

Kaynak: ig: @akininyeri

Rotamızı biraz da Urla’daki balıkçı restoranlarına çevirelim. Urla, Özbek Köyü’nde yer alan Akın’ın Yeri, 70’lerden beri keyifli akşamlara ev sahipliği yapıyor. Öyle ki burası için hala Urla’nın en iyi balıkçılarından biri yakıştırması yapılmakta. Mekanın menüsünde ise ahtapot güveç, kidonya, bebek kalamar gibi çok sevilen deniz mahsülleri öne çıkıyor. Elbette bunların yanında radika, deniz fasulyesi, turp otu gibi meşhur Ege otları da olmazsa olmaz.

Adres: Özbek, Egemenlik, 6077. Sk. No:16, 35430 Urla/İzmir
Telefon: 0530 281 11 74

7. Yengeç Restaurant

Kaynak: ig: @yengecrestaurant

Bir başka sevilen balık restoranı da şüphesiz Ege’nin en iyilerinden biri olarak görülen Yengeç. 2008 yılında Urla İskele’de tarihi taş bir binada başlayan bu yolculuk, şimdilerde son derece zengin bir menüyle ziyaretçilerine unutulmaz bir yemek deneyimi sunmakta. Mekanın menüsünde 110 çeşit meze, 22 çeşit ara sıcak ve 20’den fazla balık çeşidi var. Elbette tüm bunlar mevsimine göre değişiklik gösteriyor. Yengeç’in en meşhur lezzetinin İspanyol usülü ahtapot olduğunu da unutmadan söyleyelim.

Adres: İskele, 2121. Sk. No:6 D:1, 35430 Urla/İzmir
Telefon: 0530 772 11 52

8. Mitera 1905

Kaynak: ig: @mitera1905

Yine Sanat Sokağı’nda bulunan Mitera 1095, Urla’da özellikle kahvaltı için tercih edilen mekanlardan. Aynı zamanda küçük bir taş otel olarak hizmet veren Mitera’nın kahvaltı menüsündeki harika lezzetlere antika ve kolalı örtülerle hazırlanmış son derece şık sofralar eşlik ediyor. Üstelik, sahibi Mehtap Hanım’ın ellerinden çıkan lezzetli reçelleri ve Levanten, Seferad ve Rum mutfağının kaşık tatlılarını sadece burada deneyimlemekle kalmıyor, Mitera Dükkan’da da bulabiliyorsunuz.

Adres: Yeni, Erinç Sk. No:33, 35430 Urla/İzmir
Telefon: 0232 754 35 19

9. Beğendik Abi

Kaynak: ig: @begendikabi_official

Bu kez lezzetiyle öne çıkan bir esnaf lokantasıyla karşınızdayız. Beğendik Abi bölgede yaşamış göçmenlere ait lezzetleri hala yaşatan bir aile işletmesi. Mekanın müdavimleri özellikle sahibi Handan Hanım’ın binbir çeşit ot ve sebzeyle hazırladığı tabaklara bayılıyor. Siz de özgün yemekler denemekten hoşlanıyorsanız Beğendik Abi’yi mutlaka notlarınıza ekleyin deriz.

Adres: Camiatik, Tatar Cami Sk. No:12, 35430 Urla/İzmir
Telefon: 0232 754 20 71

10. Paletto Pizza & Burger

Kaynak: ig: @palettopizzaburger

Hazır özgün lezzetler demişken Urla İskele’de bulunan ve Urla’nın en iyi hamburgerlerini, pizzalarını yapan Paletto’ya yer vermemek olmazdı. Urla tatiliniz sırasında ufak bir kaçamak isterseniz mekanın lezzetli hamburgelerini mutlaka deneyin.

Adres: İskele, İskele Cd. No:44, 35430 Urla/İzmir
Telefon: 0532 320 97 83

11. La Pena Pizza & Tapas

Kaynak: ig: @lapenaurla

Urla sokaklarında tarihi bir binada bulunan La Pena, yeşillikler içinde serin bir avluya sahip. Mekanın menüsünde ise adından da anlaşılacağı gibi taze pizzalar, deniz mahsüllü makarnalar, kokteyller, türlü tapas seçenekleri bulunuyor. Bu lezzetlere ek olarak mevsim tatlılarına da mutlaka bir şans vermeli.

Adres: Yeni, Erinç Sk. no:13, 35430 Urla/İzmir
Telefon: 0536 203 19 21

12. Lief Urla

Kaynak: ig: @liefurla

Urla lezzet duraklarını tatlı bir sonla bitirmeye ne dersiniz? Lief Urla, sakin bir sokak arasında, beyaz ağırlıklı, huzurlu atmosferiyle dikkat çeken bir çiçek ve tatlı butiği. Mekanın ortaklarından Oylum Erkuş, uzun yıllar Kuzey Avrupa’da yaşadığı için Flemenkçe’de “sevgilim, canım” anlamlarına gelen “Lief” ismini seçmiş. Lief’te günlük hazırlanan Fransız pastalar gerçekten harika. En sevilen lezzetleri ise sakız kremalı, çilek püreli, ceviz krokanlı tatlıları.

Adres: Yelaltı, Kısmet Sk. no 21/B, 35430 Urla/İzmir
Telefon: 0530 735 84 66

En iyi Urla otelleri: Urla’da nerede kalınır?

Kaynak: ig: @turnabogazi

Urla kış aylarında rüzgarlı bir havaya sahipken ilkbahar ve yaz aylarında tatil için oldukça idealdir. Bölgede sahil şeridindeki konaklama seçeneklerinin yanı sıra, merkezin biraz dışında ve Urla köylerinde de konaklama seçenekleri mevcuttur. Daha önce de belirttiğimiz gibi Urla’da her bütçeye ve zevke uygun otel seçenekleri bulabilirsiniz. İşte sizin için derlediğimiz en iyi Urla otelleri.

1. Urla Pier

Dört yıldızlı bir otel olan Urla Pier, İskele mevkiinde ve denizin hemen yanı başında bulunuyor. Toplamda 10 odası bulunan otel, aileler için oldukça uygun. Otel ayrıca Limantepe’ye yaklaşık 5 dakika yürüme mesafesine; USCA Şarapçılık’a 11 km, Sığacık Pazarı’na ise 25 km uzaklıkta. Urla Pier hakkında daha fazlasını keşfetmek için Instagram adresini inceleyebilirsiniz: @urlapier

Adres: İskele, İskele Cd. No:9, 35430 Urla/İzmir
Telefon: 0554 385 03 01

2. Urla Bağevi Vineyard Hotel

Urla, Yağcılar Mahallesi mevkiinde yer alan Urla Bağevi Vineyard Hotel, doğanın içinde sakin bir tatil hayal edenler için harika bir seçenek olabilir. Butik otel konseptinde hizmet veren otelde restoran ve bar, teras, çamaşır ve danışma hizmeti, ücretsiz kahvaltı ve ücretsiz internet gibi olanaklar mevcuttur. Unutmadan, burada ayrıca balık tutma, rüzgar sörfü gibi seçeneklerin de bulunduğunu söyleyelim. Detaylı bilgi için otelin. Instagram adresini inceleyebilirsiniz: @urlabagevi

Adres: Yağcılar, 9005. Sk. No:20, 35430 Urla/İzmir
Telefon: 0533 655 51 99

3. Turnaboğazı Çiftlik Hotel

Urla’ya gelmişken çiftlikte kalmak istemez misiniz? Aile dostu bir otel olan Turnaboğazı Çiftlik Hotel, Urla Yolu ve Alaçatı arasında Nohutalan Köyü’nde yer alıyor. Yine butik otel konseptinde hizmet veren otelde açık yüzme havuzu, ücretsiz bisiklet, piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, voleybol gibi aktivite seçenekleri, ücretsiz kahvaltı ve ücretsiz internet gibi olanaklar mevcut. Doğanın içinde huzurlu bir tatil geçirebileceğiniz bu otel hakkında daha fazlasını keşfetmek için Instagram adreslerini inceleyebilirsiniz: @turnabogazi

Adres: Nohutalan, aşağı küme evleri no:16, 35430 Urla/İzmir
Telefon: 0539 208 30 39

4. 1870’s Taş Konak Otel Cafe & Bakery

Urla, Yeraltı Mahallesi mevkiinde yer alan 1870’s Taş Konak Otel Cafe & Bakery, tarihi bir konakta tatil yapmak isteyenlere hitap ediyor. Şehir merkezindeki konumu nedeniyle aileler için de son derece konforlu. Butik otel konseptinde hizmet veren otelde restoran, bahçe, oturma odaları, canlı bitki duvarı, çocuklar için kitaplar ve müzikler, çocuk yemekleri gibi olanaklar mevcut. Otel hakkında daha fazla bilgi almak için Instagram adreslerini inceleyebilirsiniz: @1870taskonak

Adres: Yelaltı, Yıldız Park Sk. No:22, 35430 Urla/İzmir
Telefon: 0232 754 18 70

5. Gümrük Otel

Gümrük Hotel, Urla liman bölgesinde bulunuyor ve bölgenin en güzel butik oteli. Otelin içerisinde Rast isminde çok sevilen bir bar ve ünlü restoran Ioki sushi şubesi mevcut. Siz de keyifli bir butik otel deneyimi için Gümrük Hotel hakkında daha fazlasını keşfedin: @gumrukurla

Adres: İskele mah. 2126 sokak Batis’in Kahvesi No:17 Urla/İzmir
Telefon: 0232 752 22 66

6. Manej Urla

Urla’nın en iyi restoranlarından birine ev sahipliği yapan Manej’in ayrıca otel olarak da hizmet verdiğini belirtmiştik. Toplam 13 odalı bir aile çiftliği olan Manej Urla, bölgedeki en konforlu ve doğal konaklama deneyimini vadeden işletmelerin başında gelmekte. Detaylı bilgi için Instagram adreslerini inceleyebilirsiniz: @manejurla

Adres: Kuşçular, 8028. Sk. No:22, 35430 Urla/İzmir
Telefon: 0544 668 41 79

Urla neyi ile meşhur? Urla’dan ne alınır?

Urla deyince ilk akla gelen şey, elbette şarap. Bunun yanı sıra Malgaca Pazarı ya da Sanat Sokağı tarafına giderek bölgeyi boydan boya yürüyebilir ve zevkinize hitap edecek farklı alışveriş önerileri, hediyelikler bulabilirsiniz. Abiye elbiselerden örme sandaletlere, el yapımı takılardan antika eşyalara ve seramik ürünlere kadar pek çok hediyelik Urla’da sizi bekleyen seçeneklerden.

Urla’ya nasıl gidilir?

Urla gezilecek yerler listemizi, “Urla’ya nasıl gidilir” sorusunu yanıtlayarak sonlandırıyoruz. Urla, İzmir merkeze 37 km mesafede bulunuyor. Özel aracınızla veya Üçkuyular meydandaki otobüs & dolmuşlarla ilçeye bir saatte varabilirsiniz. İstanbul- Urla arası özel araçla yolculuk edecekseniz yaklaşık olarak 5 saat süreceğini de ekleyelim. Elbette Urla’ya özel araç yerine otobüsle de gitmek mümkün.

İlginizi çekebilir: Güneşin, denizin ve eğlencenin adresi Bodrum gezi rehberi

Uplifers: Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!

Geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenmek isteyenlere: Fine Life Fermente Kajulu İçecek

Son yıllarda sağlıklı beslenme ve bilinçli tüketim alışkanlıklarının, daha önce hiç olmadığı kadar ilgi gördüğü kesin. Veganlık, vejetaryenlik, fleksitaryen gibi bitki bazlı beslenme türleri, sadece etik ve çevresel nedenlerle değil, aynı zamanda bütüncül sağlık açısından sunduğu çeşitli faydalar nedeniyle de dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına yönelik talepler hızla artarken çok sayıda bitki bazlı ürün de raflardaki yerini alıyor. Özellikle süt ürünlerine alternatif arayanlar için çok sayıda ürün piyasaya sürülüyor. Bu konuda öncü isimlerden biri olan Metro Türkiye de “Sofrada herkese yer var!” mottosuyla tüketicilerin ihtiyaçlarına, yenilikçi ürünlerle cevap veriyor.



Raflarında 400’den fazla bitki bazlı ürün sunan Metro Türkiye, geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına sahip olmanın en leziz yollarını sunuyor. Ve güzel haber; Türk mutfağının favori içeceklerinden ayrana bitki bazlı alternatif sağlıyor: Fine Life Fermente Kajulu İçecek.

Lezzetli, vegan, fermente: Ayrana bitki bazlı alternatif

Herkes için sağlıklı beslenme ve sürdürülebilirlik anlayışıyla hareket eden Metro Türkiye, beslenme trendlerine ve değişen tüketici taleplerine verdiği önemle Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i raflara getiriyor. Geleneksel lezzetimiz ayrana bitki bazlı bir alternatif olarak öne çıkan Fine Life Fermente Kajulu İçecek, bitki bazlı beslenme alışkanlıklarını benimseyen ya da benimsemek isteyen herkesin beğenisine sunuluyor.

Metro Türkiye raflarında yerini almaya başlayan bu yenilikçi ürün, %27 oranında kaju fıstığı, tuz ve çeşitli probiyotikler içeriyor. Bunun yanı sıra katkı maddesi, koruyucu ve gluten içermemesiyle de dikkat çeken Fine Life Fermente Kajulu İçecek, hem bitki bazlı ürünleri tercih edenlerin hem de laktoz tüketmemeye önem verenlerin favorisi olmaya aday. Ayran alternatifi olarak soğuk tüketilebilen bu ürün, 250 ml’lik cam ambalajlarda satışa sunuluyor. Vlabel etiketiyle otel ve restoran gibi yeme içme işletmelerinde rahatça kullanılabilecek Fine Life Fermente Kajulu İçecek, menülere yeni vegan bir alternatif getirirken, müşteri memnuniyetini de artırma potansiyeli taşıyor.

Geçtiğimiz yıllarda süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler sunmuş olan Metro Türkiye, Metro Chef Veggie Bademli ve Fındıklı içecekler ile yoğurda alternatif Metro Chef Veggie Fermente Süzme Kaju’yu ve Metro Chef Veggie Meze Serisi’ni tüketicilerle buluşturmuştu. Bu yıl ise Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden ayrana bitki bazlı bir alternatif getirerek hem sağlıklı hem de yenilikçi bir seçeneği yani Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i tüketicilerle buluşturuyor.

Elbette Metro Türkiye’nin raflara taşıdığı yenilikçi ürünler sadece süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler ile sınırlı değil. Çok daha fazlası, raflarda çoktan yerini aldı.

Bitki bazlı geniş ürün yelpazesi: 400’den fazla çeşit

Metro Türkiye’nin raflarındaki vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; falafel çeşitlerinden pizzaya, ranch sostan çamaşır yumuşatıcısına kadar 50’ye yakın çeşitte gıda ve gıda dışı bitki bazlı ürün sunuyor. Eğer tüm bu ürünleri ve çok daha fazlasını incelemek isterseniz hemen tıklayıpvegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine;vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; Metro Türkiye’nin Bitki Bazlı & Vegan Katalogu’nu keşfedebilirsiniz.

Temel gıdadan temizlik ürünlerine, kişisel bakımdan atıştırmalıklara aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Metro Türkiye ile sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzına ulaşmak artık çok daha kolay.

*Bu yazı Metro Türkiye katkılarıyla hazırlanmıştır.

İlginizi çekebilir: Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’nin zengin vegan ürün yelpazesini keşfedinVegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’

 

İlgili Makale