X

Uluslararası bir rakı sofrası deneyimi: Elsewhere Meyhane

Aslında bu yazıyı yazmakta geciktim çünkü araya bir dolu şey girdi. İnsan, hayatındaki işlerin sırasını iyi yapmazsa zaman sandığından hızlı geçebiliyor ve bazı işleri çok erteleyebiliyor. Bu yazı da öyle bir yazı oldu. Ama neyse ki Istanbul Elsewhere, her geçen gün daha çok katılımcısı olan, popülerliğini koruyan bir sofra. Bir rakı sofrası. Hem de online.

Yurt dışından dostlarınızı mı özlediniz, hop bu etkinlikte bir araya gelebiliyorsunuz. Üstelik sadece kendi dostlarınızla değil yan masalardaki yabancılarla da sohbet edebiliyor, o akşamın konuğu kim ise onun masasını ziyaret edebiliyorsunuz.

Benim Istanbul Else Where deneyimim ayrıca güzel oldu çünkü o gece masalarına uğradığım bir ekibin içinde Burak Hosta ile tanıştım. Kendisi Mersin Sokak Festivali’nin kurucularından ve çok büyük bir nezaket göstererek beni de festivale davet etti. Gani Müjde’nin de yeni çıkan kitabını tanıttığı bu festivalde bana da bir stand ayrılmıştı ve ben de ikinci kitabım Bazen Olur’u okurlarla buluşturdum.

Yani, hem rakımı içtim o akşam, hem Mehmet Ali Alabora ve Mahir Ünsal Eriş’le sohbet etme şansı yakaladım, hem de yeni bir iş kapısı açılmış oldu bana. Deneyimime deneyim ekleyen bu online meyhane bu sebeplerle herkese tavsiye ettiğim bir platform. Edebiyatçılara ve diğer konuklara denk gelmediğinizde de Mehmet Ali Alabora Galler’den ve Tan Morgül masasından size eşlik etmeye devam ediyor.

Katılmak için www.istanbulelsewhere.com sayfasını ziyaret edip, gather-in organizasyonu üstünden masa ayırtarak rezervasyonunuzu yapıyorsunuz. Ayrıca Instagram sayfasını da takip ederek, o haftanın konuklarını görebiliyorsunuz. Bugüne dek kimler konuk olmamış ki? Bir bakın derim. Şimdiden afiyet bal şeker olsun ve elbette sağlığınıza!

İlginizi çekebilir: Müzik bizi nasıl iyileştirir: Sadece bir sanat dalı olarak değil, fiziksel yararları ile de müzik

Günsu Özkarar: 1987 Ankara doğumluyum. 2008 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Viyola Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldum. Ardından İsviçre’de Hocshule der Künste Bern’de yüksek lisansımı tamamladım. Yüksek lisansım sırasında Orchester der HKB, Schweizer Jugend Sinfonie Orchestra, The Women Orchestra of Switzerland’da çalarak, Christopher Warren­Green, Bruno Weil, Daniel Klajner, Jos van Immerseel, Kai Baumann gibi orkestra şefleriyle Avrupa’nın farklı şehirlerinde konserler verme deneyimi edindim. Tatjana Masurenko, Michael Kugel, Ruşen Güneş, Çetin Aydar, Danel Quartet, Marco Misciagna, Michel Michalakakos, Apple Hill Quartet, Siegfried Führlinger gibi hocaların ustalık sınıflarına katıldım. The World Youth Orchestra, The World Orchestra, Greek Turkish Youth Orchestra, Bilkent Youth Symphony Orchestra, Bilkent Youth Virtuosos, Jungenc Philharmonic Orchestra, AIMA Festival Orkestrası gibi ensemble/ orkestralarda ve Young Euro Classic, Schloss/Beuggen International Music Fest, Schlern International Music Fest, Bayreuth Youth Talented Artists ́s Music Fest, The Turco-British Association Bach Günleri, Datça Uluslararası Müzik Akademisi, T.R.N.C. Malta Dostluk Günleri, Klasik Keyifler Oda Müziği Festivali, Uluslararası Istanbul Müzik Festivali, Uluslararası D - Marin Klasik Müzik Festivali, AIMA Ayvalık Müzik Festivali ve Cervo International Music Fest gibi etkinlik ve festival konserlerinde yer aldım. İstanbul’a taşındıktan sonra CRR, AIMA Orkestrası, Orkestra Sion’da çalıştım. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Doçent Beste Tıknaz Modiri ile Sanatta Yeterlilik çalışmalarımı tamamlayarak, Okan Üniversitesi’nde öğretim görevliliğine başladım. Bitirme tezim “Tarihsel Süreçte Gelişen Viyola Ekolleri” kitap olarak yayınlandı. Trio Pax, Trio Tını gruplarının yanı sıra Okan Üniversitesi Orkestrası’nda üç yıl öğretim görevlisi olarak çalıştım. Psikoloji ve edebiyat her zaman ilgi alanım oldu. Çeşitli yaratıcı yazarlık kursları ile birlikte psikanaliz de gördüm ve bu sürecin ardından farklı dergilerde yazılarım yayınladı. Şimdi Milliyet Sanat, SanatAtak dergilerinde düzenli yazmaktayım ve Mayıs'ta İkinci Adam Yayınları’ndan çıkacak Küflü Virgül isimli ilk öykü kitabımı beklemekteyim.
İlgili Makale