Onca para harcayıp yeni bir telefon aldığınızda, en son isteyeceğiniz şey telefonun birkaç gün sonra bozulmasıdır.
Bu yüzden üreticiler, ürünü ayrıntılı testlere tabi tutarak her bir aygıtını incelerler. Samsung da Galaxy serisi için aynı testleri uyguluyor, özellikle de amiral gemisi Galaxy S5 için. Samsung’un Güney Kore’nin Suwon şehrinde yer alan ana merkezine gittiğinizde ürünleri sınayıcı programları inceleyebilirsiniz. Orada mühendisler, telefonun düşmeye ne kadar dayanıklı olduğundan herhangi bir tuşa kaç kere dokunduğunuzda kırabileceğinize kadar birçok farklı sorunun cevabını bulmaya çalışıyorlar. Gelin dilerseniz bu test odalarını birlikte inceleyelim:
Samsung bu odayı telefonda bulunan radyoyu test etmek için kullanıyor. Odadaki köpük materyali duvarsız ve tam açık bir ortam oluşturuyor ve radyo dalgalarını absorbe ediyor.
Samsung bu antenleri kullanarak aletlerindeki radyasyonun evdeki diğer elektronik eşyaları ne kadar etkilediğini test ediyor.
Likit tüpler insanların vücudunda bulunan sıvı maddeyi taklit ediyor. Samsung, bu odada insan vücudunun telefonlarından ne kadar radyasyon absorbe ettiğini test ediyor.
Fotoğrafını gördüğünüz sonda aleti, radyasyonu ölçüyor. Her ülkenin radyasyon seviyesi birbirinden farklı. Eğer Samsung, bir ülkenin gerekliliklerini yerine getiremezse, telefonlarını o ülkede satamıyor.
Samsung Galaxy S5, suya ve toza dayanaklı. Bu odada telefon tozla kaplanıyor. Daha sonra mühendisler, telefonun içerisine toz girip girmediğini kontrol ediyor.
Samsung , termal kameralar kullanarak telefondan çıkan ısı miktarını ölçümlüyor. Test cihazları telefonun, kullanıcının verdiği görevleri yaparken ısınmadığından emin olmak istiyor.
Statik elektrik telefona zarar verebiliyor. Bu odada, statik elektrik silahıyla telefona vurarak, telefonun şoka dayanıklı olup olmadığından emin olması isteniyor.
Telefonunuzu kullandığınız sürece ana ekran tuşuna kaç kere basıyorsunuzdur? Samsung, bu makine yardımıyla bunun daha uzun sürmesi için çalışıyor.
Yukarıda gördüğünüz bu küçük tokmaklar sürekli ana ekran tuşuna defalarca basarak, telefonun dayanıklılığını ölçüyor.
Fotoğraftaki aletler, telefonun yere düşmesini test ediyor. Samsung çok hızlı kameraları sayesinde düşme anını saniye saniye kaydediyor ve bu sayede mühendisler, düştükten sonra telefonun hangi kısmında bükülme ve kırılma ihtimali olduğunu söyleyebiliyorlar.
Samsung, telefonlarını çeşitli kamera testlerine de tabi tutuluyor. Görmüş olduğunuz bu mühendis, kameranın flaş özelliğini test ediyor.
Galaxy S5 aynı zamanda işitsel testlere de tabi tutuluyor. Bu odalarda mühendisler, çevredeki farklı sesler olduğunda telefonun ses kalitesini ölçümlüyorlar.
Ses mühendisleri kulaklarında mikrofon bulunan mankenleri kullanarak görüşme kalitesini test ediyorlar. Aynı zamanda mankenin ağzına yerleştirdikleri hoparlör sayesinde telefonun hoparlör kalitesini de ölçebiliyorlar.
Mühendisler, odaya yüksek desibellerde arka plan sesleri uygulayarak telefonun ne kadar dayanabileceğini test ediyorlar. Gerçekte, telefonlar bölgelere göre ayrılarak, bölgelerdeki aynı tarzdaki seslere göre test ediliyor. Yani Avrupa’ya satılacak telefonlar için farklı bir ayarlama yapılırken, Çin için başka bir ayarlama yapılıyor.
Kaynak:
rocketnews24.com