Startup’larda çalışanların motivasyonunu ve üretkenliğini artırmanın 4 yolu

Büyük şirketlerden ziyade Starup’larda üretkenlik bir şirketin bel kemiğidir. İşlerin halledilmesi ve toplantıların yapılması konusu Startup’lar için hayati önem taşır.

Genelde yöneticiler üretkenliği artırmak için kamçılarını hazırlayıp, baskı uygulayıp, saatler boyunca çalışanlarını zorlamayı tercih ederler. Ancak bu gibi yöntemler üretkenliği de, performansı da artırıcı işlevler görmekten çok uzakta kalır. Üretkenliği artırmak için daha profesyonelce hareket etmek gerekebilir.

Startup’larda çalışanların motivasyonunu ve üretkenliğini artırmanın 4 yolu
Üretkenlik Startup’lar için çok önemlidir

Uplifers olarak Startup’larda performansı artıracak 4 yönetimsel ilkeyi sizler için hazırladık.

1.Çalışanların dinlenmesine müsaade edin

Çalışanlar eğer dinlenecek vakit bulamazsa, bu onların daha verimsiz olmasını sağlayabilir. İş esnasında bazı periyotların daha sakin geçmesi, uzun vadede daha başarılı ve üretken bir çalışma ortamı sağlayabilir.

2. Çalışanlarınıza yatırımcılarınız gibi muamele edin

Startup’larda çalışanların motivasyonunu ve üretkenliğini artırmanın 4 yolu
Çalışanlarınıza, onların önemli olduğunu hissettirin

Üretkenliği artırmanızın bir diğer yolu da yatırımcılarınızla paylaştığınız bilgileri, çalışanlarınızla da paylaşarak onların ne kadar değerli olduğunu hissettirmeniz olabilir. Bu seviyede bir şeffaflık sağlamanız halinde, karşılıklı güveniniz artar ve çalışanlarınızın şirkete olan bağlılığı daha üst seviyelere gelir. Herkes farklılık yarattığını duymak ister. Eğer siz de çalışanlarınızın daha üretken olduğunu görmek istiyorsanız, zaman zaman onların işiniz üzerindeki etkisinden bahsederek, kendilerini önemli hissetmelerini sağlayabilirsiniz. Bu onları saatlerce çalıştırmaktan daha fazla bir etkiye sahip olabilir.

3. Değişime ayak uydurabilecek bir ortam yaratın

Hızla değişen iş dünyasında, Startup’ların da değişime ayak uydurmaları gerekir. Bunu yapabilmek için çalışanlarınıza yeteri kadar alan bırakabilmelisiniz. Eğer çalışma arkadaşlarınız aşırı derecede işlerine gömülmüş halde olurlarsa, onları yeni imkanlara, fırsatlara yönlendirmeniz daha zor olacaktır. İstediğiniz, size faydalı olacak bir alana yönlendirmedikten sonra, insanları çok fazla çalıştırmanızın ne gibi bir anlamı olabilir ki?

4. Performans tablosu yerine zaman çizelgesi kullanın

Takım çalışmalarında zaman çizelgesi kullanmak, herkesin dahil olmasını sağlayacağı için, süreçlerle alakalı olarak daha bilgi sahibi olmalarını sağlayacak ve böylelikle daha verimli bir ortam yaratacaktır. Çalışanlarınızın etkili olma konusundaki algılarına şekil vermeniz ve yeni metotları öğretmeniz halinde işinizde daha başarılı bir konuma gelebilirsiniz.

Çalışanlarınızın sizden korkması yerine, onların bir şeyler yapmasını sağlayacak duyguları hissetmelerini sağlayabilirseniz, daha başarılı bir çalışma ortamı yaratabilirsiniz.

Kaynak:
Entrepreneur

İlginizi çekebilecek diğer yazılar:

Başarılı insanların masraf gerektirmeyen faydalı alışkanlıkları

Kişilik özellikleriniz zor zamanlarınızda nasıl davranışlar doğuruyor?

Amaçlara giden yolda motivasyon kaynaklarını belirlemek için “Neden?” sorusunu sormak

 

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!