Soğuk algınlığı ve griple geleneksel yöntemlerle savaşın
Anneanne ve babaannelerimizin grip olduğumuzda yaptığı çorbalar, çaylar ve uyguladıkları diğer tüm doğal yöntemler, belki de çocukluğumuzun en güzel anıları arasında yer alır. Hastayken sıcacık bir babaanne çorbasından daha iyi ne gelebilir ki?
Integrative Medicine Medical Group’un direktörü Mary L. Hardy, bilimin de bu yöntemleri desteklediğinin altını çiziyor. Çoğu ev yapımı yöntemin gribi yenmek için birebir olduğunu söyleyen Hardy, komplike ve ağır olmayan grip türlerinde çok etkili olduğunu belirtiyor.
Kronik medikal bir rahatsızlığınız varsa ya da semptomlarda 5-6 gün sonra bile hala iyileşme yoksa, mutlaka doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.
İşte griple mücadelede en etkili geleneksel yöntemler:
Buhar Banyosu
En basit ve etkili yöntemlerden biri olan buhar banyosu, mukusu hareketlendirerek bakterilerin üremesini yavaşlatır.
Bir tencereye dörtte birini dolduracak şekilde suyu koyun. Kaynama ısısına gelince altını kapatın ve içine birkaç damla okalipyus yağı damlatın. Üzerinize bir havlu örterek, yüzünüzü fazla yaklaştırmadan buharı içinize çekin.
Tavuk Çorbası
Vücudun kaybettiği suyu geri kazanmasına yardımcı olduğu ve içerisindeki baharat desteğiyle sinüslerin açılmasına katkı sağladığı için, tavuk çorbası grip hastaları için birebir.
Dr. Hardy, kendinizi çorba yapacak halde hissetmeseniz bile, bulabildiğiniz en güvenilir restorandan çorba sipariş etmenizi öneriyor.
Bal ve Limon
Boğazlarınızı rahatlatmak ve ağrısını hafifletmek için, bir kaşık balın üzerine limon sıkıp içmeyi deneyin.
Dr. Hardy, balın gırtlağı kalın bir tabaka halinde örttüğünü ve ağrıları hafifletmesinin yanı sıra, bakterilerin üremesini yavaşlattığını da belirtiyor.
Sarımsak
Griple mücadele etmek için, Dr.Winston günde 4-8 diş sarımsağı, tercihen çiğ olarak tüketmenizi öneriyor. Sarımsak içerikli bitkisel hapların çiğ sarımsakla aynı antibakteriyel etkiye sahip olmadığını sözlerine eklemeyi de ihmal etmiyor.
Çiğ tüketmeyi kolaylaştırmak için yoğurtla karıştırmayı deneyebilirsiniz. Eğer çiğ tüketemiyorsanız, çok hafif pişirmek de bir seçenek olabilir.
Zencefil çayı
Zencefil, mide bulantısını azaltmasının yanı sıra, gribe ve soğuk algınlına da oldukça iyi geliyor. Dr. Hardy’nin belirttiğine göre, yüksek ateş ve kuru öksürük ile savaşmakta da birebir.
Zencefil çayını taze zencefilden yapmak, en iyi sonucu almanıza yardımcı olacaktır.
Kaynak:
Body Mind Soul Spirit