Eğer hayattan aradığınız tatmini bulmak istiyorsanız, hayatınızda dengeyi bulmanız gereken 5 alan var. Bunlar; iş, sağlık, eğitim, sosyal çevre ve maneviyat. Bu saydıklarımızın ilk dördünde dengeyi bulmanın nasıl bir şey olduğunu, neden önemli olduğunu hepimiz az çok biliyoruz. Peki ya maneviyat?
İlginizi çekebilir: Çocukların manevi dünyasını keşfetmenin yolları
Maneviyat sizin için önemli mi, önemsiz mi? Maneviyat deninle aklınıza sadece din mi geliyor? Kendinizi bir dine veya bir manevi geleneğe ait hissediyor musunuz?
Aslında maneviyat, hepimizin hayatında sandığımızdan çok daha fazla önemli. Hatta belki de hayatımızda dengeyi bulmamız gereken diğer tüm alanların temelini oluşturuyor. Peki maneviyat neden bu kadar önemli?
1. Hayatınıza anlam katar
Hayattan tatmin olabilmenin tek yolu, yaptığınız şeylerin anlamlı olmasıdır. İşte maneviyat, bu anlamı bulmanızı sağlar. Maneviyat büyük resmi görmenizi, sizin ötenizde şeyler olduğunu anlamanızı sağlar. Sadece kendiniz için yaşamak yerine, daha büyük bir şey için yaşamanın ne anlama geldiğini görürsünüz. Bu dünyadaki yerinizi bulabilir ve yaptığınız şeylerin bir amacı, anlamı olmasına özen gösterir hale gelirsiniz.
2. Size umut verir
Hayatımızda hepimiz bazen zor zamanlardan geçiyoruz. İşte maneviyat böyle zamanlarda size umut verir. Maneviyat sizin içindeki inancı inşa eder, geliştirir. Hayatta yalnız olmadığınızı anlarsınız. Hayattaki her şeyin kontrol altında olduğuna inanırsınız ve bu inanış size ilerleme gücü verir.
İlginizi çekebilir: Ruhun en karanlık gecesi ve aydınlığa giden yol
3. İç huzur verir
Maneviyat kalbinize huzur verir. Zor zamanlardan geçerken bile aradığınız sakinliği ve huzuru bulabileceğiniz bir ortam sağlar. Hayattaki zorluklara karşı daha berrak bir zihne kavuşmanıza yardımcı olur.
4. Hayatınızı dengeler
Maneviyat, hayattaki birçok şeyin geçici olduğunu gösterir. Para, ünün geçici olduğunu, bunun yerine aile ve ilişkiler gibi hayatta uzun vadede daha değerli şeyler olduğunu keşfetmenize yardımcı olur. Böylelikle hayatınızda bir denge kurmayı öğretir.
Kaynaklar:
NY Times
Lifeoptimizer