Sağlık dolu tabaklar: Sürekli yemeniz gereken çok etkili 10 yeşillik
William Paterson Üniversitesi’ndeki bilim insanları en yararlı 41 meyve ve sebzeyi açıkladılar. Listenin en başındaki ürünlerin çoğu ise turpgiller familyasından bol yapraklı yeşillikler ve bu sebzeler en çok kronik hastalıklara iyi gelmeleriyle ilişkilendiriliyor.
Gelin hep birlikte, bu sebzelerin neler olduğuna ve onları beslenme düzenimize nasıl ilave edebileceğimize daha yakından bakalım.
Su teresi
Salatalarınızda ıspanak veya kıvırcık lahananın yerine kullanabilirsiniz. Hafif acı olan tadını bastırmak için; üzerine mandalina, portakal ya da armut ekleyebilirsiniz.
Çin lahanası
Çin lahanasını wok tavada sarımsak, zencefil ve düşük sodyumlu soya sosu ile çevirerek tüketebilirsiniz.
Pazı
Lezzetli bir ıspanak alternatifi olan pazıyı; soğan ve zeytinyağı ile tatlandırıp o şekilde tüketebilirsiniz. Aynı zamanda damak tadınıza uygun olarak sarmasını da yapabilirsiniz.
Pancar yaprakları
Pancarın kendisine salatalarda sıklıkla rastlıyoruz. Ancak bunun yanında yaprakları da son derece sağlıklı. Donmuş meyvelerinizle karıştırarak yeşil smoothielerinize ekleyebilirsiniz.
Ispanak
Tam buğdaylı tortilla ekmeğinde yapacağınız az yağlı peynir ve ıspanaklı quesadilla bu sağlıklı sebzeyi tüketmenin en lezzetli yollarından biri.
Hindiba otu
Acımsı olan tadını limon suyu ve zeytinyağında yumuşattıktan sonra makarnanıza ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda salatalarda kullanım için de uygundur.
Marul
Salata denildiğinde herkesin aklına gelen ilk sebzelerden biri kesinlikle marul olur. Siz de bu kurtarıcı besini her türlü salatada bol bol kullanabilirsiniz.
Maydanoz
Salatalarda, et yemeklerinde, zeytinyağlılarda ya da poğaçalarda rahatlıkla kullanabileceğiniz bir yeşillik. Aynı zamanda tüm öğünlerinizde rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Romanya marulu
Biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber ile sunabilirsiniz. Doğranmasına gerek kalmadan yaprak şeklinde sunulabilen bu marul türü salata yapmaya üşenenler için kurtarıcı bir alternatif.
Kara lahana
Sarımsak ve portakal suyu ile harmanlayıp ağır ateşte pişirip tüketebilirsiniz.
Kaynak:
mensjournal.com