Bu haftaki yazımda sizlerden gelen bazı soruları yanıtlayacağım.
Soru: Niyet ederek yattığımız gecelerde gördüğümüz rüyaların bilinçaltımızdan kaynaklandığını ya da rehber rüya olduğunu nasıl ayırt edebiliriz?
Öncelikle bir niyet rüyasına yatıyorsak 3 gece art arda niyetimizi okuyarak uykuya geçmeliyiz. 3 gece gördüğümüz rüyalar bilinçaltı ise birbirinden çok farklı olacaktır. Rehber rüya ise birbirinin aynı olan ya da çok benzeyen rüyalar görürüz. Rehber rüya gördüğümüzde sabah merak, heyecan duyguları ile uyanırız. Bu nedenle sabah uyandığımız duygular, rüyamızı hatırlamasak bile niyetimizle ilgili bir fikir verir. Bilinçaltı ise o niyetle ilgili endişelerimizi, birebir yaşadığımızı rüyalarımızda bize gösterir.
Soru: Neden kabus görürüz?
Kabuslar, rüyalarını hatırlamakta zorluk çekenler için daha şiddetli olarak bizi uyandırmaya çalışan rehberlerdir. Hayatımızla ilgili anlamamız gereken bir durum, farkına varmamız gereken bir davranışımız, daha sembolik rüyalarla anlamadığımızda, bize kendini gösterecektir. Sabah korku ile uyanmamızı sağlayan içsel rehberimizin bizimle iletişime geçme yoludur bu. Kabus gördüğümüzde bilmeliyiz ki, inatla anlamakta direnç gösterdiğimiz bir duygu/davranış vardır.
Soru: Rüyalarımızı herkese anlatmamızın sakıncası var mı? Yorum konusunda bilgili olmayan bir kişiye anlatmanın enerji olarak bize etkisi olur mu?
Rüyalarımız çok değerlidir. Bizi heyecanlandıran bir rüyayı anlatmak için sabırsızlanırız. Anlattığımız kişinin rüya analizine hakim olması seçimlerimiz konusunda etkili olur. Öylesine yapılmış bir yorum rüyayı değersizleştirirken, aynı zamanda olumsuz bir değerlendirme zihnimizde negatif bir etki yapacağı için enerjimizi başka bir seçime yöneltebilir.
Soru: Uykudan öfkeli uyanmak bilinçaltının etkileri mi?
Evet, gündüz çözüme ulaştıramadığımız duyguları gece çözmeye çalışarak aynı tepkileri veririz.
Soru: Rüyada aynı kişileri görmek, o kişilerin bize rehber olduğunu gösterir mi?
Kesinlikle, o kişilerin bize aynalık yaptığını anlarız. Onların bazı özelliklerini kendimiz içinde değerlendirmemiz gerekiyor.
Soru: Rüyamızda rüya görmek bilinçaltı mı?
Hayır, Lucid rüya dediğimiz, kontrol edebildiğimiz rüyalardır. Lucid rüyalarda, rüyanın içinde olduğunu bilir ve onu kontrol ederek, yönetebiliriz.
Soru: Rüyadan uyandıktan sonra yorgun olmak gördüğümüz rüya ile ilgili olabilir mi?
Günlük hayatta uğraştığımız işler, mücadele verdiğimiz olaylar, kişiler konusunda istediğimiz sonuca ulaşamadıysak, uykuda korku ve kaygı duygularını bıraktığımız evrede, bu senaryoları tekrar gündemimize alırız. Bu evrede aynı kas gerginliklerini uyanıkken olduğu gibi yaşarız. Bu durum da sabah yorgun ve dinlenmemiş olarak uyanmamıza neden olur.
Farkındalığı bol rüyalar görmenizi dilerken, bir sonraki yazımda buluşmak üzere… Rüyalarınızı yorumlatmak ve rüyalarınızın rehberliğinde ilerlemek konusunda destek almak isterseniz nefesleterapi@hotmail.com mail adresinden detaylı bilgi alabilir, @nefesin sesi Instagram ve Facebook hesaplarını takip edebilir, sorularınız için benimle iletişime geçebilirsiniz.
İlginizi çekebilir: Rüyalar kişiliğimizin parçalarıdır: Kendimizi anlamak için rüyalara bakmak