X

Rüyaların tarihine yakından bakmak ister misiniz?

Rüyalar sadece bilgi kaynağı değildir, faydalanmayı öğrenirsek değerli bir eğitim aracıdır. Kendimizi daha iyiye, daha dengeli olmaya taşımak istiyorsak rüyalar bizim için hazinedir. Uyumadan önce eğitime ihtiyacımız olan davranışlarımız için niyet ederek, “Neyi bilmem gerekiyor?” diye sorarsak cevabı netlikle alırız. Böyle niyet ve iyileşme çalışmalarında bir rüyayı değerlendirmek yetersiz olabilir. Birkaç gece çalıştıktan sonra değerlendirmek daha sağlıklı olacaktır.

Bu haftaki yazımda rüyaların geçmişini yazmak paylaşmak istedim. Rüyalar hakkında en eski görüş rüyaların Yaradan tarafından iletildiğine dair inançtır. Bu, eski Mısır ve Sümer kayıtlarında yer alıyor. O kayıtlara göre rüyada görülen şeyler insan beyninin ürettiği senaryolar değildi. Bu dönemlerde insan beyni hakkında çok az şey bilinmesi de bunun sebebi olabilir. Daha sonraları ise rüyalarla evrim arasında bağlantı olduğunu düşünen biliminsanları olmuş ve düşüncelerini kayıt altına almışlardır. Hatta bu düşünceye sahip biliminsanları, ilk insanların sürekli olarak bizim rüya olarak adlandırdığımız bilinçte olduklarını düşünmüşlerdir.

Ayrıca rüyaların gelecekten haber verdiğini düşünen biliminsanları da vardı. Günümüzde Kos Adası olarak bilinen yerde, insanların tapınaklarda özellikle rüya görmek için konakladığına, şifa bulmaya gittiğine dair kalıntılar vardır. Çeşitli rahatsızlıkları bulunan hastalar şifalanmak için gidiyorlardı buralara. Bu tapınaklar hastane olarak adlandırılıyor.

Farklı bir mekana gittiğinizde, farklı rüyalar gördüğünüze şahit olabilirsiniz. Bu, size o mekanın enerjisinin şifalı olduğunu anlatır. Birkaç gece konaklayacağınız bir yer ise, bu durumu fark ederseniz, mutlaka değerlendirin derim. Böyle mekanlarda rüyada şifalanmak ya da niyet ederek merak ettiğiniz bir durumu öğrenmek gibi özel bir ritüel tekniği ile uyuyacaksanız, yatmadan önce tuzlu su ile duş almak, nefes egzersizleri yapmak size şifa olacaktır.

Eski zamanlarda, tapınağa gelen hasta, rahip ve doktorun ön elemesinden geçtikten sonra yıkanır, adakta bulunur, dua eder, beslenmesine ve egzersizine dikkat ederdi. Biz de şimdiki zamana uyarlayacak olursak, bedenimizi ve ruhumuzu temizleyerek rüya şifasına kendimizi bırakmalıyız. Bedensel temizlik için rüyaya yatacağınız gecenin gündüzünde hafif yiyecekler yemek, sindirimi zorlayacak besinlerden ve şekerden uzak durmak, bağırsaklarımızı temizleyen besinler tüketmek, erken saatte yemeyi, içmeyi bırakmak gibi uygulamalar yapmalıyız. Ruhsal temizlik için tuzlu su banyosu, nefes egzersizleri, meditasyon, ibadet yapabiliriz. Rüyalarımızın ne kadar değerli olduğunu hatırlayalım.

Rüyalarla ilgili sorularınız ve yazmamı istediğiniz konu önerileriniz için nefesin_sesi instagram sayfamdan bana ulaşabilirsiniz.

Sevgiyle, sağlıkla kalın…

İlginizi çekebilir: Rüyalarla ilgili merak edilen 7 soru: Rüyaların gizemine kapı aralamak

Serap Özdağ: 06 Temmuz 1978 tarihinde İstanbul’da doğdu. 2000 yılında Ankara Üniversitesi Kimya Mühendisliğinden mezun oldu. Uzun yıllar ilaç sektöründe çalıştı. İnsanların bedensel sağlığı üzerine çalışırken, diğer taraftan ruh sağlıklarıyla yakından ilgilenmeye başladı. İlgisi önce kişisel gelişim konuları ile ilgili kitap okumakla başlarken, sonraları konuyla ilgili birçok seminere katılmakla devam etti. Merakı artarak devam ettiği için kariyerini bu yönde devam ettirmeye karar verdi. Işık Elçi Akademi’den Spritüel Yaşam Danışmanlığı eğitimi aldı. Aynı zamanda yine aynı kurumdan NLP Uygulayıcılık Eğitimi, Reiki Master, Rüya Analizi Eğitimlerini almış ve aktif olarak danışanlarına uygulamaya başlamıştır. Nefes Okulu’ndan Mustafa Kartal eğitmenliğinde Sertifikalı Nefes Koçluğu, Sertifikalı Holoterapi Eğitmenliği ve Sertifikalı Çocuk Nefes Koçluğu programlarını başarıyla tamamlamıştır. Nefes Okulu bünyesinde bireylere, kurumlara, diğer gruplara Doğru Nefes Alma Eğitimi, Holoterapi Çalışmaları, Nefes Teknikleri Atölyeleri ve çocuklar için Çocuk Nefes Atölyeleri düzenlemektedir. Aynı zamanda Yaşam Koçluğu çalışmalarını kapsayan farkındalık seminerleri, Meditasyonlar içerikli grup ve bireysel çalışmaları düzenlemekte, uzmanlık alanlarında seminerler vermeye devam etmektedir.
İlgili Makale