Qigong Guo Lin (Yürüme Çigongu): Ayak tabanındaki akupunktur noktalarını aktive ederek yürüyün
Guo Lin Çigong, her kişinin kolaylıkla yapabileceği bir formdur. Guo Lin Çigongunu her gün 20 dakika veya 1 saat ya da daha fazla yapabilirsiniz.
İlk dikkat etmeniz gereken şey postürünüzdür, duruşunuzdur. Baş kısmınızdan ayak uçlarınıza kadar uzunlamasına bedeninizi uzatın, dik durun, kollar hafif geride. Bacaklarınız kalça genişliğinizde birbirinden uzakta ve ayak parmak uçları öne bakar, tam karşıya bakar pozisyonda olsun. Bedeninizin kalça bölgesi bel bölgesi ile açısını korur şekilde hafif arkaya doğru, karın kaslarınız hafif içeri çeker pozisyonda kalsın. Karın ve diyaframı çalıştırarak nefes alıp vermeye çalışın. Artık hazırsınız.
Guo Lin Çigongda hangi ayak öne doğru adım atarsa, eller ve kollar da dans edercesine öne hareket eden bacağa yol açar gibidir. Öne adım atan ayağınızın aşil tendonuna yakın taban tarafı ilk önce yere basar hafifçe, ayak parmak uçları daha sonra. Amaç ayak tabanındaki akupunktur noktalarını aktive ederek yürümektir.
Eller, öne adım atan ayak ve bacak tarafında hafifçe, rüzgar gibi sallanarak ilerler. Guo Lin yürüyüşünde öne adım atan taraftaki el, hareket ederken vücudun o tarafındaki kalçayı korur gibi avuç içi tarafı aynı taraftaki kalçaya selam verir gibidir. Diğer elin avuç içi de karın bölgesindeki enerji merkezini korur gibi hareket eder. Yani elin biri kalça bölgesinde akupunktur alanını korurken, diğeri karın bölgesindeki alanı korur hareket ederken.
Bacak-ayaklar ve kollar-eller ahenkle ilerlerken derin nefes de önemlidir.
Guo Lin Çigongu antikanser Çigong türü olarak da bilinir. Pek çok hastalık üzerinde olumlu sonuçlar vermiştir (örneğin lösemi, lupus, böbrek iltihabı, siroz, hipertansiyon, romatizma, alerji, kalp hastalıkları). Bunun yanında kemoterapi, radyasyon, ameliyat, anestezi, antibiyotik ve hormonal tedavi gibi yöntemlerin yan etkilerinin azaltılmasında destek tedavi olarak da kullanılabilmektedir.
Aşağıdaki videoları birlikte yapabilirsiniz, Guo Lin çigong anlatılıyor…
Sevgiler…
Referanslar:
1. Vadi ruhu. http://www.vadiruhu.com/cigong-sistemleri.html
2. Ersin İpek. Çigong formları. https://dergi.kuraldisi.com/cigong-formlari/
3. https://tr.qwe.wiki/wiki/History_of_qigong
4. http://www.healthyfoundations.com/guolin/guolin_article.html
İlginizi çekebilir: Qigong Shibashi (Çigong Şibaşi) egzersizleri: Beden, zihin ve ruh bütünlüğü için bir destek