X

Niyetlerin gücü adına: Yıl biterken kendinize sormak isteyebileceğiniz 5 soru

2020 bize şükretmeyi, içe bakmayı, teslimiyeti ve büyük fotoğrafa odaklanmayı öğretmedi mi? Öğretmek hafif kalır dersen, mecbur bıraktı da diyebiliriz. Sürece direnenler ise kaybedenler kulübünün birer onursal üyesi oldular. “Yeni yıl, yeni sen” tarzı pazarlama yaklaşımları, oldum olası germiştir beni. Değişim, dönüşüme varım, ama bunca yıllık emeklerimi bir kenara atıp yeni bir Yasemin’i sil baştan kaldıramayacağım. Yenisiyle değiştireceğime, elimdekini sevme çabası benimki.

Sen üç sene evveline kadar yılbaşında eğleneceksin diye kendini o partiden bu partiye savur, sabahlar olmasın gazıyla kendinden geçercesine coş, sonra ertesi gün, yeni yıla perişan başla. Ben olayı yanlış kavramışım meğer. İşin sırrı yılı nasıl kapadığından çok, nasıl başladığında yatıyormuş. 33 yıllık hayatımda ilk kez bu sene yalnız kutlayacağım yeni yılı. Ve uzun zamandır ilk defa bir yılbaşı programı beni bu denli heyecanlandırıyor.

Niyetim yepyeni bir ben değilse de, mütemadiyen değişen, dönüşen ve gelişen bir ben. Hayallerimi gerçekleştirebilmem için de yapacağım yegane şey; kurduğum büyük hayallere en minik adımlarla başlamak. Eğer dikkatimiz neredeyse enerji de oraya yöneliyorsa, niyetleri netlikle belirlemek mühim. Ve sandığımızdan biraz daha fazla özen isteyebiliyor. Yerin kulağı, kelimelerin gücü var. Maazallah dileklerin gerçek oluverir. Bugün dilediğin eksik niyetler, yarın bi tarafını tırmalamasın sakın. Huzur dilemeyi atladın diye manzaralı evinin terasına su bastı mı ağlamayasın sonra. Birlik, gelişim, huzur, uyum demeden gerçek aşk dilersin. Sonra “seversin kavuşamazsın, aşk olur” sözü döner tırmalar poponu. Kilo vermek yerine, sağlıklı bir bedene sahip olmak gibi güncellemeler atabiliriz kanımca niyetlerimize.

Bir şeylere niyet ederken, istediğin şeyin kendisindense hayatına getirmesini istediğin duyguya odaklanmak çok daha önemli. Israrla istediğin şey senin için hayırlı değilse, hiç gerçekleşmesin daha iyi. Böylelikle bütün hayatını önden planlama ve kontrol edebilme illüzyonu yerine, nice potansiyellere açık kapı bırakmış oluyoruz. Keza bu dönem bize yapılan planların birden nasıl da çöpe gidebileceğini kanıtladı. Bu yüzden gerçekleşmeyen dileklerimizin bizim için çok daha hayırlı bir sebebi olduğuna inanmak, insanın içine su serpiveriyor.

Yılı kapama ritüellerimin başında, tüm senenin şöyle bir özetini çıkartmak oluyor. Kendime sorduğum soruları, ilgini çekerse diye aşağıya bırakıyorum. Hem bir önceki senede aldığım yolun özeti oluyor, hem de yeni yıl niyetlerimi belirlemiş oluyorum. En zevkli kısmı da geri dönüp, geçmiş yıllardaki yanıtlarıma bakmak. Şifa olsun.

Mutlu seneler!

Sene sonunda kendine sorulası sorular: 

  • 2020’de kendinde neleri keşfettin?
  • Neleri tekrar tekrar yapamadın?
  • Neleri başlattın?
  • Neleri bitirdin?
  • 2021’de nasıl bir sen olmak istersin?

İlginizi çekebilir: Kendimize alan tanımak üzerine: Durdurun dünyayı inecek var

Yasemin Yapanar: Yasemin, Savannah College Of Art And Design - Güzel Sanatlar ve Fotoğrafçılık mezunu. Dört yıl boyunca Bernaylafem İletişim ve Marka Danışmanlığı’nda marka temsilciliği yaptı. Ajans tecrübesi sonrası, etkinlik ve marka yönetimi alanına “freelance” devam etti. Dünya dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Pizza Emirgan/Gizli Kalsın gibi markalarla çalıştıktan sonra kendini, annesi olduğu Kolektif House’ta buldu. Kolektif’in kuruluşundan itibaren marka/kültür ve pazarlama departmanlarını yönetti. Tasarım, üyelik ve IK departmanlarına dokundu. Farklı alanlarda marka/kültür, pazarlama ve IK danışmanlığı vermeye devam ediyor. Yasemin’in en büyük ihtiyacı kırılganlıklarımızın konuşulması, gölgelerimizin dile gelmesi. Tüm gayesi gayreti; kendini olabildiğince samimi bir şekilde ortaya koyarak, hayatta aynı yerlerde zorlandığımızın ilhamı olmak. Bu hayalinin ilk ürünü; ‘Bilinçli Geyik’ isimli podcast’inde vücut buldu. Karşınızda kusurları, kırılganlıkları, korkularıyla olduğu ve deneyimlediği kadarıyla soyunuyor. Ve bi' tık tiye alıyor hallerini/hallerimizi. Zaman zaman kendini atıyor ortaya. Bazı bazı da konuk ağırlıyor. Bir diğer yandan Instagram’da kısa farkındalık video’ları çekiyor, orada burada makaleler yazıyor. ‘Kırılganlık Paylaşımları’ buluşmaları organize ediyor.

Geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenmek isteyenlere: Fine Life Fermente Kajulu İçecek

Son yıllarda sağlıklı beslenme ve bilinçli tüketim alışkanlıklarının, daha önce hiç olmadığı kadar ilgi gördüğü kesin. Veganlık, vejetaryenlik, fleksitaryen gibi bitki bazlı beslenme türleri, sadece etik ve çevresel nedenlerle değil, aynı zamanda bütüncül sağlık açısından sunduğu çeşitli faydalar nedeniyle de dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına yönelik talepler hızla artarken çok sayıda bitki bazlı ürün de raflardaki yerini alıyor. Özellikle süt ürünlerine alternatif arayanlar için çok sayıda ürün piyasaya sürülüyor. Bu konuda öncü isimlerden biri olan Metro Türkiye de “Sofrada herkese yer var!” mottosuyla tüketicilerin ihtiyaçlarına, yenilikçi ürünlerle cevap veriyor.



Raflarında 400’den fazla bitki bazlı ürün sunan Metro Türkiye, geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına sahip olmanın en leziz yollarını sunuyor. Ve güzel haber; Türk mutfağının favori içeceklerinden ayrana bitki bazlı alternatif sağlıyor: Fine Life Fermente Kajulu İçecek.

Lezzetli, vegan, fermente: Ayrana bitki bazlı alternatif

Herkes için sağlıklı beslenme ve sürdürülebilirlik anlayışıyla hareket eden Metro Türkiye, beslenme trendlerine ve değişen tüketici taleplerine verdiği önemle Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i raflara getiriyor. Geleneksel lezzetimiz ayrana bitki bazlı bir alternatif olarak öne çıkan Fine Life Fermente Kajulu İçecek, bitki bazlı beslenme alışkanlıklarını benimseyen ya da benimsemek isteyen herkesin beğenisine sunuluyor.

Metro Türkiye raflarında yerini almaya başlayan bu yenilikçi ürün, %27 oranında kaju fıstığı, tuz ve çeşitli probiyotikler içeriyor. Bunun yanı sıra katkı maddesi, koruyucu ve gluten içermemesiyle de dikkat çeken Fine Life Fermente Kajulu İçecek, hem bitki bazlı ürünleri tercih edenlerin hem de laktoz tüketmemeye önem verenlerin favorisi olmaya aday. Ayran alternatifi olarak soğuk tüketilebilen bu ürün, 250 ml’lik cam ambalajlarda satışa sunuluyor. Vlabel etiketiyle otel ve restoran gibi yeme içme işletmelerinde rahatça kullanılabilecek Fine Life Fermente Kajulu İçecek, menülere yeni vegan bir alternatif getirirken, müşteri memnuniyetini de artırma potansiyeli taşıyor.

Geçtiğimiz yıllarda süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler sunmuş olan Metro Türkiye, Metro Chef Veggie Bademli ve Fındıklı içecekler ile yoğurda alternatif Metro Chef Veggie Fermente Süzme Kaju’yu ve Metro Chef Veggie Meze Serisi’ni tüketicilerle buluşturmuştu. Bu yıl ise Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden ayrana bitki bazlı bir alternatif getirerek hem sağlıklı hem de yenilikçi bir seçeneği yani Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i tüketicilerle buluşturuyor.

Elbette Metro Türkiye’nin raflara taşıdığı yenilikçi ürünler sadece süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler ile sınırlı değil. Çok daha fazlası, raflarda çoktan yerini aldı.

Bitki bazlı geniş ürün yelpazesi: 400’den fazla çeşit



Metro Türkiye’nin raflarındaki vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; falafel çeşitlerinden pizzaya, ranch sostan çamaşır yumuşatıcısına kadar 50’ye yakın çeşitte gıda ve gıda dışı bitki bazlı ürün sunuyor. Eğer tüm bu ürünleri ve çok daha fazlasını incelemek isterseniz hemen tıklayıpvegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine;vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; Metro Türkiye’nin Bitki Bazlı & Vegan Katalogu’nu keşfedebilirsiniz.

Temel gıdadan temizlik ürünlerine, kişisel bakımdan atıştırmalıklara aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Metro Türkiye ile sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzına ulaşmak artık çok daha kolay.

*Bu yazı Metro Türkiye katkılarıyla hazırlanmıştır.

İlginizi çekebilir: Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’nin zengin vegan ürün yelpazesini keşfedinVegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’

 

İlgili Makale