Söz konusu sosyal medya olduğunda, görseller oldukça yanıltıcı olabiliyor; gerçekçi olmayan vücutlar, abartılı yaşamlar ve tabii yanlış bilgiler.
Bu yüzden fitness blogger’ı Lucy Mountain sosyal medyada paylaşımlarını yaparken, gerçekleri konuşmayı, anlatmayı ve kendini insanlara en doğal haliyle açmayı seçmiş. Instagram’da The Fashion Fitness Foodie ve the FFFeed olmak üzere iki hesabı bulunan fitness blogger’ı, “sağlıklı” ve “yaramaz” olarak gördüğümüz yiyecekler arasında karşılaştırmalar yapıyor. Örneğin; sağlıklı ve sağlıksız atıştırmalıkların aslında aynı kalori değerine sahip olabileceğini kanıtlayan paylaşımlarıyla, yiyecek seçimlerinde üzerinde durulması gereken tek faktörün kalori değeri olmadığının altını çiziyor.
Yediğiniz şeyler yemek istedikleriniz, yemek istemedikleriniz, hayat tarzınız, amaçlarınız ve gelirinize göre şekillenebilirken, vücudunuza uygun porsiyon kontrolü yaparak yediğiniz şeyler, aslında sağlıklı, sağlıksız, düşük kalorili gibi kavramların altını dolduran faktörler oluyor. İşte Lucy Mountain’ın bu düşünceyi destekleyen şaşırtıcı kolajları.
Kaynaklar:
businessinsider.com
the FFFeed / Instagram

Bir avuç badem, bir paket şekerli jelibonla aynı kaloriye denk geliyor.
Tuzlu bir cips, bir paket vegan cipsinden çok daha az kaloriye sahip.
Kurutulmuş meyvelerin çok daha az kaloriye sahip olduğu bilgisini çürüten bir örnek daha. Bir kase taze çilek, çok daha az miktardaki kurutulmuş çilekle aynı kaloriye denk geliyor.
Lucy Mountain diyet yaparken dondurma gibi atıştırmalıkları kesmek zorunda olmadığınızı söylüyor. Yalnızca tercihinizi daha az kalorili olanlardan yana kullanmanız yeterli.
Sevdiğiniz besinlerden vazgeçmek zorunda değilsiniz. Miktarı doğru ayarlamanız yeterli. İşte iki dilim fıstık ezmeli tost ekmeği, biri 338 kaloriyken, diğeri yalnızca 182. Aralarındaki tek fark ekmeğin üstüne sürülen fındık ezmesi miktarı.
Lucy Mountain'a göre tek bir besin kilo vermeye ya da kilo almaya neden olmuyor.
Her ne kadar bitter çikolata, sütlü çikolataya oranla daha sağlıklı olsa da, aynı zamanda daha fazla kaloriye sahip. Şaşırtıcı değil mi?
Kırmızı orman meyveleriyle hazırlanan bir müsli, badem ezmesi, muz ve manuka balıyla hazırlanan bir müslinin neredeyse yarısı kadar kaloriye sahip.
İlk bakışta aynı gözüken bu iki salata kasesi arasında ufak ama etkili farklar var. Sağdaki salata kasesinde light peynir yerine parmesan, ayçiçeği çekirdeği yerine kızarmış yulaf, kruton yerine tost ekmeği dilimleri, ve ev yapımı bir sos yerine sezar sos kullanılmış ki tüm bu malzemeler kalori miktarını neredeyse iki katı arttırmış.
Hangi eti seçtiğiniz, yemeklerinizin kalorisini oldukça fazla etkiliyor.
Kavun, ananas ve çilekten oluşmuş bir meyve tabağı, muz ve hindistan cevizinden oluşan bir meyve tabağından çok daha az kaloriye sahip.
Eğer fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız, günlük tükettiğiniz besinleri ve içecekleri gözden geçirmenizde fayda var. Zira her zaman daha iyi bir alternatife sahipsiniz. Örneğin bu Starbucks kahveleri aynı boyda olsa da, aralarında 245 kalorilik devasa bir fark var. 
En soldaki smoothie yalnızca protein tozu ve badem sütünden oluşuyor, ortadaki smoothie protein tozu, badem sütü, muz ve baldan, en sağdaki smoothie ise tüm bu içeriklere ek olarak keten tohumu ve fındık ezmesi içeriyor. Farkı görüyorsunuz.
Yemekten vazgeçemediğiniz çikolata barlarını tamamen hayatınızdan çıkarmanıza gerek yok. Miktarı yarı yarıya indirerek hem fazla kalorilerden kurtulur hem de sevdiğiniz lezzetlerden mahrum kalmamış olursunuz.
15 gram fındık ezmesi ile 30 gram fındık ezmesi arasındaki kalori farkı oldukça şaşırtıcı.
20 gram kaju fıstığı ile 40 gram kaju fıstığı arasındaki kalori miktarı farkı.
50 gram granolayla 100 gram granola arasındaki kalori miktarı tam olarak yarı yarıya fark ediyor. 
Soldakinden 300 kalori fazla olan sağdaki avokadolu simit; kızartılmış çekirdek içi, hindistan cevizi yağı feta peyniri (keçi ve koyun sütünden yapılan peynir) ve bir "bütün" avokado içeriyor. 
Evet bu iki görsel arasındaki malzemeler arasında hiçbir fark yok. Yediğiniz şeyler yemek istedikleriniz, yemek istemedikleriniz, hayat tarzınız, amaçlarınız ve gelirinize göre şekillenebilirken, vücudunuza uygun porsiyon kontrolü yaparak yediğiniz şeyler, aslında sağlıklı, sağlıksız, düşük kalorili gibi kavramların altını dolduran faktörler oluyor. Dolayısıyla iş, sizde bitiyor.