Müzik dünyasının dijital platformların hükmü altına girdiği çağımızda herkese göre bir uygulama var. Farklı önceliklerden yola çıkan ve sonucunda kullanıcılarına en iyi müzik keyfini yaşatan müzik uygulamaları hakkında fikir sahibi olmak isterseniz aşağıdaki listemize göz atmayı düşünebilirsiniz.
Spotify (Android ve iOS / ücretsiz-Pro)
Müzik arama ve listeleme konusunda büyük kolaylık sağlayan platforma hemen her türlü cihaza yükleyebilirsiniz. Bilgisayar, telefon ve tablet üçlüsünün yanı sıra, firmanın etkili iş birlikleri sayesinde başka platformlardan da müziklerinize ulaşmanız mümkün. Ücretsiz versiyonundan bir çok şarkı ve listeye ulaşabilir, Pro üyelik sayesinde de beğendiğiniz şarkıları internetsiz ortamda dinlemek için indirebilirsiniz.
Shazam (Android ve iOS / ücretsiz)
Bir akıllı telefonun olmazsa olmazı uygulama adını sanını bilmediğiniz, kime sorsanız cevap alamadığınız o şarkıya ulaşmanın yolu. Bir ortamda çalan şarkıyı bulmak için birkaç saniyeliğine Shazam açmak yeterli.
İlginizi çekebilir: Üniversite öğrencilerinin hayatını kolaylaştıracak 10 uygulama
Tidal (Android ve iOS / 16TL)
Müzik kalitesinde sınıf atlamak istiyorsanız Tidal’ı düşünebilirsiniz. Sahip olduğu en iyi kalite video ve müzik parçalarıyla zevk sahibi kulaklar tarafından sevileceğine kuşkumuz yok. Özellikle R&B hayranları, Beyonce ve Rihanna gibi isimlerin yeni albümlerini ilk buradan dinleyebilirler.
Quello Concerts (Android ve iOS / 13TL)
Sadece müziği duymanın, klip izlemenin yetmediği anlar vardır. Sevdiğiniz isimlerin, şarkının heyecanına nasıl girdiğini görmek için konser yolu gözlemek de pek işten değil. Fakat siz konserlere gidebilirsiniz. B.B. King’den Lady Gaga’ya 2000 kadar konser sizi bekliyor.
Musixmach (Android ve iOS / ücretsiz)
Telefonunuzdaki müzikleri, şarkı sözleriyle eşleştiren uygulama. Uygulamanın en güzel yanı bir çok farklı uygulamayla iş birliği içinde çalışması; Spotify, Google Play Music gibi uygulamalarla birlikte kullanılabiliyor. Dahası, ortamda çalan müziği tanıma ve şarkı sözlerinden parça arama özelliğine de sahip.
SoundCloud (Android ve iOS / ücretsiz-Pro)
Profesyonel ve amatör müzisyenlerin parçalarını paylaştığı platform. Yeni isimler keşfetmeyi sevenler için güzel bir uygulama.
Genius (iOS / ücretsiz)
Şarkılar için kimlik kartı niteliğindeki uygulama yalnızca müzik videosu ve şarkı sözü desteği vermiyor. Şarkının yazılış öyküsü ve içinde geçen konularla ilgili hem resmi hem de hayranlardan gelen bir bilgi havuzuna da sahip.
TuneIn (Android ve iOS / ücretsiz-Pro)
Dünyanın her yerinden binlerce radyo kanalı ve podcast’e ulaşabilir; yerel, spor, haber ve müzik şeklinde kategorilere ayrılmış kanallardan istediğinizi rahatlıkla dinleyebilirsiniz.
İlginizi çekebilir: Her kitapseverin mutlaka bilmesi gereken 10 kitap uygulaması
Kaynak:
lifehack.org
digitaltrends.com
androidauthority.com