X

“Mış” gibi şeylerden uzaklaşmak için kendi iç sesinize dönün

Günlük hayatımızda zorluklar yaşarken insanların size değer veriyormuş gibi yapması ya da sizi dinliyormuş gibi yapması, “Anlıyorum” ya da “Duyuyorum” şeklinde kafa sallayıp davranışlarında ise tam tersini göstermesi çok sık karşılaştığımız durumlar olabiliyor.

Sanki yokmuşuz gibi davranılması, varlığımızın onurlandırılmaması, kutlanmaması hali bizi zaman içinde daha fazla tetikleyebiliyor. Yavaşlamak, hatta bazen durarak bütün algıyı bedenimize, kendimize rehber olmaya getirmek üzere sabırlı ve istikrarlı olmak ve özveriyle çaba göstermek, durum içerisinde enerjimizi korumamızı sağlayacaktır. Evet, bazen ötekinden ayrışıp kendimizle buluşmak bir farkındalık süreci isteyebilir. Ayrışmak ve buluşmak oyununu gün içinde yapmaya başladığımızda bütün kimliklerimizi ziyaret etmiş ve en sonunda da kendimizi tanımak için güzel bir yol bulmuş oluruz. Böylece bizi tetikleyen duygularla daha net kalabiliriz.

Her zaman üzerinde durduğumuz soru, en temel ihtiyacımız neydi? “Benim bu işin, durumun, sürecin, ilişkinin içindeyken ihtiyacım olan ne?” sorusunun cevabı.

İşte bu, bizim hayatımızdaki en dürüst, en güvenilir ses. Bu sese kulak veriyor olduğumuz sürece enerjimiz hep akar, cevaplar ise hep daha net olur.

Bedene temas ederek duygularımızı izlemek, bu durumlarda hep anda kalmamızı sağlayabilir.

İlginizi çekebilir: Göç yolculuğunuzda ilerlerken anlamlandırma çabasından sıyrılın

Fatma Nur Bilgin: Fatma Nur Bilgin, beden rehabilitasyonunu kişisel dönüşümün adımı olarak görüyor ve bir bütün olarak beden-zihin-ruh dengesini hedefliyor. Beden rehabilitasyonunda Pilates, Dorn-Breuss terapisi ve KranyoSakral terapi tekniklerini kullanıyor ve 2007'den beri bu alanda aktif olarak çalışıyor. Kas-iskelet sistemi ve bağ dokusu rehabilitasyonu olarak ele aldığı Pilatesi hamilelerden engellilere, spor ve dans sakatlanmalarından çocuklara geniş bir yelpazede geliştirdiği İyileştirici ve Dönüştürücü Egzersiz Metodu®'nun temeli olarak uyguluyor. Bireysel seanslarında Bilinçaltı blokajlarının çözülmesinde Regresyon Terapisi pratiklerini, travmalar sonucu sinir sisteminde biriken gerilimlerin çözülmesinde Somatik Deneyimleme pratiklerini kullanıyor. Ayrıca Dengeye Dönüş® adında grup çalışmaları düzenlemektedir. Eğitim fakültesi mezunudur. Pek çok sosyal sorumluluk projesinde aktif rol almaya devam ediyor.
İlgili Makale