X

Evde masaj: Masaj yağı yapımı sandığınızdan daha kolay

Dışarıda, birbirinden farklı özellikleriyle satın alınabilecek yüzlerce masaj yağı olabilir. Ancak kendi masaj yağınızı yapma fikri, kulağa çok daha heyecan verici geliyor. Üstelik evde masaj yağı yapımı son derece basit. İsterseniz aromaterapi sonuçları alabilmek için masaj yağınızı özel seçtiğiniz yağlardan oluşturabilir, isterseniz de sadece sevdiğiniz kokuları bir araya getirebilirsiniz.

Masaj yağı yapımı için püf noktalar

Öncelikle masaj yağında kullanacağınız yağları iyi seçmeniz gerekiyor. İyi bir yağ, elinizin masaj yaptığınız bölge üzerinde rahatlıkla kaymasını sağlar. Öte yandan kokularını ayrı ayrı çok sevdiğiniz yağların bir araya geldiğinde oluşturduğu kokuyu sevmeyebilirsiniz. Bu yüzden yağları birbirine karıştırmadan önce mutlaka 1-2 damlalık bir deneme yapın.

Aynı zamanda masaj yağınızı yaparken hızlı davranmamanız gerekiyor. Tüm malzemeyi bir araya getirip birden karıştırmak yerine yavaş yavaş ve ara vererek karıştırmalısınız. Bir şişeye koyduğunuz masaj yağınızı asla çalkalamamalısınız; aksi takdirde içindeki yağlar, aromaterapi sonuçları veren organik yapılarını kaybedebilir.

Masaj yağlarını nasıl saklamalısınız?

Yaptığınız masaj yağının oksitlenmemesi için ışıktan ve ısıdan uzak tutmalısınız. Bir cam veya seramik şişede tuttuğunuz masaj yağını, şişede biraz boşluk kalacak şekilde saklamalısınız. Masaj yağlarını saklamak için en iyi materyaller cam ve seramik şişelerdir. Plastik şişeler de kabul edilebilir. Ancak masaj yağınızı metal kutulara asla koymamalısınız.

Masaj yağı tarifleri

Masaj yağı tariflerine geçmeden önce kısaca uçucu ve taşıyıcı yağlardan bahsetmek faydalı olacaktır: Masaj yağı yapımında kullandığımız yağları uçucu ve taşıyıcı yağlar olarak ikiye ayırıyoruz. Badem, ceviz, Hindistan cevizi, üzüm çekirdeği, jojoba, zeytin, susam ve Macadamia fındığı olarak sıralayabileceğimiz bu yağlar, esansiyel –yani uçucu- yağların oksitlenmeden durabilmesini sağlar. Dolayısıyla limon, nane, sandal ağacı, anason, kekik gibi uçucu yağları mutlaka taşıyıcı yağlarla karıştırmak gerekir.

Aşağıda özellikleriyle birlikte yer verdiğimiz uçucu yağları taşıyıcı yağlarla birlikte karıştırarak kendi masaj yağınızı elde edebilirsiniz. Karıştırma işlemini, daha önce de belirttiğimiz gibi yavaşça ve aralıklarla yapmanızda fayda var.

Detoks özelliğe sahip masaj yağı

2-3 damla biberiye yağı: Ağrıyı azaltır, sindirime yardımcı olur, zihni güçlendirir.

8-10 damla atlas sediri yağı: Rahatlatır, hücrelerin yenilenmesini sağlar.

5-6 damla kekik otu yağı: Mikrop, parazit ve mantar oluşumunu engeller.

2-3 damla greyfurt yağı: Hücre yenilenmesini sağlayarak cilt sağlığını destekler.

3-4 damla mazı ağacı yağı: Uyarıcıdır, eklem ve kas ağrılarını azaltır.

Taşıyıcı yağlar: Zeytin, üzüm çekirdeği ve jojoba yağları

Ağrıları azaltmak için kullanılabilecek masaj yağı

2-3 damla bergamot yağı: Doğal bir deodorant ve ateş düşürücüdür, kasları gevşetir.

10-12 damla lavanta yağı: Cilt sağlığını destekler, yaraların iyileşme sürecini hızlandırır.

8-9 damla mür yağı: Rahatlatıcı ve dinlendiricidir.

4-5 damla Roma papatyası yağı: Bedeni ve zihni yatıştırır, ağrı ve iltihabı azaltır, yaraların iyileşmesine yardımcı olur.

Taşıyıcı yağlar: Üzüm çekirdeği ve jojoba.

Mandarin + Lavender + Valerian + Sandalwood + Chinese Rose

Uykuya yardımcı masaj yağı tarifi

Gece uyumanıza yardımcı olacak bu masaj yağını, yatmadan 10 dakika önce şakaklarınıza, kulak arkalarınıza, bileklerinizin iç tarafına ve ayaklarınızın altına birkaç damla kadar damlatabilirsiniz.

1-2 damla mandalina yağı: Rahatlatır, sindirime yardımcı olur.

12-14 damla lavanta yağı: Doğal bir detoks ürünüdür.

6-7 damla kediotu yağı: Kaygıyı azaltır, tansiyonu düşürür, uyumaya yardımcı olur.

3-4 damla sandal ağacı yağı: Yatıştırıcıdır, iltihabı azaltır.

2-3 damla Japon gülü yağı: Rahatlatır, dinlendirir.

Taşıyıcı yağ: Üzüm çekirdeği yağı.

Tariflerdeki yağları birbirleriyle karıştırdıktan sonra elde ettiğiniz masaj yağınızı cam veya seramik şişede saklamayı unutmayın.

İlginizi çekebilir:

Kendinizi kötü hissettiğiniz anlarda ruh halinizi anında değiştirecek basit ama etkili kişisel bakım önerileri

Ayak refleksoloji masajı ile en huzurlu uykuya sahip olun

Selülitle mücadelede yeni trend: Kahve ile masaj deneyimi

Kaynak:

naturallivingideas.com

wellnessmama.com

Uplifers: Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!

Geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenmek isteyenlere: Fine Life Fermente Kajulu İçecek

Son yıllarda sağlıklı beslenme ve bilinçli tüketim alışkanlıklarının, daha önce hiç olmadığı kadar ilgi gördüğü kesin. Veganlık, vejetaryenlik, fleksitaryen gibi bitki bazlı beslenme türleri, sadece etik ve çevresel nedenlerle değil, aynı zamanda bütüncül sağlık açısından sunduğu çeşitli faydalar nedeniyle de dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına yönelik talepler hızla artarken çok sayıda bitki bazlı ürün de raflardaki yerini alıyor. Özellikle süt ürünlerine alternatif arayanlar için çok sayıda ürün piyasaya sürülüyor. Bu konuda öncü isimlerden biri olan Metro Türkiye de “Sofrada herkese yer var!” mottosuyla tüketicilerin ihtiyaçlarına, yenilikçi ürünlerle cevap veriyor.



Raflarında 400’den fazla bitki bazlı ürün sunan Metro Türkiye, geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına sahip olmanın en leziz yollarını sunuyor. Ve güzel haber; Türk mutfağının favori içeceklerinden ayrana bitki bazlı alternatif sağlıyor: Fine Life Fermente Kajulu İçecek.

Lezzetli, vegan, fermente: Ayrana bitki bazlı alternatif

Herkes için sağlıklı beslenme ve sürdürülebilirlik anlayışıyla hareket eden Metro Türkiye, beslenme trendlerine ve değişen tüketici taleplerine verdiği önemle Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i raflara getiriyor. Geleneksel lezzetimiz ayrana bitki bazlı bir alternatif olarak öne çıkan Fine Life Fermente Kajulu İçecek, bitki bazlı beslenme alışkanlıklarını benimseyen ya da benimsemek isteyen herkesin beğenisine sunuluyor.

Metro Türkiye raflarında yerini almaya başlayan bu yenilikçi ürün, %27 oranında kaju fıstığı, tuz ve çeşitli probiyotikler içeriyor. Bunun yanı sıra katkı maddesi, koruyucu ve gluten içermemesiyle de dikkat çeken Fine Life Fermente Kajulu İçecek, hem bitki bazlı ürünleri tercih edenlerin hem de laktoz tüketmemeye önem verenlerin favorisi olmaya aday. Ayran alternatifi olarak soğuk tüketilebilen bu ürün, 250 ml’lik cam ambalajlarda satışa sunuluyor. Vlabel etiketiyle otel ve restoran gibi yeme içme işletmelerinde rahatça kullanılabilecek Fine Life Fermente Kajulu İçecek, menülere yeni vegan bir alternatif getirirken, müşteri memnuniyetini de artırma potansiyeli taşıyor.

Geçtiğimiz yıllarda süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler sunmuş olan Metro Türkiye, Metro Chef Veggie Bademli ve Fındıklı içecekler ile yoğurda alternatif Metro Chef Veggie Fermente Süzme Kaju’yu ve Metro Chef Veggie Meze Serisi’ni tüketicilerle buluşturmuştu. Bu yıl ise Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden ayrana bitki bazlı bir alternatif getirerek hem sağlıklı hem de yenilikçi bir seçeneği yani Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i tüketicilerle buluşturuyor.

Elbette Metro Türkiye’nin raflara taşıdığı yenilikçi ürünler sadece süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler ile sınırlı değil. Çok daha fazlası, raflarda çoktan yerini aldı.

Bitki bazlı geniş ürün yelpazesi: 400’den fazla çeşit



Metro Türkiye’nin raflarındaki vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; falafel çeşitlerinden pizzaya, ranch sostan çamaşır yumuşatıcısına kadar 50’ye yakın çeşitte gıda ve gıda dışı bitki bazlı ürün sunuyor. Eğer tüm bu ürünleri ve çok daha fazlasını incelemek isterseniz hemen tıklayıpvegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine;vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; Metro Türkiye’nin Bitki Bazlı & Vegan Katalogu’nu keşfedebilirsiniz.

Temel gıdadan temizlik ürünlerine, kişisel bakımdan atıştırmalıklara aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Metro Türkiye ile sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzına ulaşmak artık çok daha kolay.

*Bu yazı Metro Türkiye katkılarıyla hazırlanmıştır.

İlginizi çekebilir: Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’nin zengin vegan ürün yelpazesini keşfedinVegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’

 

İlgili Makale