X

Makyaj malzemeleri nasıl temizlenir?

Kullandığımız makyaj malzemeleri, stilimizi yansıtmaya ve yaratıcılığımızı ortaya çıkarmaya yardımcı güçlü ve eğlenceli araçlar! Ancak çoğu zaman makyaj malzemelerinin temizliğini ihmal edebiliyoruz. Oysaki makyaj malzemelerinin temizliğini düzenli olarak yapmak yalnızca hijyenik kullanım için değil, aynı zamanda daha sağlıklı bir cilt ve daha etkili makyaj sonuçları için de oldukça önemli. Peki, makyaj malzemelerini nasıl temizleyeceğiz? İşte detaylar…

Makyaj fırçaları nasıl temizlenir?

Far fırçaları, allık fırçaları, eyeliner sürdüğünüz ince uçlu fırçalar… Ne sıklıkla fırçalarınızı temizliyorsunuz? Cilt ve göz sağlığınızı korumak, o sürdüğünüz güzel renklerin iyice ortaya çıkmasını sağlamak için fırçalarınızın temizliğine özen göstermeniz şart. İşte makyaj fırçalarını temizlemenin püf noktaları:

  • Bir miktar ılık suyu, bebek şampuanını veya özel fırça temizleme solüsyonunu hazırlayın.
  • Fırçalarınızı hafifçe nemlendirin, ancak bunu yaparken kök kısımlarına suyun gelmemesine dikkat edin. Aksi halde fırça sapları gevşeyebilir.
  • Şampuanı veya temizleme solüsyonunu avucunuza ya da küçük bir kaba alın ve fırçayı köpürtmeye başlayın.
  • Daha sonra avcunuzun içinde dairesel hareketlerle çok hafifçe fırçayı ovalayın ve akan su altında durulayın.
  • Temiz bir havluyu serin ve üzerine temizlediğiniz fırçaları yerleştirin.
  • İyice kuruduklarından emin olmadan fırçalarınızı yeniden kullanmayın. Nemli kalan fırçalarda bakteri üreyebilir, dikkatli olun.

Makyaj fırçalarınızı temiz ve hijyenik tutmak için haftada bir kez temizlemeye özen gösterin.

Makyaj süngeri temizleme

Fondöten, concealar, kontur ya da likit allıklar… Makyaj fırçalarının yanı sıra en sık kullanılan makyaj malzemelerinden biri de makyaj süngerleri veya beauty blendarlar. Kullandığınız süngerler ne kadar zamandır elinizde? Hiç süngerlerinizin içine baktınız mı? Dilerseniz en eski süngerlerinizden birini feda edin ve kesip içine bakın. Gördüğünüz manzara karşısında hayrete düşebilirsiniz. Evet! Süngerlerinizin içinde küf olabilir. Bunu önlemek için makyaj süngerlerini düzenli temizlemek şart. Peki, nasıl?

  • Özel bir makyaj temizleme solüsyonu veya bebek şampuanı ile derin bir kapta ılık su ile karışım hazırlayın.
  • Süngerlerinizi köpüren karışımın içerisine alın ve 10-15 dakika kadar bekletin.
  • Daha sonra temizliğinden emin olana kadar suyun içerisinde süngerleri hafifçe ovuşturarak temizleyin.
  • Temiz su ile durulayın. Eğer hala makyaj kalıntıları süngerin üzerindeyse işlemi tekrar edin ve süngerlerinizden tamamen duru su akana kadar temizlemeye devam edin.
  • Hafifçe temiz bir havlu veya mendil yardımıyla süngerlerinizin nemini alın ve kuruması için bir havlu üzerinde bekletin.

Ayrıca son zamanlarda oldukça popüler bir kullanıma sahip olan silikon sünger kılıflarından da kullanabilir, süngerlerinizin kirlenmesini önleyebilirsiniz.

Far paleti & ruj temizliği

Makyajınızı yaptığınız ekipmanları temiz tutmaya çalışırken makyaj malzemelerinin temizliğini ihmal ediyor olabilirsiniz. Oysa ki herhangi bir makyaj ürününü ne ile sürdüğünüz kadar sürdüğünüz ürünün kendisinin temiz olması da çok önemli. Gelelim rujların far paletlerin temizliğine:

  • İlk adım sprey şeklinde bir dezenfektan edinin. Bunu hem likit rujlar hem de far paletlerinizi için kullanabilirsiniz.
  • Far paletinizin ilk önce kenarlarını, dış çerçevesini dezenfektan yardımıyla temizleyin. Pamuk ya da kulak çubuğu gibi ince yerleri temizlemeye uygun ekipmanlar seçebilirsiniz.
  • Daha sonra renkli kısımlara yani farlarınızın üzerine sprey sıkın ve çok hafifçe pamuk veya temiz bir mendil yardımıyla bastırın ve kuruması için bir kenara alın.
  • Likit rujların dudağınıza değen kısımları için de aynı uygulamayı yapabilirsiniz. Dezenfektanı sıkın ve temizleyin.
  • Mat rujlarınız ya da klasik rujlar içinse bu uygulama etkili olmayabilir. Çünkü, dezenfektanların içerisindeki alkol rujunuzun yapısını bozabilir.
  • Bu nedenle eğer rujlarınız kirlendiyse temiz bir bıçak veya ince bir jilet yardımıyla rujunuzun en üst kısmından kesebilirsiniz.

Temizliğin yanı sıra makyaj malzemelerinizin son kullanma tarihlerini de dikkat etmeyi unutmayın. Aksi halde enfeksiyon riski ile karşılaşabilirsiniz. Makyaj malzemelerinin son kullanma tarihleri, makyaj ürünlerinin türüne ve formülasyonuna bağlı olarak değişebilir, ancak genellikle 6-12 ay arasında olabilir.

Göz kalemleri nasıl temizlenir?

Göz kalemlerini nispeten daha sık ve kolay temizliyor olabilirsiniz, eğer sık sık uçlarını açıyorsanız… Ama yine de göz sağlığınızı düşünüyorsanız göz kalemlerinizin ve eyelinerlarınızın temizliğine özen göstermek zorundasınız. Peki, göz kalemleri nasıl temizlenir?

  • Bir dezenfektan sprey yardımıyla göz kaleminizi bir pamuk veya temiz mendil ile temizleyin.
  • Göz kalemi kalemtıraşı ile göz kaleminizin ucunu açın ve eski uç kısmından kurtulun.
  • Ama burada dikkat etmeniz gereken bir şey daha var; o da kalemtıraşın da temiz olmasın.
  • Dezenfektan yardımı ile kalemtıraşı da temizleyebilir veya jilet kısmını değiştirebilirsiniz.

Göz kalemlerinin de bir son kullanma tarihi olduğunu unutmayın!

Cımbız, kaş makası, kirpik kıvırıcı

En az makyaj malzemeleri kadar sık kullandığınız ürünler arasında cımbız, kaş makası ve kirpik kıvırıcılar olabilir. Genellikle çelik ve metal malzemelerden üretilen bu bakım ürünlerini paslanmalarına neden olabileceği için su ile yıkamak uygun değil. Kolonyalı pamuk ile veya alkol içeren bir dezenfektan ile kolayca temizleyebilir. Mümkünse her kullanımdan sonra temiz tutmak için bu işlemi uygulayabilirsiniz.

Bonus: Makyaj çantası

Makyaj malzemelerini temizlemek yetmez, tüm bakım ürünlerinizi topladığınız makyaj çantanızın da temiz olması şart. Haftada en az birkaç kez makyaj çantanızı boşaltabilir, içerisindeki kalıntıları silkeledikten sonra temiz bir bez ile içini ve dışını silebilirsiniz. Eğer yıkanmaya uygun bir çanta kullanıyorsanız sabunlu su ile yıkayabilir veya zarar vermeyeceğinden, şeklinin bozulmayacağından eminseniz çamaşır makinesine de atabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: 12 etkili tüyo ile yaz aylarında nasıl makyaj yapılır?

Uplifers: Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!

Geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenmek isteyenlere: Fine Life Fermente Kajulu İçecek

Son yıllarda sağlıklı beslenme ve bilinçli tüketim alışkanlıklarının, daha önce hiç olmadığı kadar ilgi gördüğü kesin. Veganlık, vejetaryenlik, fleksitaryen gibi bitki bazlı beslenme türleri, sadece etik ve çevresel nedenlerle değil, aynı zamanda bütüncül sağlık açısından sunduğu çeşitli faydalar nedeniyle de dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına yönelik talepler hızla artarken çok sayıda bitki bazlı ürün de raflardaki yerini alıyor. Özellikle süt ürünlerine alternatif arayanlar için çok sayıda ürün piyasaya sürülüyor. Bu konuda öncü isimlerden biri olan Metro Türkiye de “Sofrada herkese yer var!” mottosuyla tüketicilerin ihtiyaçlarına, yenilikçi ürünlerle cevap veriyor.



Raflarında 400’den fazla bitki bazlı ürün sunan Metro Türkiye, geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına sahip olmanın en leziz yollarını sunuyor. Ve güzel haber; Türk mutfağının favori içeceklerinden ayrana bitki bazlı alternatif sağlıyor: Fine Life Fermente Kajulu İçecek.

Lezzetli, vegan, fermente: Ayrana bitki bazlı alternatif

Herkes için sağlıklı beslenme ve sürdürülebilirlik anlayışıyla hareket eden Metro Türkiye, beslenme trendlerine ve değişen tüketici taleplerine verdiği önemle Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i raflara getiriyor. Geleneksel lezzetimiz ayrana bitki bazlı bir alternatif olarak öne çıkan Fine Life Fermente Kajulu İçecek, bitki bazlı beslenme alışkanlıklarını benimseyen ya da benimsemek isteyen herkesin beğenisine sunuluyor.

Metro Türkiye raflarında yerini almaya başlayan bu yenilikçi ürün, %27 oranında kaju fıstığı, tuz ve çeşitli probiyotikler içeriyor. Bunun yanı sıra katkı maddesi, koruyucu ve gluten içermemesiyle de dikkat çeken Fine Life Fermente Kajulu İçecek, hem bitki bazlı ürünleri tercih edenlerin hem de laktoz tüketmemeye önem verenlerin favorisi olmaya aday. Ayran alternatifi olarak soğuk tüketilebilen bu ürün, 250 ml’lik cam ambalajlarda satışa sunuluyor. Vlabel etiketiyle otel ve restoran gibi yeme içme işletmelerinde rahatça kullanılabilecek Fine Life Fermente Kajulu İçecek, menülere yeni vegan bir alternatif getirirken, müşteri memnuniyetini de artırma potansiyeli taşıyor.

Geçtiğimiz yıllarda süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler sunmuş olan Metro Türkiye, Metro Chef Veggie Bademli ve Fındıklı içecekler ile yoğurda alternatif Metro Chef Veggie Fermente Süzme Kaju’yu ve Metro Chef Veggie Meze Serisi’ni tüketicilerle buluşturmuştu. Bu yıl ise Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden ayrana bitki bazlı bir alternatif getirerek hem sağlıklı hem de yenilikçi bir seçeneği yani Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i tüketicilerle buluşturuyor.

Elbette Metro Türkiye’nin raflara taşıdığı yenilikçi ürünler sadece süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler ile sınırlı değil. Çok daha fazlası, raflarda çoktan yerini aldı.

Bitki bazlı geniş ürün yelpazesi: 400’den fazla çeşit



Metro Türkiye’nin raflarındaki vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; falafel çeşitlerinden pizzaya, ranch sostan çamaşır yumuşatıcısına kadar 50’ye yakın çeşitte gıda ve gıda dışı bitki bazlı ürün sunuyor. Eğer tüm bu ürünleri ve çok daha fazlasını incelemek isterseniz hemen tıklayıpvegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine;vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; Metro Türkiye’nin Bitki Bazlı & Vegan Katalogu’nu keşfedebilirsiniz.

Temel gıdadan temizlik ürünlerine, kişisel bakımdan atıştırmalıklara aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Metro Türkiye ile sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzına ulaşmak artık çok daha kolay.

*Bu yazı Metro Türkiye katkılarıyla hazırlanmıştır.

İlginizi çekebilir: Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’nin zengin vegan ürün yelpazesini keşfedinVegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’

 



İlgili Makale