Louise Hay ve “Kalp Kalbe” meridyen egzersizi
“Ektiğiniz toprak bilinçaltınızdır. Tohum ise yeni olumlu düşüncelerinizdir. Bugünden sonra yaşayacağınız tüm yeni deneyimler bu tohumun içindedir. Tohumu yeni olumlu ifadelerle sularsanız, kendinize duyduğunuz sevgi ve verdiğiniz değerin güneş ışığı gibi üzerinizde parlamasını sağlarsınız.”
Dünyada zihin ve beden bağlantılarının konuşulmaya başlamasından çok önce 1976 yılında “Tüm Hastalıkların Zihinsel Nedenleri” isimli ilk kitabını yayınlayan muhteşem, kendine ve etrafındakilere, hatta bilen bilir tüm evrene sevgiyi, sevgi gözleriyle bakış açısını büyüleyici cümlelerle anlatan değerli insan Louise Hay‘in sözleriyle başladık… Böyle düşünmek hiç aklıma gelmemişti diye sorabilirsiniz kitaplarını okurken. Yakın zamanda, 91 yaşında bu dünyadan gitti Louise Hay. Sonsuzlukta sonsuz bir yolculuğa çıktı…
Kitaplarından dilimize çevrilenler arasında Tüm Hastalıkların Zihinsel Nedenleri, Kalp Gücüyle Tedavi, Düşünce Gücüyle Tedavi, Düşüncelerin İyileştirici Gücü, Pozitif Gücün Büyüsü gibi eserler yer alıyor.
Şöyle ya da böyle bu hayatta sözle ifade edemesek de, karşı saldırıya geçsek de, aşırı telafi şeklinde davranışlar sergilesek de, dürtüsel tavırlar takınsak da (aşırı yemek yemek, aşırı cinsellik merakı, aşırı alışveriş yapmak, aşırı uyumak gibi), kurban rolü oynasak da, birçok davranışımızın temelinde esasen evrensel çocukluk haklarımız olan 2S1G’yi (sevgi, saygı, güven) yeterince alamamak, yeterince alamadığımızı düşünmek ya da fazlaca korunup kollanmış olmak yatıyor, ki böyle olduğu birçok psikolojik/psikiyatrik klinik araştırmada kanıtlanmıştır.
Hal böyleyken, hayatımızda olmasını istediklerimizi olasılık ve gerçeklik haline getirmek için düşünceden ve seçtiğimiz kelimelerden başlayabiliriz. Bunu da Louise Hay gibi yazarların kitaplarını okuyarak yeni düşünceler, yeni kelimeler, yeni bakış açıları geliştirebiliriz, bu sırada da güzel bir kalp meridyeni egzersizinden yararlanabiliriz.
Kalp Kalbe meridyen egzersizi
Bu egzersiz özellikle kalp ve akciğer meridyenini odak almaktadır. Bu egzersizi meditasyon yaparken, gün içinde iş yerinde veya evde rahatlamak istediğinizde uygulayabilirsiniz. Kalp kalbe meridyen egzersizi sırasında içinizden sevdiğiniz mantralarınızı, cümlelerinizi, hayatınızda olmasını istediklerinizi kelimelere dökebilirsiniz.
Sırt üstü uzanmış pozisyonda, otururken ya da ayakta yapabilirsiniz.
Videoda görüldüğü gibi, nefes alıp vermeye devam ederken, sol el ayası bedene dönük olacak şekilde sağ el sol elin üzerine getirilir, sol başparmağı sağ başparmak ve sağ işaret parmağı arasına getirilir; sol serçe parmağı, sağ serçe parmağı ve sağ yüzük parmağı arasına getirilir ve kalbimizin üzerine konur, gözler kapalı en az 4 nefes alıp verilir. Eller aynı pozisyonda olacak şekilde başımızın üzerine de koyabiliriz, gözler kapalı en az 4 nefes alıp verilir.
İlginizi çekebilir: Kalbim nerede: Kalp meridyenime nasıl ulaşabilirim?
Yazarın diğer yazıları için tıklayın.
Kaynaklar:
Wang G-J et al. Meridian Studies in China
chiro.org
Louise Hay. You can heal your life.