X

Doğayla iç içe minimal bir tatil deneyimi: La Casa Verde’nin kurucularıyla röportaj

Sevgili Uplifers ailem, sizinle uzun zamandır minimalizm üzerine konuşma fırsatımız olmadı. Eğer minimal bir yaşam için adım attıysanız, yalnızca mutlu olduğunuz eşyalar, insanlar ve düşüncelere odaklanıp hayatınızı bu yönde biçimlendirme imkanınız olduysa sade yaşam biçimi birden bulaşıcı bir hal alır.

Bunun en güzel örneği de minimalizm üzerine yazılmış kitaplar okuyup evimizde 3 yıl önce başlattığımız “sade yaşam” düzeninin konforunu deneyimleme imkanı bulan eşim oldu.

Evlendiğimizden beri daha küçük bir evin bize yeterli olacağının farkındaydık. Hatta evimizde bir odamızı tamamen boş bıraktık. Çünkü kalan alanlar bize fazlasıyla yetiyordu. Ama küçücük bir alana sığamamanın yanı sıra bu tür evlerin bizi bunaltmasından korkuyorduk.

Tam da bu noktada La Case Verde Bungalows’un işletmecileri Nuray ve Özgür Ayyüzlü çifti ve tatlı mı tatlı 3 kızı ile tanıştık.

Nairobi, İstanbul, Berlin ve Tokyo ismini verdikleri farklı konseptlerdeki bungalovları, Pırpır isimli tavşanları, Cesur isimli köpekleri ve Sushi isimli kedileri ile yemyeşil bir yaşam alanı oluşturan sevgili La Case Verde’nin kurucularıyla yaptığımız röportajımızı keyifle okumanızı diliyorum.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Eski Foça’da bir lisede edebiyat öğretmeni olarak çalışıyorum. Eşim gıda mühendisi. Üç kızımız var. En büyük kızımız adını şu an kurduğumuz bu yaşam hayalimizden aldı. Hayal, Peri ve Masal da bu hayalin içine doğdular. 14 yıldır Karşıyaka ve Foça arasında yer alan, hem şehirden uzak hem de yakın bu arazide yaşamaktayız.

Bu konsepte ne zaman ve nasıl karar verdiniz?

2006 yılında sadece bahçeli bir evde yaşayalım, çocuklarımızı burada büyütelim diyerek satın aldığımız bu yer, zaman içerisinde, hayatın da itelemesiyle birlikte, önce kahvaltı bahçesi ve restoran işletmeciliği, sonra da butik konaklama konseptine getirdi bizi. Temelde hep aynı şeyi düşündük; kahvaltı bahçesini kurarken de, bungalovlarımızı yaparken de… Biz nasıl bir yere kahvaltıya gitmek isteriz ve biz nasıl bir yerde tatil yapmak isteriz? Çok kalabalık olmasın, hizmet kaliteli, yediklerimiz lezzetli olsun, samimi ve doğal bir ortam olsun. Sanki bir müşteri değiliz de bir misafirmişiz gibi hissedeceğimiz bir yer… İlk başta kahvaltı bahçesini açtığımızda da bu şekilde çalışabiliyorduk aslında ama yıllar içerisinde iş büyüyüp de tamamen tempolu bir hizmet, servis ve aşırı yorucu bir hale gelip yaptığımız işten keyif alamamaya başlayınca, biz de bundan nasıl kurtuluruz diye son birkaç yıldır düşünmeye başlamıştık. Kafamızda 4-5 odalı, çok az sayıda misafir kabul eden, çok özel bir işletme projesi oluştu. Çok sıkı takipçisi olduğumuz La Casa De Papel dizisindeki karakterlerin şehir isimlerinden çıkan ev projesi, 13 yıldır Yeşil Ev olan ismimizin İspanyolca La Casa Verde olmasıyla birleşince proje kafamızda tamamen netleşmiş oldu. Sadece dört Bungalov ve en fazla 10-12 misafir ağırlayan geniş bir alanda küçücük butik bir işletme.

La Case Verde’nin minimal bir yaşam alanının yanında kocaman bir doğa barındırması benim en sevdiğim yanı oldu. Misafirlerinize en çekici gelen tarafı nedir?

Kendilerini evlerindeymiş gibi rahat hissetmeleri ve buldukları samimi ve içten ortam. Çünkü zamanımızda çok ender rastlanan özellikler artık bunlar işletmeler için.

Yoğun iş temposundan ve şehrin gürültüsünden kaçış alanı olarak düşünebilir miyiz burayı?

Kesinlikle öyle. Hem şehre bu kadar yakın olup bir o kadar da keşmekeşinden uzak olması burayı bu anlamda çok özel yapıyor. Tamamen huzur arayan ve kafa dinlemek isteyenler için biçilmiş kaftan denebilir.

Bu tür küçük evler son dönemde oldukça popüler bir yaşam tarzı haline geldi. Sizce avantajları nelerdir?

Tiny House’lar birçok açıdan çok avantajlı. Küçük ve doğal olmaları, yatırım maliyeti, enerji ve temizliğe ayrılan zaman konusunda avantajlı olmaları sebebiyle, zaten evde çok az zaman geçirdiğimiz de düşünülürse, bu evleri çok avantajlı kılıyor.

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

Yaptığımız iş konusunda birkaç cümle kurabiliriz. Bir işi ne kadar severek yapıyorsanız o iş, iş olmaktan çıkıyor. Biz de burada bunu yapıyoruz. Böyle düşündüğünüzde gerçekten bir işletme sahibi değil, evine gelen konukları olan bir ev sahibi gibi hissediyorsunuz.

La Casa Verde’nin Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Minimalizm ile ruhunuza teşekkür etmeyi öğrenin

Yağmur Aşık Mola: Yağmur Aşık Mola, 1993 yılında Aydın’da doğdu. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra çeşitli ajans ve gazetelerde muhabirlik yaptı. Halen bir kamu kurumunda editörlük görevine devam etmektedir. Türkiye’nin en uzun ömürlü insanlarının yaşadığı Nazilli’de hayatını sürdüren Mola, minimalizm, dijital detoks, sağlıklı yaşam konularında araştırmalar yapmış, çeşitli gazete ve dergilerde yazılar kaleme almıştır. İletişim: yagmurasik1@gmail.com https://www.instagram.com/yagmurmola/

Geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenmek isteyenlere: Fine Life Fermente Kajulu İçecek

Son yıllarda sağlıklı beslenme ve bilinçli tüketim alışkanlıklarının, daha önce hiç olmadığı kadar ilgi gördüğü kesin. Veganlık, vejetaryenlik, fleksitaryen gibi bitki bazlı beslenme türleri, sadece etik ve çevresel nedenlerle değil, aynı zamanda bütüncül sağlık açısından sunduğu çeşitli faydalar nedeniyle de dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına yönelik talepler hızla artarken çok sayıda bitki bazlı ürün de raflardaki yerini alıyor. Özellikle süt ürünlerine alternatif arayanlar için çok sayıda ürün piyasaya sürülüyor. Bu konuda öncü isimlerden biri olan Metro Türkiye de “Sofrada herkese yer var!” mottosuyla tüketicilerin ihtiyaçlarına, yenilikçi ürünlerle cevap veriyor.



Raflarında 400’den fazla bitki bazlı ürün sunan Metro Türkiye, geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına sahip olmanın en leziz yollarını sunuyor. Ve güzel haber; Türk mutfağının favori içeceklerinden ayrana bitki bazlı alternatif sağlıyor: Fine Life Fermente Kajulu İçecek.

Lezzetli, vegan, fermente: Ayrana bitki bazlı alternatif

Herkes için sağlıklı beslenme ve sürdürülebilirlik anlayışıyla hareket eden Metro Türkiye, beslenme trendlerine ve değişen tüketici taleplerine verdiği önemle Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i raflara getiriyor. Geleneksel lezzetimiz ayrana bitki bazlı bir alternatif olarak öne çıkan Fine Life Fermente Kajulu İçecek, bitki bazlı beslenme alışkanlıklarını benimseyen ya da benimsemek isteyen herkesin beğenisine sunuluyor.

Metro Türkiye raflarında yerini almaya başlayan bu yenilikçi ürün, %27 oranında kaju fıstığı, tuz ve çeşitli probiyotikler içeriyor. Bunun yanı sıra katkı maddesi, koruyucu ve gluten içermemesiyle de dikkat çeken Fine Life Fermente Kajulu İçecek, hem bitki bazlı ürünleri tercih edenlerin hem de laktoz tüketmemeye önem verenlerin favorisi olmaya aday. Ayran alternatifi olarak soğuk tüketilebilen bu ürün, 250 ml’lik cam ambalajlarda satışa sunuluyor. Vlabel etiketiyle otel ve restoran gibi yeme içme işletmelerinde rahatça kullanılabilecek Fine Life Fermente Kajulu İçecek, menülere yeni vegan bir alternatif getirirken, müşteri memnuniyetini de artırma potansiyeli taşıyor.

Geçtiğimiz yıllarda süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler sunmuş olan Metro Türkiye, Metro Chef Veggie Bademli ve Fındıklı içecekler ile yoğurda alternatif Metro Chef Veggie Fermente Süzme Kaju’yu ve Metro Chef Veggie Meze Serisi’ni tüketicilerle buluşturmuştu. Bu yıl ise Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden ayrana bitki bazlı bir alternatif getirerek hem sağlıklı hem de yenilikçi bir seçeneği yani Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i tüketicilerle buluşturuyor.

Elbette Metro Türkiye’nin raflara taşıdığı yenilikçi ürünler sadece süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler ile sınırlı değil. Çok daha fazlası, raflarda çoktan yerini aldı.

Bitki bazlı geniş ürün yelpazesi: 400’den fazla çeşit



Metro Türkiye’nin raflarındaki vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; falafel çeşitlerinden pizzaya, ranch sostan çamaşır yumuşatıcısına kadar 50’ye yakın çeşitte gıda ve gıda dışı bitki bazlı ürün sunuyor. Eğer tüm bu ürünleri ve çok daha fazlasını incelemek isterseniz hemen tıklayıpvegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine;vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; Metro Türkiye’nin Bitki Bazlı & Vegan Katalogu’nu keşfedebilirsiniz.

Temel gıdadan temizlik ürünlerine, kişisel bakımdan atıştırmalıklara aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Metro Türkiye ile sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzına ulaşmak artık çok daha kolay.

*Bu yazı Metro Türkiye katkılarıyla hazırlanmıştır.

İlginizi çekebilir: Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’nin zengin vegan ürün yelpazesini keşfedinVegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’

 

İlgili Makale