X

Kurtarıcı hep biziz; hayat kalitemiz de ‘esneyebilme’ becerimizle ölçülüyor

Sene başlarkenki insanlar değiliz hiçbirimiz…

Ne çok değiştik, ne çok şey oldu!

Gördüğüm, anladığım senenin yine bizi çok salladığı oldu!

Kendi gündemlerimiz yine yüklü…

Seneler önce psikoloğum/hocam artık değişebiliyorsun, buraya geldiğindeki kişi değilsin, esniyorsun demiş ve boşuna bana para verme diyerek seanslarımızı bitirmişti! Dürüst olmak gerekirse ben bırakmak istememiştim. Onunla yaptığım ilk birkaç seanstan sonra kendime bile söylemekten kaçtığım şeyler dile gelince Deniz Hocamla seanslarımız benim her şeyi açıkla konuştuğum alanım olmuştu.

Ben ona o kadar alışmıştım ki, veda ederken eğer yine zorlanırsam size yine yazabilirim değil mi diyerek pek bırakmak istemeden bitirmiştim seansları! Hatta eğitim açacak mısınız onu alayım diyerek kendimce hocamın yanında kalmak için yollar aramıştım!

Her yol ayrımında başlarda Deniz Hoca ne derdi diyerek az düşünmedim.

Neyi, neden seçtiğimi ya da seçmediğimi zarif bir sertlikle yüzüme vurmuştu. Her seans sonrası yüzüme soğuk bir tokat yemiş gibi oluyordum ama bu beni güçlü hissettiriyordu.

Bu senenin sonunda artık Deniz Hoca’nın esneyebiliyorsun derken ne demek istediğini anlayabiliyorum.

Kendi çizdiğim sınırları artık yakabiliyorum,

Yapmam, gitmem, olmaz dediğim ne varsa yakıp yeniden yol yaratmaya gidebiliyorum!

Ben bu sene eskiden bana göre değil dediğim aşrama gidip, eğitimlere katıldım. Ocak ayında Sadhguru’nun programına katılmak için uğraşıyorum.

Seneler önce kural sevmeyen, kural görünce kaçan Özde’ye bak sen!

Dolayısıyla, bu yüzden şehir insanları için sinir sistemlerinin esnek dayanaklığı hakkında bu kadar çok etkinlik ya da eğitim olduğunu düşünüyorum.

Ama unutmayın kurtarıcı hep biziz, tüm bu çalışmalar bunu hatırlatmak için sadece…

Hayat kalitemiz tam da esneyebilme oranımızla ölçülüyor!

Bu sene birçok yaprağım öldü ama hayat dallarımda yeni yapraklar çıkardı, çıkarıyor!

Bazı günleri sindirmem için haftalar geçti! Eminim tıpkı sizin gibi…

Kolay bir sene değildi,

Ama köklerimin daha derine ulaştığını hissettiğim bir sene oldu!

Tüm o sertliklere, kötülüklere rağmen…

Esneyebilme becerimize ve

İnsanlığımıza…

İlginizi çekebilir: Hepimiz bir ağaç gibi tüm savrulmalara inat köklerimizi derinleştirerek güçlenebiliriz

Özde Çolakoğlu: Çalışma Ekonomisinden mezun oldu. Mezun olduktan sonra metin yazarlığı, editörlük, sosyal medya uzmanlığı gibi farklı alanlarda uzun yıllar çalıştı. 2009 yılında yoga ile tanışmasının ardından farklı uzmanlar ve stillerle çalışma şansı yakaladı. Bedende başlayan bu öğretiyi daha da derinleştirmek isteyen Çolakoğlu bu amaçla ilk temel yoga uzmanlık eğitimini 2012 yılında aldı. O zamandan itibaren farklı birçok eğitime katıldı ve katılmaya devam ediyor. Ocak 2018’de Yoga Alliance’ın E- RYT 500 Sertifikasını almaya hak kazandı. 2013 senesinden itibaren çeşitli yoga merkezlerinde ders vermeye başlayan Çolakoğlu, 2017 yılında Githa Yoga ekibine katıldı ve stüdyonun ana hocalarından biri oldu. Bu dönemde stüdyonun büyümesi için kurucu ekip ile birlikte çalıştı, atölyeler ve eğitimler verdi. Çolakoğlu, yoga uzmanlık programları düzenleyerek uzmanlar yetişiyor. 200 ve 300 saatlik temel ve ileri yoga uzmanlık programları ve kamplar düzenliyor. 2021’de bu mesleğini stüdyo sahipliğine dönüştürmüştür. Kadıköy, Moda’da kurulan, Yoga ve Ayurveda merkezi Goa Yoga’nın kurucu ortağıdır.
İlgili Makale