X

Kızlar sahaya çıkmak için desteğinizi bekliyorlar

Kurumsal dünyanın kadınlarını ezber bozan bir futbol turnuvasında bir araya getirmeyi planlayan Kızlar Sahada Projesi, geçenlerde bambaşka bir şekilde çıktı karşıma.

Kızlar Sahada Academy, bu sefer kurumsaldan uzaklaşarak, 16-18 yaşlarındaki genç kızları da futbol sahasına çıkartmayı planlıyor. Ön yargıları kırmak, erkek egemen spor olarak görülen bu dalı kadınların da başarabileceğini herkese kanıtlamak konusunda başarılı olacaklarından hiç kuşkum yok.

Ben ‘Neden erkeklerin yaptığını yapıyorlar, neden kızlara özgü bir şey bulmuyorlar?’ diye düşünmekten ziyade, ‘Onun işi, bunu işi, sizin sporunuz, bizim sporumuz.’ anlayışı kırılacağı için seviniyorum.

Kızlar Sahada Projesi

Academy’nin ilk durağı Eskişehir ve oradaki kızların eğitimi için hepimize ihtiyaçları var. Oyuncu Mert Fırat tarafından geliştirilen sosyal sorumluluk projesi İhtiyaç Haritası’nda ilan edildiğine göre 50 futbol topu, 50 adet forma ve çoraba ihtiyaç var. Hemen linke tıklayıp, belki de kızların hayatını değiştirebilecek bir aksiyona start verilmesine yardımcı olabilirsiniz.

Herhangi bir kar amacı gütmeyen Kızlar Sahada Academy’deki eğitimlerini tamamlayan kızların, kişisel gelişim, ekip çalışması, taktiksel düşünme ve kurgu yapma konularında kocaman adımlar atarak, tüm öğrendiklerini, okul, aile ve iş hayatlarına taşıyacaklarına eminim.

Bugün futbol oynayarak spor yapmanın hazzına varan, yarın koşar, bisiklete, biner yüzer belki de. Neden olmasın ki?

2016 Ekim ayındaki Gençlik Turnuvası’na izleyici olarak katılıp, kızların neler neler başardıklarına tanıklık edebilirsiniz. Haziranda gerçekleştirilen turnuvanın bilet gelirleri AÇEV’e bağışlanmıştı. Bakalım ekimdeki proje kimlere kaynak yaratacak.

Kıvanç Ergun: Kıvanç Ergun bugün bisikletin tepesinde, yarın ormanda çamurun içinde… Harekete, iyilik peşinde koşmaya doyamıyor, başkalarına çılgınca gelen şeyleri yapmaktan inanılmaz keyif alıyor. İflah olmaz bir spor tutkunu olan Kıvanç, ‘yükseklerde’ yaşamanın, hayattan keyif almanın yolunu sporda bulmuş ve her gün yeni alanlara kayıp, kendini bilinmezlerde kaybetmekten hiç ama hiç çekinmiyor. Yaşını başını almış ama adrenalin söz konusu olunca kendini alamıyor, aktiviteye dalıyor. 2013 İstanbul Maratonu’nda ilk maratonunu (42 km), 2014'te Frig Vadileri'nde ilk Ultra Maraton’unu (60 km) koştu. Ulaşım aracı olarak bisikleti kullanıyor ve bisiklet kullananların sayısını kültürel gelişmeyle eşdeğer tutuyor. Yazdığı yazılarda sınırları nasıl zorladığından, deneyimlerinden bahsederken, bir yandan da hareket etmemek için yaratılan bahaneleri çürütmekten büyük keyif alıyor. Yardımseverlik koşusunun Türkiye'de tanınmasını sağlayan Adım Adım Yardımseverlik Platformu'nda Marka ve İletişim Koçluğu görevini yürütürken, aynı zamanda TOG'un AA içindeki STK Sorumlusu ve gönüllü koşucusu olarak da devam ediyor yaşamına... Fotoğraf konusunda fena değildir, takip etmek isterseniz: instagram/kiverg
İlgili Makale