Kişisel kriz zamanlarında iş yönetimi nasıl yapılır?
Çok sık olmasa da girişimciler bazen özel hayatlarını işlerine taşımak zorunda kalabilirler. Bu konuda kendinizi ciddi bir şekilde disipline etmiş olabilirsiniz. Asla özel hayatımı işime karıştırmam diyebilirsiniz. Ancak bazı zamanlarda işiniz özel hayatınızdan etkilenmek zorunda kalabilir. Ailenizden birisinin ciddi bir rahatsızlığı olduğunu ya da boşanmanın eşiğine geldiğinizi düşünün. Bunlar daha uç örnekler olsa da, her girişimcinin böyle kriz zamanlarına hazırlıklı olmasında büyük fayda var.
Size yardımcı olacak birilerini işe almaktan çekinmeyin
Girişimciyseniz genelde işlerinizi kendiniz halletmek istersiniz. Ancak böyle kriz zamanlarında işin bir kısmını halletmesi için birini işe almayı düşünebilirsiniz. Kolayca yapılabilecek işleri belirleyip bu kişiye transfer edebilir, siz de sadece kritik zamanlarda işe dahil olabilirsiniz. Böylelikle kişisel krizinizle ilgilenmek için zaman yaratmış olursunuz.
Müşterilerinize karşı dürüst olun
Eğer müşterilerinize her zaman ki ilgiyi gösteremeyeceğinizi fark ederseniz bunu onlara anlatmanız, herhangi bir yanlış anlaşılma olmaması adına yapabileceğiniz en doğru şey olur. Onları sizin için hala daha önemli olduklarına inandırın. Ayrıca bu kriz geçene kadar hangi seviyede bir hizmet sağlayabileceğinizi de belirtmeniz de yarar var.
Önemli müşterilerinizle ilişkilerinizi geliştirmek için çaba sarf edin
Kriz zamanında yeni müşteriler edinmek yerine, mevcut olanlarla ilişkilerinizi geliştirmeye çalışmanız daha uygun bir strateji olabilir. Zaten çok fazla olmayan zamanınızı, var olan müşterilerinize harcarsanız, onların daha çok hizmet almasını sağlayabilir, bu şekilde daha samimi bir ortam yaratmış olursunuz.
Sizi motive edecek bir şeyler yapmaya çalışın
Zor zamanlarda ayakta kalmak istiyorsanız, sizi neyin motive edeceğini bilmeniz gerekebilir. Eğer sahip olduğunuz iş sizi motive ediyorsa, ona sarılarak, sıkıntılı günlerinizi daha kolay atlatabilirsiniz.
Kaynak:
Entrepreneur