Kalple ilgili bilinmeyenler ve kalbin sezgisel zekası

HeartMath Enstitüsü’nden bir grup bilim insanı, kalple ilgili şimdiye kadar yapılmış çalışmalara ışık tutacak cinsten inanılmaz araştırmaya imza attılar.

İlgili yazı: Depresyon kalp sağlığınızı nasıl etkiliyor?

Söz konusu araştırma büyük oranda kalp ile beyin arasındaki etkileşimi sorguluyor ve beyinle kalbin birbirleriyle nasıl iletişim kurduğunu, bunun bizlerin bilincini ve dünyayı nasıl algıladığımızı ne şekilde etkilediğini inceliyor. Örneğin bir insan şükran, sevgi, minnet gibi pozitif duygular hissettiğinde, kalp belli bir ritmde atıyor. Aslında kalp, vücutta üretilen en geniş elektromanyetik alanı oluşturur. Bu sayede araştırmacıların da kalpten ciddi anlamda bilgi toplaması mümkün olabiliyor. Araştırmanın başındaki isimlerden Dr. Rolin McCratey bu durumu şöyle anlatıyor:

Duygusal bilgiler kodlanır ve bu elektromanyetik alanlara iletilir. Duygularımızı açığa vurmayı öğrenerek, kalp tarafından yayılan manyetik alanlarda kodlanan bilgiyi de değiştirmiş oluruz. Bu durum, çevremizi de etkiler. Aslında hepimiz özümüzde ve derinlerde bir yerde birbirimizle ve yaşadığımız gezegenle bağlantılıyız.

Kalple ilgili bilinmeyenler ve kalbin sezgisel zekası
Kalbin kendi başına bir nöron sistemine sahip olduğunu biliyor muydunuz?

İlgili yazı: Tek ritimde iki kalp: Araştırmalar birbirini seven kişilerin kalp atışlarının senkronize olduğunu gösteriyor

Bu, son derece önemli bir çalışma çünkü kalbin, bilinenin çok daha ötesinde ne kadar önemli bir role sahip olduğunu gösteriyor. Kalbinizin elektromanyetik alanlar oluşturduğunu ve bunların duygularınıza göre değiştiğini biliyor muydunuz? İnsan kalbinin manyetik bir alanı olduğunu ve bunun insan bedeninin metrelerce ötesinden ölçülebildiğini biliyor muydunuz? Pozitif duyguları uyandırarak bağışıklık sisteminizi güçlendirebileceğinizi biliyor muydunuz? Negatif duyguların sinir sisteminizde kaos yarattığını ve pozitif duyguların bunun tam tersi etkiye sahip olduğunu biliyor muydunuz? Kalbin kendi başına bir nöron sistemine sahip olduğunu ve bu sistemin hem kısa hem de uzun dönem hafızaya sahip olduğunu ve bu sistemden beyne gönderilen sinyallerin duygularınızı etkileyebileceğini biliyor muydunuz? Fetüs gelişimi sırasında kalbinizin, beyinden önce oluşup atmaya başladığını biliyor muydunuz? Bir annenin beyin dalgalarının, bebeğinin kalp atışlarıyla senkronize olabildiğini biliyor muydunuz? Kalbin aslında beynin ona gönderdiğinden çok daha fazla mesajı beyne gönderdiğini biliyor muydunuz?

HeartMath Enstitüsü’nün kalbin mucizevi işlevleriyle ilgili hazırladığı bir video da var:

Kaynak:
Cosmic Scientist

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!