X

İstanbul ikinci el alışveriş rehberi

Online mağazaların ve aynı gün teslimatın olduğu bir dünyada, ikinci el alışveriş akla gelmeyen bir seçenek olabilir. Daha doğrusu buna ihtiyaç olmadığı düşünülebilir. Oysa üzerine biraz düşünecek olursanız, ikinci el alışveriş yapmaya başlamak için birçok neden bulabilirsiniz. Örneğin ikinci el giysiler satın aldığınızda çevreyi korumuş, paradan tasarruf etmiş ve fiyatının çok altında şık giysiler edinmiş olursunuz. Üstelik sadece giysi de değil, ikinci el pazarlarında/mağazalarındaki antika eşyalar da size harika bir keşif deneyimi sunar. Peki İstanbul’da ikinci el alışverişin tadını çıkarabileceğiniz yerler hangileri?

İstanbul’un bitpazarları & ikinci el alışveriş adresleri

İstanbul’da ikinci el alışverişin en önemli adresi elbette farklı semtlerde kurulan bitpazarları, bir diğer adıyla antika pazarları. Eğer daha önce bitpazarından alışveriş yaptıysanız bunun ne kadar keyifli olduğunu bilirsiniz. Bir sonraki tezgahta sizi neyin beklediğini bilmeden, benzersiz bir keşif heyecanıyla kalabalığın içinde ilerlersiniz. Ve birbirinden güzel eşyaların arasında gezinirken bu heyecan hiç bitmesin istersiniz. Eğer bu cümleler size de hitap ediyorsa, tüm bu duyguları yaşayabileceğiniz İstanbul antika pazarlarını keşfetmeye hazır olun! İşte İstanbul bitpazarları ve ikinci el alışveriş adresleri arasından sizin için seçtiklerimiz.

1. Feriköy Antika Pazarı

Kaynak: ig: @ferikoyantikapazari

2009 yılından beri Feriköy’de kurulan bu antika pazarında dekorasyon parçalarından kartpostallara, plaklardan bijuteri ürünlerine kadar pek çok çeşidin bulunduğu dört yüzden fazla tezgah mevcut. İstanbul’un en popüler antika pazarlarından biri olan Feriköy Antika Pazarında siz de koleksiyonunuz için harika parçalar elde edebilirsiniz. Feriköy Antika Pazarı’nı her Pazar günü saat 09.00-18.00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

Adres: Cumhuriyet, Semt Pazarı No:8, Şişli

2. Dolapdere Bitpazarı

Dolapdere Bitpazarı, uzun ve dar bir sokak olan Feylosof sokak boyunca kuruluyor. Yine burada da ikinci el ev eşyaları, kıymetli eski kıyafetler, nadir bulunan plaklar, kasetler gibi pek çok ürün çeşidi yer almakta. Fiyatlandırma olarak buranın diğer antika pazarlarına kıyasla daha ekonomik olduğunu da belirtelim. Siz de her Pazar kurulan Dolapdere Bitpazarında dolaşarak keyifli bir alışveriş yapabilirsiniz.

Adres: Yenişehir Mahallesi, Hacı İlbey Sokak No:13, Dolapdere

3. Eminönü Bitpazarı (Küçükpazar)

Küçükpazar adıyla bilinen bu ünlü bitpazarı, Tarihi Yarımada’da, Fatih’te bulunuyor. Cumartesi günleri kurulan pazar, diğerlerine kıyasla daha sınırlı bir alana sahip. Yine de içerisinde objeler, eski oyuncaklar, antika parçalar gibi çok çeşitli ürünler mevcut.

Adres: Hoca Gıyasettin, Saatçi Yokuşu, No:3, Fatih

4. Horhor Antikacılar Çarşısı

Kaynak: twitter.com/mustafademir

Horhor Antikacılar Çarşısı, buraya kadar verdiğimiz örneklerin aksine bir pazar değil, çarşı. Dolayısıyla burayı her gün keşfe çıkabilirsiniz. İçerisinde 200’den fazla dükkan ve tezgah bulunan Horhor Antikacılar Çarşısı öylesine kapsamlı bir yer ki günümüzde dönem filmleri veya dizilerinde kullanılan eşyalar genellikle buradan kiralanıyor. Siz de vintage eşyaları seviyorsanız ilk fırsatta burayı mutlaka gezin deriz.

Adres: İskenderpaşa, Kırma Tulumba Sk. No:1, Fatih

5. Çukurcuma Antika Pazarı

Çukurcuma, vintage alışveriş dendiğinde İstanbul’un ilk akla gelen lokasyonlarından. Çukurcuma ve Faikpaşa caddesi boyunca yürüyüş yaparak siz de birçok eski parça keşfedeceğiniz dükkan bulabilirsiniz. Hatta Çukurcuma’nın antika satıcıları sanatlarına öylesine bağlı ki onlardan yapacağınız alışverişin farklı bir deneyim olacağını, edeceğiniz sohbetlerden birçok şey öğrenebileceğinizi de söyleyelim.

Adres: Çukurcuma Caddesi, Firuzağa, Beyoğlu

6. Kadıköy Antika Pazarı ve Kadıköy Bitpazarı

Kadıköy’de her Cuma bitpazarı, her Pazar antika pazarı kuruluyor. Bu pazarlarda ise tahmin edeceğiniz gibi vintage giysiler, ikinci el ev eşyaları, nostaljik dekoratif objeler, şık saatler gibi birbirinden değerli parçalar var. Özellikle bitpazarı çok ekonomik olduğundan mutlaka görülmeli. Yine burada da tıpkı Çukurcuma’da olduğu gibi güler yüzlü satıcılarla yapacağınız sohbetler, ikinci el alışveriş deneyimine bambaşka bir doyum katıyor.

Adres: Hasanpaşa Mahallesi, Uzunçayır Caddesi No:2/34, Kadıköy

7. By Retro

Bir bodrumda gizlenmiş olan By Retro da İstanbul’da ikinci el alışverişin sevilen adreslerinden. Burada dönem kostümlerinden kullanılmış gelinliklere kadar aklınıza gelebilecek her şeyi bulabilirsiniz. Başka bir ifadeyle gerçek bir vintage cenneti. Dolayısıyla By Retro’daki kıyafet ve aksesuarları keşfetmelere doyamayacağınıza eminiz.

Adres: Asmalı Mescit Mahallesi, İstiklal Cad. Suriye Pasajı 166/C, Beyoğlu

8. Sentetik Sezar

Eğer uzun uzun pazar gezmek istemezseniz ve vintage giyim ilgi alanınızsa İstanbul’da ikinci el giyimin sevilen adreslerinden Sentetik Sezar’ı deneyebilirsiniz. Uzun yıllardır hizmet veren Sentetik Sezar, içerisinde dış giyimden aksesuara kadar pek çok vintage ürün barındırıyor. Kadıköy ve Beşiktaş’ta iki butiği olduğunu da belirtelim. Sentetik Sezar’dan ayrıca online alışveriş de yapabiliyorsunuz.

Bahariye Adres: Osmanağa Mah. Süleyman Pașa Sok. No:16/A, Kadıköy
Beşiktaş Adres: Ihlamurdere Cad. Yeniyol Sok. No:1/A, Beşiktaş

9. Mozk

Kaynak: ig: @mozkistanbul

Antika dendiğinde ilk akla gelen semtlerden olan Cihangir’de bulunan Mozk, harika eski mobilyalardan ev aksesuarlarına, kostümlerden takılara kadar pek çok ikinci el eşya satıyor. İçerisinde 1930’lu yıllardan 90’lara kadar her stili bulabileceğiniz bu harika dükkanın uygun fiyatlı outlet satışları için Facebook sayfasını takip etmeyi unutmayın.

10. Kadıköy Salı Pazarı

Kadıköy Salı Pazarı aslında her çeşit meyve ve sebze, taze zeytinyağı, kahvaltılık ürünler, ucuz giysiler, Çin malı ürünler ve hurdalarla dolu bir bitpazarı. Bu keyifli pazarda ayrıca eski biblo, makine parçaları, aletler ve çatal bıçak takımları gibi ürünler bulmak da mümkün. Siz de eğer Anadolu Yakasında keyifli bir bitpazarı deneyimi yaşamak isterseniz hem Salı hem de Cuma günleri 08.00-19.00 saatleri arasında kurulan bu pazarı gezebilirsiniz.

Neden ikinci el alışveriş yapmalıyım?

Artık İstanbul’daki en iyi ikinci el alışveriş adreslerini biliyorsunuz. Yine de ikinci el satın alma konusunda yeniyseniz ve bunun sizin için doğru olup olmadığından emin değilseniz, ikinci el alışveriş yapmanın faydalarını bilmek size fikir verebilir:

  • Bütçe tasarrufu: İkinci el alışveriş adreslerinde kıyafet, mobilya, müzik aleti veya herhangi başka bir şey için alışveriş yaparken; kaliteli ürünleri sıfırlarına göre daha düşük fiyatlara bulabilirsiniz. Benzer şekilde markalı kıyafetlere, ayakkabılara, cüzdanlara ve daha fazlasına da uygun fiyatlara sahip olabilirsiniz. Bu da sadece dolabınızı zenginleştirmekle kalmaz, aynı zamanda size önemli miktarda bir bütçe tasarrufu sağlar.
  • Çevreyi ve doğal kaynakları korumak: Üretim için tüketilen kaynaklar, sadece işçilik ve malzeme değildir. Enerji ve doğal kaynaklar da yeni ürüne eşlik eden ambalajın oluşturulmasında kullanılır. Dolayısıyla üretilen her yeni ürün, doğal kaynakların bir miktar tükenmesinden sorumludur. İkinci el eşyalar satın almak, kullanılan doğal kaynakların sayısını azaltmakla kalmaz, aynı zamanda kullanılan enerji miktarını ve yayılan kirliliği de azaltır.
  • Daha az ambalaj: Yeni ürünler tipik olarak bir tür ambalaja sahiptir ve bu malzemenin tamamı geri dönüştürülebilir değildir. İkinci el satın almanın bir yararı da, bu israfa neden olmamaktır. Kullanılmış olarak satın aldığınız ürünler, genellikle gereksiz ambalajlarla birlikte gelmez.
  • Yerel işletmeleri desteklemek: İster bir ikinci el mağazasından, dükkanından ister sosyal medyada ikinci el ürünler satan komşunuzdan satın alıyor olun, harcadığınız para bir şekilde mahallede kalır. Yani bunu yapmak yerel işletmeleri de destekler ve böylece yerel ekonominize yardımcı olursunuz.
  • Benzersiz parçalar bulmak: Artık ikinci el satın almanın faydalarını bildiğinize göre eğlenceli kısma geçebiliriz. İkinci el alışveriş yapmanın en güzel yanı, vadettiği heyecandır. Bu tür yerlerde ister özel bir randevu için yeni bir kıyafet ister eviniz için şık bir mobilya arıyor olun, benzeri olmayan özgün öğeler bulabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Alışverişin de fazlası zarar: Düşünmeden satın alma isteğini bastırmanın 6 kolay yolu

Uplifers: Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!

Geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenmek isteyenlere: Fine Life Fermente Kajulu İçecek

Son yıllarda sağlıklı beslenme ve bilinçli tüketim alışkanlıklarının, daha önce hiç olmadığı kadar ilgi gördüğü kesin. Veganlık, vejetaryenlik, fleksitaryen gibi bitki bazlı beslenme türleri, sadece etik ve çevresel nedenlerle değil, aynı zamanda bütüncül sağlık açısından sunduğu çeşitli faydalar nedeniyle de dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına yönelik talepler hızla artarken çok sayıda bitki bazlı ürün de raflardaki yerini alıyor. Özellikle süt ürünlerine alternatif arayanlar için çok sayıda ürün piyasaya sürülüyor. Bu konuda öncü isimlerden biri olan Metro Türkiye de “Sofrada herkese yer var!” mottosuyla tüketicilerin ihtiyaçlarına, yenilikçi ürünlerle cevap veriyor.



Raflarında 400’den fazla bitki bazlı ürün sunan Metro Türkiye, geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına sahip olmanın en leziz yollarını sunuyor. Ve güzel haber; Türk mutfağının favori içeceklerinden ayrana bitki bazlı alternatif sağlıyor: Fine Life Fermente Kajulu İçecek.

Lezzetli, vegan, fermente: Ayrana bitki bazlı alternatif

Herkes için sağlıklı beslenme ve sürdürülebilirlik anlayışıyla hareket eden Metro Türkiye, beslenme trendlerine ve değişen tüketici taleplerine verdiği önemle Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i raflara getiriyor. Geleneksel lezzetimiz ayrana bitki bazlı bir alternatif olarak öne çıkan Fine Life Fermente Kajulu İçecek, bitki bazlı beslenme alışkanlıklarını benimseyen ya da benimsemek isteyen herkesin beğenisine sunuluyor.

Metro Türkiye raflarında yerini almaya başlayan bu yenilikçi ürün, %27 oranında kaju fıstığı, tuz ve çeşitli probiyotikler içeriyor. Bunun yanı sıra katkı maddesi, koruyucu ve gluten içermemesiyle de dikkat çeken Fine Life Fermente Kajulu İçecek, hem bitki bazlı ürünleri tercih edenlerin hem de laktoz tüketmemeye önem verenlerin favorisi olmaya aday. Ayran alternatifi olarak soğuk tüketilebilen bu ürün, 250 ml’lik cam ambalajlarda satışa sunuluyor. Vlabel etiketiyle otel ve restoran gibi yeme içme işletmelerinde rahatça kullanılabilecek Fine Life Fermente Kajulu İçecek, menülere yeni vegan bir alternatif getirirken, müşteri memnuniyetini de artırma potansiyeli taşıyor.

Geçtiğimiz yıllarda süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler sunmuş olan Metro Türkiye, Metro Chef Veggie Bademli ve Fındıklı içecekler ile yoğurda alternatif Metro Chef Veggie Fermente Süzme Kaju’yu ve Metro Chef Veggie Meze Serisi’ni tüketicilerle buluşturmuştu. Bu yıl ise Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden ayrana bitki bazlı bir alternatif getirerek hem sağlıklı hem de yenilikçi bir seçeneği yani Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i tüketicilerle buluşturuyor.

Elbette Metro Türkiye’nin raflara taşıdığı yenilikçi ürünler sadece süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler ile sınırlı değil. Çok daha fazlası, raflarda çoktan yerini aldı.

Bitki bazlı geniş ürün yelpazesi: 400’den fazla çeşit

Metro Türkiye’nin raflarındaki vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; falafel çeşitlerinden pizzaya, ranch sostan çamaşır yumuşatıcısına kadar 50’ye yakın çeşitte gıda ve gıda dışı bitki bazlı ürün sunuyor. Eğer tüm bu ürünleri ve çok daha fazlasını incelemek isterseniz hemen tıklayıpvegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine;vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; Metro Türkiye’nin Bitki Bazlı & Vegan Katalogu’nu keşfedebilirsiniz.

Temel gıdadan temizlik ürünlerine, kişisel bakımdan atıştırmalıklara aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Metro Türkiye ile sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzına ulaşmak artık çok daha kolay.

*Bu yazı Metro Türkiye katkılarıyla hazırlanmıştır.

İlginizi çekebilir: Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’nin zengin vegan ürün yelpazesini keşfedinVegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’

 

İlgili Makale