X

İş yerinizde dengeyi bulun: Ofiste Feng Shui’nin katkıları

Günümüzün oldukça büyük bir bölümünü çalışarak geçiririz. Bu bazen evimizin bir odası, bazen büyük-küçük şirketteki bir bölüm, bazen de açık ofis olabilir. Bu kadar uzun zaman geçirdiğimiz ortamların da bizim üzerimizde oldukça büyük bir etkisi vardır.

Feng Shui sadece yaşadığımız evlerde uygulanmaz. Aynı zamanda çalışma ortamları için de oldukça etkili sonuçlar doğurur. Klasik Feng Shui analizi, sadece ortamın dağınıklığı ya da masanın pozisyonundan ibaret değildir… Aynı zamanda, çalışılan ortamdaki soyut enerjileri tespit ederek, bunun, çalışanlar ile dengeli bir şekilde akmasını sağlamak için gerekli düzenlemeleri içerir.

Bugün artık günümüzde, yöneticiler ve yatırımcılar, hızla gelişen dünyamızın taleplerine ayak uydurabilmek, iş yerlerindeki refahı, verimliliği, bolluk ve bereketi artırmak için Feng Shui’nin danışmanlığına başvuruyorlar. Dünyada yeni yapılan projelerdeki arsa seçiminden binaların konumlandırılmasına, farklı fonksiyonların oluşturulmasından dekorasyon ve iç mimari hizmetlerine kadar Feng Shui danışmanları, mimarlar ile projelerin en başından itibaren beraber çalışıyor beraber üretiyorlar.

Bunlar içinde sayısız projeyi sayabiliriz. Ama en tanıdık gelecek olanlar belki size bir fikir verir. Mandarin Oriental Otel (Hong Kong), Singapur Grand Hyatt, British Airways, Cathay Pacific, Royal Bank of Canada, CBS TV Stüdyoları, Coca Cola, Orange, Hong Kong Disneyland, McDonalds, Nike, Shell Yağı, Intel, Panasonic, Proctor ve Gamble, Sony, Universal Stüdyoları, Trump Kuleleri, Virgin Atlantic, Hong Kong ve Shanghai Bank projelerinde klasik Feng Shui uygulandığını biliyor muydunuz?

Peki, bu kadar büyük şirketlerin, yöneticilerin peşinde koştukları amaç, hedef ne diyorsanız; aşağıdaki maddelere bir göz gezdirin…

  • Bütün çalışanların ve müşterilerin kendilerini iyi hissedecekleri konforlu ve stressiz bir ortam yaratmak,
  • Çalışanların motivasyonunu, yaratıcılığını ve verimliliğini desteklemek,
  • Üretken bir ortam yaratmak, istikrarlı bir büyüme sağlamak,
  • Para akışını, bolluk ve bereketi artırmak,
  • Başarı ve karlılık durumlarını en üst düzeye çıkarmak,
  • Müşteri ve iş imkânlarını çoğaltmak,
  • Çalışanlar ve yöneticiler arası ve müşteriler ile iletişimin ve uyumun olumlu yönde gelişmesini sağlamak,
  • Yöneticilerin karar verme ve uygulama becerilerini desteklemek,
  • Gereksiz iş yükü, çalışan devamsızlıklarını dengelemek olarak sayılabilir…

Sizin de şahsi olarak; iş hayatınızda değişikliğe ihtiyacınız varsa, kendinizi sıkışmış hissediyorsanız, iş hayatınızı düzenlemek, dengelemek istiyorsanız, para akışınızı ve iş imkânlarını artırmak istiyorsanız, kariyerinizde bir üst basamağı hedefliyorsanız veya beklenmedik bir para ve iş kaybı yaşadıysanız; Feng Shui danışmanlığı alarak, hedeflerinize ulaşabilirsiniz…

Bu konuda destek ve bilgi almak için : info@madeinfengshui.com a e-mail atabilirsiniz… www.madeinfengshui.com

İlginizi çekebilir: Bütünsel sağlık için: Yoga yaptığınız alanı 5 adımda Feng Shui esaslarına göre düzenleyin

Bahar Gücüyener Pardorokes: 1970 yılında İstanbul’da doğan Bahar Pardorokes Notre Dame de Sion Fransız Kız Lisesinin ardından Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yüksek Lisans eğitimini tamamladıktan sonra 2012 senesine kadar çeşitli mimari ofislerde, yurt içi ve yurt dışı projelerde, daha sonra da kendi mimarlık şirketinde aktif olarak çalıştı. 2013 senesinden itibaren ise kişileri, yaşadıkları mekânlar ile uyumlayarak mekânları düzenleme fikri gelişmeye başladı… 2013 senesinden itibaren mesleki bilgisine, Feng Shui öğretisini eklemeye karar verdi. Önce IFSA (International Feng Shui Association) Türkiye temsilcisi Master Esra Koyuncu’nun eğitimlerini tamamladı. Daha sonra Grand Master Raymond Lo’dan Klasik Feng Shui, Çin Astrolojisi ve I Ching eğitimlerini alarak danışmanlık derecesi kazandı. Y. Mimar Banu Olcay Akkiprik ile beraber “madeinfengshui” şirketini kurdu. O günden beri, ev ve işyerlerine, profesyonel Feng Shui danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyor, mekânları, sahipleriyle dengeli hale getirmeye çalışıyor. “Aynı Feng Shui uzmanı gibi mimarın da amacı yaşanılan mekânları iyi işlev görecek şekilde tasarlamak, her mekânda var olacak faaliyete uygun dekorasyon ve düzenleme sağlamaktır. Yaşadığımız mekânlarda, yaşam enerjisini yok saymamız mümkün değil. Bu enerjinin, mekân içinde mükemmel şekilde akması, içinde yaşayanlara da mutluluk sağlık, denge getirir. Bütün tarihsel süreçte ve şimdi günümüzde yine hepimiz, huzur ve mutluluk peşinde değil miyiz?”
İlgili Makale