Birçok işte, şirkette çalıştınız; gecenizi gündüzünüze kattınız, deyim yerindeyse kanınızın son damlasına kadar savaştınız ama hemen hepsinde elde ettiğiniz sonuç hüsran mı? Kulağa garip gelebilir ama bu gayet normal. Başarısızlığı kabullenmek, olası başarıların altına imza atabilmeniz için hayatta öğreneceğiniz en önemli derslerden biri. Gerektiğinde düşmesini de bilmek gerekiyor. Peki herkes desteğini üstümüzden çekti, arkamızda kocaman bir yıkıntı bıraktık, dünya başımıza yıkıldı diye bir köşeye mi sineceğiz? Elbette hayır.
Uplifers olarak iş hayatımızdaki başarısızlıkları nasıl fırsata dönüştürebileceğimizi merak ettik ve bunun için uyulması gereken adımları sizler için sıraladık:
1. Durumu kabullenin
Bazı şeylerin sizin denetiminiz altında olmadığını en baştan anlayın. Bu bir sürat koşusu değil, maraton. Üzüntüye kapılmaktan ne kadar çabuk vazgeçerseniz, yola devam etmek için yaşadığınız şeylerden de bir o kadar çabuk ders çıkarabilirsiniz.
2. Yalnız olmadığınızı hatırlayın
Etrafınıza sizinle hemfikir insanları toplayın. Hatta, büyük kurumsal şirketlerden birinde çalışıyorsanız insanların hemen hemen benzer şeyleri yaşadığını göreceksinizdir.
3. Boş verin gitsin
Yaptığınız şeye tüm kalbinizle inansanız da, belli ki bir şeyler yolunda değil. Bir adım geri atın, nefes alın, projeden bir süre elinizi çekin. Sevdiklerinizi ziyaret edin ve sizin için en önemli olan şeyi sevin. Bu sürecin geçici olduğunu unutmayın, elbette üstesinden geleceksiniz. Ancak, kazanmak istiyorsanız, önce kafanızdakilerden kurtulun. Meditasyon yapmak, bu konuda en iyi çözümlerden biridir. Öğrenmek için ipuçlarımızdan yardım alabilirsiniz: Meditasyon yapmaya başlamak isteyenler için 10 adımlık pratik meditasyon rehberi
4. Savaşa hazırlıklı olun
İş dünyasında dönen oyunlar, korkaklara göre değil; duygularınızı başka bir köşeye atmalısınız. İş dünyasına, yani kurtlar sofrasına hoş geldiniz. Bir şeyler ters gitse de yılmak yok. Yanlış proje üzerinde mi çalışıyorsunuz? Belki de yanlış insanlarla… Olsun. Hırslı ve azimlisiniz, bu niteliklerinizi doğru projelere yansıtarak başaracaksınız! Projede görev alan geçimi zor kişilerle anlaşmayı kolaylaştırmak için, 7 zor patron tipi ve anlaşmayı kolaylaştırabilecek çözüm önerileri makalemize göz atabilirsiniz.
5. Gerçekçi olun
“Bugünlere kolay gelmedim,” cümlesini bir yerlerde duymuşsunuzdur. Başarılı işlerin ardında yılların emeği vardır. 100 girişimci bulup ilk işlerinde başarılı mıydılar diye sorsanız, eminiz yüzde 99’u “Elbette hayır,” diyecektir.
6. Lean metodolojisini öğrenin
Lean metodolojisinin işe yaradığı kanıtlandı. Bu metodoloji ortak akla dayanıyor. İşin zorlu kısmına kalkışmadan önce varsayımlarınızı doğrulamanız şart. Günümüzde bu yöntemi öğrenmek oldukça basit.
Kaynak: