İçgörü Yelkenleri: Derin İçgörüler Buluşmalarımız’a davetlisiniz

İçgörü ve grup çalışmaları, bireylerin ve toplulukların kişisel ve profesyonel gelişim süreçlerinde önemli bir rol oynamaktadır. İçgörü, bireylerin kendi düşünce ve davranışlarını daha derinlemesine anlamalarını sağlayan bir farkındalık halidir.

Grup çalışmaları ise çeşitli fikirlerin ve perspektiflerin bir araya geldiği, bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasıyla zenginleşen etkileşimli süreçlerdir . Bu iki kavram, bireylerin kendilerini ve başkalarını daha iyi anlamalarına yardımcı olur ve kolektif bilgi birikimini artırır.

Günümüzde, grup çalışmalarının ve içgörünün önemine dair birçok araştırma ve makale bulunmaktadır. İçgörü, kişisel gelişim ve profesyonel başarı için kritik bir unsur olarak kabul edilir ve bireylerin kendi güçlü ve zayıf yönlerini daha iyi anlamalarına olanak tanır. Aynı şekilde, grup çalışmaları, katılımcıların çeşitli bakış açılarını değerlendirmelerine ve ortak hedefler doğrultusunda işbirliği yapmalarına da olanak tanır. Bu nedenle, içgörü ve grup çalışmaları, bireysel ve kolektif öğrenme süreçlerinin temel taşlarıdır.

 

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram’da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

İçgörü Yelkenleri Koçluk (@icgoruyelkenlerikocluk)’in paylaştığı bir gönderi

Sizi ilham verici bir çalışmaya davet ediyorum! “İçgörü Yelkenleri: Derin İçgörüler Buluşmaları.” Farklı yolları, kişilikleri ve meslekleri olan üç dostun -bir filozof, bir Budist keşiş ve bir psikiyatrın- derin sohbetlerini bir araya getiriyor. Kuzey Fransa’nın huzur dolu ormanlarında bir araya gelen bu üç bilge, hayatın hemen her yönünü sorguluyor ve tartışıyor: Arzularımızdan mutluluğun kökenlerine, egomuzun amacından duygularımıza kadar birçok önemli konuyu ele alıyorlar.

Filozof Alexandre, “Söylediklerimizin bir yararı olmasını canı gönülden istiyorum. En büyük içsel gelişim bile bizi kendimize ve başkalarına yakınlaştırmıyorsa boşadır.” diyor.

Keşiş Matthieu ise “Bu kitap, dostluğumuzdan ve önemsediğimiz meselelere dair sohbet etmek için birlikte vakit geçirme arzumuzdan doğdu.” diyor.

Psikiyatr Christophe da ekliyor: “Bir okurun şunu bilmesinde yarar var: İnsanlar, aklı arşa çıkmış olanlar ve gündelik hayatın keşmekeşinde debelenenler olmak üzere ikiye ayrılmazlar. Bütün insanlar birbirine benzer. En iyi olabilmek için her biri çok emek vermek zorundadır.”

Bu derin ve düşündürücü sohbetlere katılmak için sizi aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız. Filozof Alexandre, Keşiş Matthieu ve Psikiyatr Christophe’un derin sohbetleri, hayatın birçok yönünü anlamanızda size ilham verecek ve yeni perspektifler kazandıracaktır.

Buluşmalarımız başlamak üzere, Siz de bu ilham verici çalışmanın bir parçası olmak ve bilgi-deneyim paylaşımına katkıda bulunmak isterseniz, aşağıdaki bağlantıyı takip ederek WhatsApp grubumuza katılabilirsiniz:

https://chat.whatsapp.com/HShwLcQS1nZBzVLpjtfB9x

Kaynakça:

  • Gibb, J. R. (1961). The role of group dynamics in interpersonal relations. Group Dynamics: Research and Theory, 1, 159-175.
  • Goleman, D. (2006). Emotional Intelligence: Why It Can Matter More Than IQ. Bantam Books.
  • Bilgeliğin İzinde kitap, Christophe Andre, Matthieu Ricard, Alexandre Jollien, Kuraldışı Yayınları

İlginizi çekebilir: Felsefi danışmanlık ve koçluk bağlamında kavramlarla yüzleşirsek ne olur?

Işıl Çetinkaya
Anka Koçluk Okulundan temel koçluk eğitimlerini tamamladıktan sonra Amerika University of Northwest "Yönetici Koçluğu ve Mentörlük" yüksek lisans programı "Transaksiyonel Analiz", "Gestalt Psikoloji", "Bilişsel ... Devam