Her kitapseverin mutlaka bilmesi gereken 10 kitap uygulaması
Kitapları bir ekrandan okumak birçok kitapsever için hala bağışlanmaz bir günah sayılabiliyor. Ancak okuma deneyiminde devrim yaratacak birçok kitap uygulaması kullanıma sunuldu ve bunlar arasında okuduğunuz kaynakları büyük ölçüde çeşitlendiren ya da kaynaklara ücretsiz erişim sağlamanızı kolaylaştıran oldukça kullanışlı uygulamalar da mevcut. Biz de bu uygulamalar arasından siz kitap kurtlarının mutlaka sahip olması gerekenleri derledik. İşte her kitapseverin mutlaka bilmesi gereken 10 kitap uygulaması:
Goodreads
Goodreads uygulaması dünyanın en büyük kitap öneri topluluğunu oluşturuyor. Önceki okumalarınız ve sevdiğiniz türler baz alınarak hazırlanan size özel önerileri bulabileceğiniz bu uygulamada aynı zamanda 2000 kadar kitaba da ücretsiz erişebilirsiniz.
Wattpad
Hikaye anlatmaya yoğunlaşan Wattpad uygulaması, 75 milyon farklı hikayeyi okumanıza ve hatta kendi hikayenizi eklemenize olanak sağlıyor. Aynı zamanda yazarlarla iletişime geçebiliyor ve okuduğunuz hikayeleri başka kimlerin okuduğunu görebiliyorsunuz. Wattpad’in en güzel yanı ise tamamen ücretsiz olması ve çevrimiçi olmadan da hikaye okuyabilmeniz.
Audible
Modern yaşam, oturup dikkatinizi yoğunlaştırarak kitap okumanızı neredeyse imkansız kılma noktasına geldi. İşte Audible, bu sorunu çözmenizi sağlıyor. Çünkü bu uygulama sayesinde en sevdiğiniz klasikleri dinleyebiliyorsunuz. Herhangi bir işle uğraşırken kitap dinlemek, bu arada yenilerini indirmek veya yazarlar hakkında daha detaylı bilgilere erişebilmek Audible’ın sunduğu imkanlardan bazıları.
Kindle
300,000’i sadece kendisine özel olmak üzere 1,5 milyondan fazla kitap içeren Kindle’ı bilmeyenimiz yoktur. Kindle uygulaması kitapların yanı sıra gazete ve dergilere de erişim sağlayarak tüm okuma ihtiyaçlarınızı bir arada toplayabiliyor. Üstelik merak ettiğiniz bir konu veya karakterle ilgili araştırma da yapabiliyorsunuz.
BookCrawler
Okuduğunuz kitapların listesini tutan ve size özel dijital bir kütüphane oluşturan BookCrawler uygulaması, kitapların ISBN barkodunu kullanarak çalışıyor.
Scribd
Ayda 8,99 dolar ödeyerek, 80 farklı dilden 30,000 sesli kitaba ve yarım milyon e-kitaba erişmenizi sağlayan Scribd, kullanıcılarının bireysel önerilerde bulunduğu ve kitaplar hakkında eleştiriler yazdığı geniş bir topluluğa da ev sahipliği yapan bir uygulama olma özelliği taşıyor.
eBook Search Pro
Keşke yanıma kitap alsaydım dediğiniz her an, eBook Search Pro imdadınıza koşuyor. Hiçbir kayıt ücreti almayan ve sayfasında reklama yer vermeyen bu uygulama sayesinde, bir gün okumayı düşündüğünüz kitapları dikkatiniz dağılmadan okuyabilirsiniz.
Books & Writing Amino
Kendini ‘Tutkulu yazarlar ve okurlar için sosyal ağ’ olarak tanımlayan bu uygulama, online bir okuma grubundaymışsınız hissi yaratıyor. Bu platformda diğer insanların okuyup paylaştıklarını keşfedebilir, kendi okuma deneyiminizi bu şekilde zenginleştirebilirsiniz. Edebiyatı ve sosyalleşmeyi birleştirmek isteyen herkesin seveceği bir uygulama.
Book Wall
Bu eğlenceli uygulama, seçtiğiniz kriterlere uygun en iyi 300 kitabı kapak fotoğraflarıyla birlikte listeliyor. Bir kitabı asla kapağına göre yargılamamak gerek, ancak bu sefer bu kuralı belki biraz esnetebiliriz.
Kobo Books
Farklı görüntüleme seçenekleri sunan Kobo Books uygulaması, size kitapları kaldığınız yerden okuma fırsatı sağlıyor. Ayrıca oluşturduğunuz hesap sayesinde okuduğunuz kitapların listesini de tutabiliyorsunuz.
İlginizi çekebilir:
Kitap okuma keyfinize keyif katacak karanlıkta parlayan zarif ve şık kitap ayraçları
Dünyaya bakış açınızı değiştirecek 10 kitap
Kaynak: theculturetrip.com