Hangi mucizevi bitkiler ‘Mindfulness’ etkisi sağlar? Moringa mı Matcha çayı mı?

Bu aralar en favori süper gıdalardan biri “Moringa Oleifera”. Sabahları badem sütüyle tozu karıştırıp içiyorum.  Müthiş bir tat… Aynı zamanda biz kadınların en çok ihtiyacı olan günlük demir ihtiyacımızın % 30’unu bir bardak Moringa çayı karşılıyor. A (%20) ve E (%17) vitamini açısından da çok kıymetli bu bitki tozu.

Moringa Oleifera.

Bu çayın en güzel yararına geliyor sıra şimdi… Hazır mısın? %25 bitki proteini taşıyor, bir de %25 kalsiyum. Güzel mi güzel… Özellikle haftada 2-3 kez spora gidiyor, aktif bir yaşam sürüyorsan 9 önemli aminoasidi doğal yapısında taşıyan bu bitki spor sonrası da tüketilebilir. 

Haydi gel Moringa Oleifera’nın 5 yararına göz atalım
  1. Bugüne kadar bildiğimiz protein, C vitamini, kalsiyum, potasyum kaynaklarından daha güçlü!
  2. Sütten 2 kat daha fazla protein, 4 kat kalsiyum içeriyor.
  3. Portakaldan 7 kat fazla C vitamini yer alıyor. 
  4. Muza göre 3 kat potasyum içeriyor.
  5. Sindirim sisteminin en güçlü şifacısı!
  6. Mide ve bağırsakların yenilenmesinde yardımcı oluyor.
  7. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirip, içindeki demir sayesinde enerji yükseltiyor.
  8. Cilt ve gözlerde parıltı sağlıyor.
  9. Kan şekerini düşürüp, savunma sistemini güçlendiriyor.
Azı karar, çoğu zarar

Dr. Mehmet Öz müthiş bir beğeniyle bu bitkiden bahsetse de, her şeyin olduğu gibi bu bitkinin de karanlık yönleri var. Dolayısıyla kullanım dozajında dikkatli olmak gerekiyor. E zaten atalarımız söylemiş: “Azı karar, çoğu zarar”. Dinlemek lazım…

Spirulina gibi yüksek protein değerleri taşımasına rağmen, bazı bünyelerde alerjik reaksiyona sebep olabilir Moringa bitkisi… Çok fazla tüketilirse, mide bulantısı, ishal gibi yan etkiler görülebilir. Hamile ve emziren anneler kesinlikle kullanmamalıdır.

Nasıl ruhu uyandırıyor bu çaylar?
Günümüzde nörobilimin ilgi alanı olan Gamma beyin dalgalarının yarattığı hissiyatı biyolojik olarak yaratan bir ruhu var bu şifacı ağaçların.

Himalaya Dağları’nın eteklerinde ve Hindistan’da ilk yetişmeye başlayan Moringa çayı, ruhsal bir ritüel yapılarak içiliyor. Bu ağaca aynı zamanda “Mucizevi Yaşam Ağacı” da deniyor, kökünden yaprağına her parçasıyla yaşam sunduğu için… Hindistan’ın holistik şifa sistemi Ayurveda’da önemli bir yeri var.

Bu ağacın benzeri bölge değiştikçe biraz daha farklı bir formatta, Japonya’da Matcha olarak yetişiyor. Matcha da Moringa’ya çok benzer besin değerlerine sahip. Protein, potasyum, vitamin A,C, demir ve kalsiyum kaynağı bir antioksidan. İçindeki L-theanine aminoasit, yüksek enerji verirken aynı zamanda bütünsel bir rahatlık sağlıyor. Yani günümüzde nörobilimin ilgi alanı olan Gamma beyin dalgalarının yarattığı hissiyatı biyolojik olarak yaratan bir ruhu var bu şifacı ağaçların.

“İlham.Enerji.Dönüşüm” Workshop’u 21 Ocak’ta Kanyon’da

Eh o zaman doğru dozajda keyifle içmek bize düşer. 21 Ocak’ta Kanyon Alışveriş Merkezi’nde yer alan Joint Idea’da yapacağım “İlham.Enerji.Dönüşüm” Workshop’umda “Gamma beyin dalgalarını ve şifacı bitkileri kullanarak 2018 hayallerinizi nasıl gerçeğe hızlı ve huzurlu bir şekilde dönüştürebilirsiniz?” konusunu anlatacağım. Buradan yerinizi ayırtabilirsiniz. 

 

İlginizi çekebilir: 

Uzak Doğu’dan gelen şifa: Mucizevi bitki “moringa”

Matcha ile hazırlayabileceğiniz birbirinden güzel tarifler

Muse Yeliz Rüzgar
İzmir doğumlu ve uluslararası tanınırlığı olan Yeliz Rüzgar, Bütünsel Yaşam Koçu ve Enerji terapistidir. Yurt dışı ve yurt içinde ortağı olduğu koçluk ve danışmanlık ... Devam