Güvenli bölgenizden çıkmak ve risk almak için neler yapabilirsiniz?

Büyük başarı elde edebilmek ve hayalinizdeki bene kavuşabilmek için, güvenli bölgenizden dışarı adım atmanız gerekebilir. Çoğumuza kolay gelmediğinden, kendimizi hazır hissedene kadar beklemeyi tercih edebiliriz. Ancak bu fikir, kendi içinde çelişki doğurur. Bu durum, spor yapmak için kaslarınızın güçlenmesini beklemeye benzer. Halbuki kasların güçlenebilmesi için, spor yapmanız gerekir.

Güvenli bölgenizden çıkmak ve risk almak için neler yapabilirsiniz?
Güçlenebilmeniz için, güvenli alanın dışına çıkmanız gerekebilir.

Güvenli bölgeden çıkmayı da bu şekilde tanımlayabiliriz. Kendinizi güçlü hissetmeden güvenli alanınızdan çıkmak istemeyebilirsiniz. Ancak güçlenebilmeniz için, güvenli alanın dışına çıkmanız gerekebilir.

Güvenli alandan ayrılmanın yaratacağı endişe ve gerginliği minimuma indirerek, kendinizi cesaretlendirebilirsiniz. Adım adım güvenli bölgenizin dışına çıkmak için, 3 basit yöntemden faydalanabilirsiniz.

Motivasyonunuzu yeniden keşfedin

Birçoğumuz, kim olmak ve hayatta ne yapmak istediğimize dair kapsamlı fikirlere sahibiz. Tam da bu görüşlerin yardımıyla, daha iyisini yapmak için motive oluruz. Fakat zaman içinde bu fikirlerin etkisi solarak, bizi eskisi kadar yönlendirmez hale gelebilir. Rahatlığa alışıp yerleştiğimizde, harika bir yaşam hayali için iyi bir yaşamı terk etmek istemeyebiliriz.

Hayallerinizi ve amaçlarınızı canlandırmak, sizi ileri götürecek motivasyonu bulmanıza yardımcı olabilir. Neler yapmak istediğinizi, hedeflerinizi, etrafında olmak istediğiniz insanları kendinize bir kez daha hatırlatarak, güvenli alanınızdan ayrılmak için kendinize güçlü bir neden sunabilirsiniz.

Güvenli bölgenizden çıkmak ve risk almak için neler yapabilirsiniz?
Risk analizi yaparak potansiyel problemleri tespit etmek, endişelerinizden kurtulmamızı sağlayabilir.

Riski yönetin

Risk almaktan çekindiğimiz için, güvenli alanımızın dışına çıkmak bizi korkutabilir. İşlerin ters gitmesi ihtimalini aklımızdan bir türlü çıkaramayabiliriz. Risk analizi yaparak potansiyel problemleri tespit etmek, bu endişeden kurtulmamızı sağlayabilir.

Öncelikle, bütün riskleri analiz ederek başlayın. Güvenli bölgenizden bir adım dışarı çıkmak, en kötü senaryoda hangi sonuçları doğurabilir? Potansiyel sorunları belirledikten sonra, ihtimalleri düşürmek için neler yapabileceğinizi düşünün. Riski minimuma indirmek, sizi güvenli bölgenizden çıkmak için cesaretlendirebilir.

Riskin farkına varıp ihtimalleri minimuma indirdikten sonra, bir de acil durum planı hazırlayabilirsiniz. Bu sayede, her şey kötü gitse bile duruma hazırlıklı olduğunuzdan, risk alırken kendinizi o kadar da gergin hissetmezsiniz.

Güvenli bölgenizden çıkmak ve risk almak için neler yapabilirsiniz?
Hata yapmaktan korkmak, sizi hedeflerinize ulaşmaktan alıkoyabilir.

Zamanla düzeltin

Hata yapmaktan korkmak, sizi hedeflerinize ulaşmaktan alıkoyabilir. Hata yapmayacağınızdan emin olana kadar, her adımı detaylıca planlamak isteyebilirsiniz. Ancak mükemmel planı oluşturmak hiç kolay olmadığından, en sonunda işi yapmaktan tamamıyla vazgeçebilirsiniz.

Mükemmel planı oluşturmanızı sağlayacak her bilgi parçasını toplamak için beklemeyin. İşe başladıktan sonra, sorun çıktıkça düzeltmek, daha hızlı ilerlemenize yardımcı olabilir.

Ne zaman güvenli alanımızdan çıkmayı reddetsek, oradaki pozisyonumuzun biraz daha güçlenmesini sağlıyoruz. Ama eğer küçük hedefler koyarak başlayıp, zamanla bu hedefleri büyütürsek, güvenli alanımızın dışına daha sık çıkmaya başlayabiliriz.

Konuyla ilgili, bu makaleye de göz atabilirsiniz.

Kaynak:

Pickthebrain

 

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!