Günlük yaşamınızda karşılaşabileceğiniz 4 psişik yetenek tipi

Psişik yetenekler birçok farklı formda karşımıza çıkabilir. Bu tip yeteneklere sahip olanlar, genel kanıdaki gibi majör detaylardan oluşan bilgilere erişme şartını taşımazlar.

Hepimiz bir ruha ve sezgilere sahibiz. İçgüdüsel olarak bazı şeyleri bildiğimiz durumlarla sıkça karşılaşabiliriz. Birinin arayacağını bilmek veya birini düşünüp ertesi gün onunla karşılaşmak gibi. Peki acaba herkes biraz altıncı hisse sahip olabilir mi?

Psişik yetenekler herkeste olabilir mi?
Psişik yetenekler herkeste olabilir mi?

1) Duru idrak

Duru idrak, “ileri anlama” olarak da tanımlanabilir. Duru idrak yeteneğine sahip olmak, bilinmesi mantıksal olarak imkansız şeyleri bir açıklama olmadan kesin olarak bilmek anlamına geliyor. Bu yeteneğe sahip bireyler, genellikle “içe doğma”  diye tabir edilen durumlar yaşayarak, tehlikede oldukları zaman bunu hissedebilirler.

Örnek: Bazen yeni bir işe girdiğinizde bunun geçici olduğunu bilir, ya da olası bir kazadan kaçınmak için her zamankinden farklı bir yolu kullanabilirsiniz.

2) Duru görü

Duru görü, “ileriyi görme” olarak da ifade edilebilir. Duru görü sahipleri, sezgisel yolla elde edilebilen bilgiye görsel olarak erişebilen insanlardır. Bu kişiler; örneğin bir numara, sembol ya da bir isim görebilirler. Gördükleri her ne ise, çok komplike ya da dramatik derecede önemli olmayabilir. Ancak buradaki önemli nokta, bilginin gözlerinin önünde belirmesidir. Buna üçüncü gözün etkisi diyebiliriz.

Örnek: Bu tarz psişik bir yeteneğe sahipseniz, yazı-tura attığınızda hangi yüzün önde kalacağını istatiksel verilere dayanmadan tahmin edebilirsiniz.

Duru görü sahipleri, sezgisel yolla elde ettikleri bilgiyi görebilirler.
Duru görü sahipleri, sezgisel yolla elde ettikleri bilgiyi görebilirler.

3) Duru işitme

Duru işitmeyi, anlayacağınız üzere “ileri duyma” olarak nitelendirebiliriz. Bu yeteneğe sahip bireyler, tam anlamıyla bilgiyi kafalarının içinde duyarak elde edebilirler. Sıklıkla, ihtiyaç duydukları bilgiye beyinlerindeki bir ses aracılığıyla sahip olurlar. Bunu, okurken kendi kafa sesinizi duymak gibi düşünebilirsiniz.

Örnek: Henüz duyulmamış ya da görülmemiş bir olayı tahmin edebilirsiniz. “Salı günü bir arkadaşınızla karşılaşacaksınız” gibi…

4) Duru hissetme

Duru hissetme ise “ileri derecede empati yeteneği” olarak adlandırılabilir. Bu gruba dahil olan psişik yetenek sahipleri, empati konusunda çok gelişmişlerdir. Sezgisel olarak empati yaparlar. Çevremizden de sık sık duyduğumuz üzere, en çok görülen psişik yeteneğin bu olduğunu söyleyebiliriz.

Duru hissedenler, yani sezgisel empati yapanlar çevrelerindeki varlıkların hislerini kendileri yaşıyormuşçasına hissedebilirler. Bu da zaman zaman sıkıntılı olabilir. Çevrelerindeki insanlar negatif duygular içerisindeyse, bu durum fiziksel ve mental olarak oldukça boğucu bir hal alabilir. Sezgisel empati sahipleri, hisleri üzerinden çevrelerindeki insanların yalan söylediğini, kandırma eğilimlerini ya da bir şey sakladıklarını anlayabilirler.

Örnek: Bu gruptaysanız, çevrenizdeki kişinin, “iyiyim” demesine rağmen sinirli ya da üzgün olduğunu tam anlamıyla hissedebilirseniz.

Psişikler ve medyumlar

Psişik yetenek sahipleri ve medyumların aynı olmadığını belirtmekte fayda var. Bu yeteneklere sahip olanlar bilgiye ulaşmakta 5 duyuyla sınırlı kalmamakla beraber, medyumlar diğer boyutlarla iletişime geçebilir.

Herkes psişik olabilir mi?

Gerçek şu ki, tüm insanlar bu yeteneklere sahiptir. İnsan, doğası gereği ruhu ve sezgileri olan bir varlıktır. Bu yalnızca bir veri toplama ve bunları kullanma meselesidir. Bu tarz yetenekleri olanlar, bu konuya biraz daha fazla yoğunlaştıkları için bu konuda daha gelişmiş olabilirler.

Kaynak

thespiritscience

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!