Bazen rüyalarımızda yaşadıklarımız, duygularımız gün içinde deneyimlediğimiz, şahit olduğumuz, belki sadece haberlerde izleyerek duyduğumuz olayların bilinçaltındaki yansımaları olabiliyor.
İçinden çıkamadığımız, kendimizi ifade edemediğimiz, haksızlığa uğradığımızı düşündüğümüz, çözümleyemediğimiz, başkasından dinlediğimiz ve yerine kendimizi koyduğumuz, içselleştirdiğimiz, çok üzüldüğümüz tüm durumlar uykuya daldığımızda çözümlenmek üzere belleğimizde yerini alır.
Bilinçaltı rüyaları dediğimiz bu rüyalar, birebir aynı olayla karşımıza çıkabildiği gibi, o olayın bizde uyandırdığı duygunun bilinçaltındaki karşılığı olan sembolle de karşımıza çıkabilir. Bilinçaltı rüyaları, bizim dünyevi ve ruhsal tarafımızı geliştirmez.
Sabahları tüm bu karmaşayı çözmeye çalışmanın verdiği duygusal, zihinsel ve bedensel yorgunlukla güne başlamış oluruz. Sorunları çözemediğimiz gibi, yeni güne başlayacak enerjimiz de kalmamıştır. Bunların dışında rehber rüyalar için kullanabileceğimiz uyku vaktini de kaçırmış oluruz.
Bütün bunlarla baş edebilmek için, öncelikle başkalarından dinlediğimiz olumsuz olayları içselleştirmemek, gözlemci kalarak değerlendirmek gerekiyor. Bunun dışında mutlaka yatağa uzandığınızda uyumadan önce, sağ burun deliğinizi kapatarak sol burun deliğinizden yavaş, sakin, sessiz ve uzun nefesler almak çok faydalı olacaktır.
Yatağa uzandığınızda, nefes egzersizi yaparsanız, kendi hayat alanınıza çektiğiniz, yarattığınız olaylara ve gelişmelere, düşünce kalıplarının oluşturduğu eylemlere dikkat çeken ve size yol gösteren rehber rüyalar görmeyi seçmiş olursunuz.
Farkındalığı bol rüyalar görmenizi dilerken, bir sonraki yazımda buluşmak üzere…
Rüyalarınızı yorumlatmak ve rüyalarınızın rehberliğinde ilerlemek konusunda destek almak isterseniz nefesleterapi@hotmail.com mail adresinden detaylı bilgi alabilir, Instagram ve FacebookInstagram hesaplarımı takip edebilir, sorularınız için benimle iletişime geçebilirsiniz.
İlginizi çekebilir: Kin duygusundan kurtulabilirsiniz: Düşmanlarınızla rüyalarınızda yüzleşin