Mesleğini sevmek, sıkılmadan her gününü onunla geçirmek, ne büyük şanstır derim her zaman. Bu şans kimi zaman ayağınıza gelir, kimi zaman da siz arar bulur, onu yaratırsınız.
Günün sonunda gönlünüzde yatan aslana ulaşırsanız, ne olursa olsun gerisini getirecek kadar cesur ve kararlı olun yeter! Bunun için ne yaşınız, ne de bulunduğunuz konum fark etmez. Her işin bekleyen bir kısmeti, bir sahibi vardır dışarıda.
Bugün yine genç, hatta belki de gördüğüm en geç girişimcilerden biriyle tanıştım; Cemal Çizmecioğlu. Üniversiteden yeni mezun olmuş ama aklı en sevdiği hobisine takılı kalınca, aile işine başlaması ile bitirmesi bir olmuş. Hayalinin peşinden gitmek istemiş ve yemek sektörüne farkındalık katacak ‘gurme sandviç’ konsepti ile ilk mekanına imzasını atmış. Oldukça heyecanlı , biraz stresli ve biraz da şanslı olanlardan. Çünkü önünde örnek olarak çok kısa süre önce bu işe girmiş ve kısa zamanda başarılarıyla ilk ödülünü alan Karaköy Dem Cafe’nin ortaklarından abim dediği ‘Ömer abisi’ var.
Gelin hem Cemal’i tanıyalım, hem de Po’Boy’un gurme sandiviçlerini mercek altına alalım 🙂
Öncelikle biraz kendinden bahseder misin?
23 yaşındayım. Bilgi Üniversitesi Lojistik bölümünde okuduktan sonra kendi ilgi alanım olan yiyecek sektöründe iş hayatına başlamaya karar verdim. İlk tecrübem Po’Boy’la birlikte hem bir ihtiyacı gidermek hem de sandviç kültürümüze katkıda bulunmak için bu yola baş koydum.
Gurme Sandviç fikri nasıl gelişti?
Etin, dönerin gurmesi olur da sandviçin neden olmasın diye yola çıktık. Türkiye’de eksik olduğunu düşündüğümüz “gurme” sandviç konseptiyle Amerika, Avrupa, Ortadoğu’dan en beğenilen sandviç reçetelerine yer vermeye çalıştık. Londra’daki gurme sandviç dükkanlarından ilham aldığımızı söyleyebilirim.
Po-Boy, Amerikan sandviç kültürünün en popüler sandviçlerinden birinin adıdır. 1920’lerde New Orleans’ta çıkan bir grev sırasında bir restoran eylemcilere az masraflı fakat doyurucu sandviçler dağıtmaya başlar. Sürekli bu sandviç için gelen eylemcilere mutfak ekibi; “poor boy” ismini takar.
Bu olay dünyadaki en lezzetli sandviçlerden birine ismini verir ve günümüzde daha nitelikli hale getirilerek Po’Boy ismini alır.
Ve en eğlenceli kısım; menüde neler var? Kaç çeşit sandviç, kaç çeşit ekmek?
- Menü tasarımı Şef Demir Babalı’nın danışmanlığında Cater Art’a ait.15 farklı çeşit sandviç ve sade, domatesli, kepekli, zeytinli ve çavdarlı olmak üzere 5 farklı ekmek alternatifi var. Öne çıkanlar;
- Salamura et, marine lahana, karamelize soğan ve Fontina peyniriyle hazırlanan The Reuben;
- Bonfile, biberli gouda ve soğan ile lezzetlenen Philadelphia usulü Phillycheese Steak;
- Çok katlı “Basri tipi” olarak bilinen Dagwood;
- Jumbo tost ekmeğinin içerisinde emmental peynir, dana jambon, hindi rozbifin yumurtayla kaplanıp servis edildiği Monte Cristo ;
- Mekana adını veren karidesli ve rozbifli seçenekleriyle Po’Boy; özel tahin soslu Falafel Pita, keçi peynirli, kabak tapenadeli Goat;
- Kimsenin vazgeçemeyeceği mozzarella-domates, ev yapımı pesto soslu Romeo & Juliet
Benim yediklerimi sorarsanız; Phillycheese Steak ve Reuben. İkisine de bayıldım; hangisi daha güzel derseniz birbirinden ayıramadım. Tek fark olarak Phillycheese daha doyurucu diyebilirim.
Bunun yanında; pırasalı patatesli ve kırmızı köz biberli çorbaları da mevcut. Her hafta biri çıkıyor, bana pırasalı denk geldi, soğukta sıcak sıcak pek güzel gitti. Kırmızı köz biberliye denk gelirseniz mutlaka deneyin! Ekmeklerden favorim ise zeytinli. Aklımda kalan ama yiyemediğim ise burgerleri. Onlar da bir sonraki sefere 🙂
Bu arada; tüm sandviçler aynı zamanda salata olarak da servis edilebiliyor. Tabi ki salatanın malzemeleri de gurme (!), bildiğiniz standart yeşilliklerden oluşmuyor.
‘Keşke eve söyleyebilsek’ derseniz o da mevcut. Şimdilik, Bağdat Caddesi ve etrafına, ama yakında pek çok yere.
Özetle, sandviç düşkünleri, sevgili Bağdat Caddesi müptelaları, ‘İki dilim ekmek, biraz hayal gücü, fazlasıyla lezzet ve doyuruculuk ‘ da olsun diyorsanız, o zaman soluğu Po’Boy’ Gurme Sandviç’te almanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
Afiyet olsun!
Yazarın diğer yazıları için tıklayınız. tıklayınız.