X

Follow Up: Yoğun iş temposunda rutinin yeri nedir?

Follow Up: Rutin Nedir?

Uplifers olarak, sektörlerin farklı alanlarına dair fikir sahibi olabilmek ve sektörün önde gelen isimlerinin fikirlerine yer verebilmek için başlattığımız Follow Up köşesinde, bu hafta farklı sektörlerin önde gelen isimleriyle rutin üzerine konuştuk.

Levent Gültan

İstanbul.net

Genel Müdür

twitter.com/magnetorizer 

1. “Rutin”in tanımı sizce nedir?

Rutin bence biraz işin kolayına kaçmak ve alışılagelen şekilde hareket etmek demek. Her sabah aynı kahvaltıyı yemek, aynı yoldan işe gelmek, aynı CD’yi dinlemek…

Açıkçası rutin benim hayatıma çok entegre edebildiğim bir öğe değil. Daha çok spontane hareket edip,  yeni yaklaşım ve aktiviteler seçmeyi tercih ediyorum. Belli, sabit zamanları, aynı rutinlere ayırmak beni biraz köreltiyor.

2. Rutin sizce güvenli mi, yoksa sıkıcı mıdır? Neden?

Rutin hem güvenli hem de sıkıcı. Güvenli, çünkü önceden denenmiş yerler, yapılagelen aktiviteler, yaklaşımlar ve mekanlarda risk daha düşük. Ama yeni tecrübeler edinmek, yeni denemeler ve uğraşlar her zaman daha keyifli ve eğlenceli…

Açıkçası rutin dışına çıkmadan gelişim olmuyor.

3. Hafta içi ve hafta sonu gün içi rutininiz nasıldır?

Hafta içi ev-şirket-ev arasında bir rutinim var. Bunun haricinde sabit bir rutinim olduğunu söyleyemem. Bazen zaman ayırmakta zorlandığım aktiviteleri rutine bağlamak çok iyi olur diye düşünüyorum. (Bisiklete binmek, yüzmek, egzersiz gibi…) Ama pek başarılı olamıyorum. 🙂

4. Vazgeçemediğiniz rutinler nelerdir?

E-maillerimi kontrol etmek, Boğaz’da Balık, iddiasına tenis maçı, Papai-Yasmin Day (Kızımla baş başa bir gün geçirmek, ama gene spontane keyfimizce aktiviteler yaparak)

Texas Hold’em gecesi, lise yatakhane arkadaşlarım ile koyu bir muhabbet. Dinner & Movie Night (tembel ve yağmurlu geceler için ideal)

Düşününce aslında düzenli yapmayı sevdiğim aktiviteler bunlar, ama tam rutin olarak değil.

5. Rutinin dışına çıkmak istediğiniz şeyler nelerdir?

Değişik yerlere seyahat etmek, yeni şeyler denemek/öğrenmek/tecrübe etmek, yemek yaparken yeni tarifler… Bazen şirket içinde kendi işlerimi bırakıp başkalarının işlerine dalmak…

 

Nil Aldemir

Publik Dijital Ajans 

Kurucu Ortak

twitter.com/nilaldemir

1. “Rutin”in tanımı sizce nedir?

Rutin bence, küçükken nefret ettiğimiz, büyüdükçe çaktırmadan fellik fellik peşinde koştuğumuz; içindeyken “of pof alın beni buradaan” diye ciyaklatan, dışındayken buram buram burnumuzda tüten, kısaca son derece başa bela bir şeydir.

İnsanın rutinle savaşı hiç bitmez. Ben mesela onunla mı daha iyiyim onsuz mu, hala çözemedim. İşim başımdan aştıkça, sürprizlerden ödü patlayan bir insan haline geldim. Sürekli yeni planlar-programlar-hinlikler peşinde olmaktan çok yoruluyorum. Bu yüzden rutini bulduğum yerde alıp bağrıma basıyorum. Hemen onunla birlikte pijamaları giyip battaniyeyi örtüp televizyonu açıyorum.

2. Rutin sizce güvenli mi, yoksa sıkıcı mıdır? Neden?

Rutin güvenli değildir, çünkü rutin bir hayat yaşarken de tehlikeler peşinizi bırakmaz bence. Her zamanki rutin saatte işten eve gelip evi su basmış olduğunu görebilirsiniz, veya her zamanki yemeğinizi pişirirken rutinin verdiği uyku haliyle evi yakabilirsiniz, vs.

Sıkıcı mıdır, evet. Rutin önce dinlendiricidir. Sonra, o arada ne oluyorsa, sıkıntıdan çıldırtır.

3. Hafta içi ve hafta  sonu gün içi rutininiz nasıldır?

“Ev-iş” kadar basit ve sıkıcı bir rutin anlatmak istemiyorum, o yüzden ben biraz uydurmak istiyorum izninizle (bir kısmı gerçek 🙂 )

Hafta içi günlerim çok yoğun oluyor, öncelikle kalkıp Örümcek Adam kıyafetlerimi giyip burnuma kadar yukarı çektiğim maskemle kahvaltımı ediyorum. İyi bir kahvaltı bizim mesleğin en önemli şartı. Çünkü o binadan bu binaya uçarken durup bir dürüm yiyecek bile vakit bulamıyoruz. Sonrasında yardıma ihtiyacı olan arkadaşlara destek olmak amacıyla camdan çıkıyorum, hemen akşam oluyor zaten.

Bizim mesleğin hafta içi hafta sonu yok, şampiyonlar ligi ve derbi maçlarını fırsat bilip gidebilirsem arada bir sinemaya gidiyorum, onun dışında mümkün olduğunca radyoaktif alanlardan uzak duruyorum.

4. Vazgeçemediğiniz rutinler nelerdir?

Vazgeçemediğim rutinler Publik (ajansım) ile ilgili her şey. O benim için iş değil bir hayat tarzı artık. Kendisi rutin diyemeceğim kadar dinamik ve ekibim rutin olamayacak kadar eğlenceli olmakla birlikte, Publik’in bütün vaktimi alması rutin 🙂

Onun dışında rutin olarak günde 5-6 kere kahkahalarla, karnım ağrıyana kadar gülmem lazım, buna fırsat yaratmam lazım, yoksa müthiş mutsuz oluyorum. Arada yine zaman yaratıp arkadaşlarımla tatile gitmem lazım, bir de vazgeçemediğim ama vazgeçmek istediğim “gece çalışmak ve sabah uyumak” rutinim var, Uplifers o konuda yardım eder belki 🙂

5. Rutinin dışına çıkmak istediğiniz şeyler nelerdir?

Bu sorunun yanıtı bende yok, rutini pek bulamıyorum, ama bulsam kesin kendisinden hemen kurtulup, bir an önce Zagor olmak isterdim 🙂

 

Canan Dolma

Nutella & Ferrero Rocher & Raffaello

Brand Manager

twitter.com/canandolma

1. “Rutin”in tanımı sizce nedir?

Benim için rutin çok kısaca “bir düzene oturmuş” demek.

2. Rutin sizce güvenli mi, yoksa sıkıcı mıdır? Neden?

Dışarıdan size zorla yaptırılan rutinlerin sıkıcı, kişinin kendi yarattığı rutinlerin ise güvenli ve keyifli olduğunu düşünüyorum. Belli rutinleri kendi özgür iradeniz ve isteğinizle oturttuğunuzda kendinizle gurur duymanız da olası.

Örneğin benim için sabahları erken uyanıp koşmak 2013’de bir rutine çevirebilirsem kendimle gurur duyacağım şeylerden biri 🙂

3. Hafta içi ve hafta sonu gün içi rutininiz nasıldır?

Hafta için en büyük rutinim kağıt üzerinde sabah 8:30 – akşam 17:30 bir işimin olması. Sabahları yolda uyumak, ofis gününe kahve ile başlamak, salı sabahları İtalyanca çalışmak, çarşamba akşamları yakın arkadaşlarımla buluşmak hafta içinin diğer önemli rutinleri.

Hafta sonu geç uyanmak ve uzun kahvaltılar yapmak dışında, genelde plansız ve rutinsiz olmayı seviyorum.

4. Vazgeçemediğiniz rutinler nelerdir?

Madem yukarıda hafta içi- hafta sonu diye ayırdık bu soruda da bu yöntemle devam edeyim. Hafta içi kahvaltıdan önce bir bardak kahve içmek.

Hafta sonu, en azından bir gününde, kalabalık bir masada yapılan uzun ve keyifli bir kahvaltılar yapmayı vazgeçemediğim ve vazgemeçmeyi hiç istemedğim rutinler arasında sayabilirim.

5. Rutinin dışına çıkmak istediğiniz şeyler nelerdir?

Rutinin dayatma olduğu her durumda dışına kaçmak insan doğasında olduğu gibi benim de kalbimden geçen şeyler arasında. Güneşli güzel bir bahar gününde okulu/işi kırıp sahilde yürümeyi kim istemez 🙂

Uplifers: Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!

Geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenmek isteyenlere: Fine Life Fermente Kajulu İçecek

Son yıllarda sağlıklı beslenme ve bilinçli tüketim alışkanlıklarının, daha önce hiç olmadığı kadar ilgi gördüğü kesin. Veganlık, vejetaryenlik, fleksitaryen gibi bitki bazlı beslenme türleri, sadece etik ve çevresel nedenlerle değil, aynı zamanda bütüncül sağlık açısından sunduğu çeşitli faydalar nedeniyle de dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına yönelik talepler hızla artarken çok sayıda bitki bazlı ürün de raflardaki yerini alıyor. Özellikle süt ürünlerine alternatif arayanlar için çok sayıda ürün piyasaya sürülüyor. Bu konuda öncü isimlerden biri olan Metro Türkiye de “Sofrada herkese yer var!” mottosuyla tüketicilerin ihtiyaçlarına, yenilikçi ürünlerle cevap veriyor.



Raflarında 400’den fazla bitki bazlı ürün sunan Metro Türkiye, geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına sahip olmanın en leziz yollarını sunuyor. Ve güzel haber; Türk mutfağının favori içeceklerinden ayrana bitki bazlı alternatif sağlıyor: Fine Life Fermente Kajulu İçecek.

Lezzetli, vegan, fermente: Ayrana bitki bazlı alternatif

Herkes için sağlıklı beslenme ve sürdürülebilirlik anlayışıyla hareket eden Metro Türkiye, beslenme trendlerine ve değişen tüketici taleplerine verdiği önemle Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i raflara getiriyor. Geleneksel lezzetimiz ayrana bitki bazlı bir alternatif olarak öne çıkan Fine Life Fermente Kajulu İçecek, bitki bazlı beslenme alışkanlıklarını benimseyen ya da benimsemek isteyen herkesin beğenisine sunuluyor.

Metro Türkiye raflarında yerini almaya başlayan bu yenilikçi ürün, %27 oranında kaju fıstığı, tuz ve çeşitli probiyotikler içeriyor. Bunun yanı sıra katkı maddesi, koruyucu ve gluten içermemesiyle de dikkat çeken Fine Life Fermente Kajulu İçecek, hem bitki bazlı ürünleri tercih edenlerin hem de laktoz tüketmemeye önem verenlerin favorisi olmaya aday. Ayran alternatifi olarak soğuk tüketilebilen bu ürün, 250 ml’lik cam ambalajlarda satışa sunuluyor. Vlabel etiketiyle otel ve restoran gibi yeme içme işletmelerinde rahatça kullanılabilecek Fine Life Fermente Kajulu İçecek, menülere yeni vegan bir alternatif getirirken, müşteri memnuniyetini de artırma potansiyeli taşıyor.

Geçtiğimiz yıllarda süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler sunmuş olan Metro Türkiye, Metro Chef Veggie Bademli ve Fındıklı içecekler ile yoğurda alternatif Metro Chef Veggie Fermente Süzme Kaju’yu ve Metro Chef Veggie Meze Serisi’ni tüketicilerle buluşturmuştu. Bu yıl ise Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden ayrana bitki bazlı bir alternatif getirerek hem sağlıklı hem de yenilikçi bir seçeneği yani Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i tüketicilerle buluşturuyor.

Elbette Metro Türkiye’nin raflara taşıdığı yenilikçi ürünler sadece süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler ile sınırlı değil. Çok daha fazlası, raflarda çoktan yerini aldı.

Bitki bazlı geniş ürün yelpazesi: 400’den fazla çeşit



Metro Türkiye’nin raflarındaki vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; falafel çeşitlerinden pizzaya, ranch sostan çamaşır yumuşatıcısına kadar 50’ye yakın çeşitte gıda ve gıda dışı bitki bazlı ürün sunuyor. Eğer tüm bu ürünleri ve çok daha fazlasını incelemek isterseniz hemen tıklayıpvegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine;vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; Metro Türkiye’nin Bitki Bazlı & Vegan Katalogu’nu keşfedebilirsiniz.

Temel gıdadan temizlik ürünlerine, kişisel bakımdan atıştırmalıklara aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Metro Türkiye ile sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzına ulaşmak artık çok daha kolay.

*Bu yazı Metro Türkiye katkılarıyla hazırlanmıştır.

İlginizi çekebilir: Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’nin zengin vegan ürün yelpazesini keşfedinVegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’

 

İlgili Makale