X

Follow Up: Farklı sektörlerin uzmanlarının şıklık anlayışları ve önerileri

Uplifers olarak sektörlerin farklı alanlarına dair fikir sahibi olabilmek ve sektörün önde gelen isimlerinin fikirlerine yer verebilmek için hazırladığımız Follow Up köşesinde bu ay, farklı sektörlerin önde gelen isimleriyle şıklık anlayışları ve önerileri üzerine konuştuk.

Farklı Sektördeki Uzmanların Şıklık Anlayışı

Deniz Ulus

Modasor.com

Genel Müdür

https://twitter.com/ulus_deniz

1.  “Şık” kelimesinin tanımı nedir?

Ben şıklığı “stil sahibi olmak” olarak yorumluyorum. Şık olmak, taşıdığınız parçaların sizin enerjinizin bir parçası olması; yaratıcılığınızı ve sizi ifade etmesi demek. Bu nedenle şıklık ve stil kişiye özeldir; her şeyiyle birebir aynı kıyafeti giyen iki kişiden birini şık bulup diğerini hiç beğenmeyebilirsiniz! Bu da bize, aslında kıyafetin kendimizin bir uzantısı olması gerektiğini gösteriyor.

2.  Hem şık hem rahat olmak mümkün mü?

Hem şık, hem rahat olmak tabii ki mümkün. Bunu sağlamanın yolu ise, o sabah dolabınızın karşısına geçtiğinizde nasıl bir enerji vermek istediğinize karar vermekten geçiyor. Mesela o gün rahat olmak istiyorsanız, size rahatlığı en fazla çağrıştıran parçayla başlayıp, kombininizi onun üzerine inşa edebilirsiniz. 🙂 Ben özellikle giyinmeye sade ve rahat bir jeanle başlayıp, renkli bir ceket, dolgu topuk ayakkabı veya baskılı t-shirtlerden oluşmuş bir kombinle sonuca gitmeyi çok seviyorum.

3.  “Less is more” felsefesine katılıyor musunuz? Yoksa şıklıkta abartının yeri var mı?

“Less is more” felsefesine katılıyorum; ancak bu felsefeyi kıyafetin bütününe bakarak uygulamak gerekir. İdeal bir kombine ne tek parça bir şey ekleyebilmeli, ne de çıkarabilmelisiniz. Ne eksik, ne de fazla olmalı. Bunu doğru bir şekilde uygulayabilmek içinse çok denemek ve çok kombinlemek gerekiyor. Stil sahibi olan bir kadın kendisi için doğru “less is more” miktarını anlayabilmeli ve bunu her kombinde uygulayabilmelidir.

4.   Şık olmak için favori outfitiniz nedir?

En sevdiğim parçalardan biri “blazer ceket”. Özellikle sonbahar gelirken farklı renklerdeki blazer ceketleri, skinny jeanler veya elbise-kemer kombinleriyle tamamlamayı çok seviyorum.

5.   Sade/rahat ve şık tanımınız nedir?

Sade ve şık bir görünüm için, üzerinizde tek bir unutulmaz parça olmalı diye düşünüyorum. Çok sade ve düz renk bir trikoyu, yine düz bir jeanle tamamlayıp, üzerine kombinin anahtar parçası olarak taşlı bir kolye kullanabilirsiniz mesela. Veya düz beyaz bir t-shirtü, uzun ve renkli bir etekle tamamlayabilirsiniz. Burada amaç sade ve gösterişli parçalar arasında bir uyum yaratabilmek olmalı.

6.  Aksesuar şıklığın tamamlayıcısı mıdır yoksa sıfır aksesuarla şık olmak mümkün müdür?

Aksesuar, yaptığınız kombinin içindeki diğer parçalar kadar temel ve tamamlayıcı bir parçadır aslında. Örneğin; aynı siyah elbiseyi yan yana 5 kişiye giydirip, farklı stillerde aksesuarlar kullanarak çok farklı tarzlar yaratabilirsiniz. Aksesuar kullanmak yaratıcılığı da geliştirir ve kombinin daha fazla size ait olmasını sağlar. Kıyafete daha fazla kendinizi katabilirsiniz. Bu nedenle aksesuar mutlaka gerekli bana göre.

7.   Uplifers okuyucularına şıklık konusundaki tavsiyeleriniz nelerdir?

Şıklık konusundaki tavsiyem; moda akımları, markalar ve indirimler gibi anlık etkilerden ziyade, sürekli deneyerek ve kendi yaratıcılıklarını kullanarak stil sahibi olmayı amaçlamaları olur. Dünyanın en iyi tasarımcısının en iyi kıyafeti bile size uygun değilse ya da sizi yansıtmıyorsa güzel bir enerji vermeyecektir. Bu nedenle tavsiyem korkmadan sürekli farklı kombinler deneyerek kendi tarzlarını oluşturmaları ve bunu geliştirmeleri olacaktır.

Farklı Sektördeki Uzmanların Şıklık Anlayışı

Bengü Erdenen 

Intersport

Marka ve Pazarlama Müdürü

https://twitter.com/BenguErdenen

1.“Şık” kelimesinin tanımı nedir?

Bana göre şık kelimesinin tanımı zarafet ve kendine yakıştırmak.

 2. Hem şık hem rahat olmak mümkün mü?

Şık olmak için rahatlıktan vazgeçmek gerekmiyor bence; hatta tam tersi ben her zaman ağır parçalarla rahat t-shirt veya gömlekleri kombinleyerek giyinmeyi seviyorum. Spor sektöründe olduğum için şık gömleklerin, pantolonların altına rengarenk spor ayakkabılar giymeyi seviyorum.

3. “Less is more” felsefesine katılıyor musunuz? Yoksa şıklıkta abartının yeri var mı?

Bu hem yerine hem de o günkü ruh halime göre değişiyor. Bazen sadelik güzel, ama özellikle aksesuarlarla kıyafetimin havasını değiştiririm.

4. Şık olmak için favori outfitiniz nedir?

Dar kesim etek üzerine bol gömlek veya bluz.

5. Sade/rahat ve şık tanımınız nedir?

Gösterişe önem vermeden güzelliği yakalamak bana göre.

6. Aksesuar şıklığın tamamlayıcısı mıdır yoksa sıfır aksesuarla şık olmak mümkün müdür?

En sevdiğim şey en sade kıyafetleri aksesuarlarla şıklaştırmaktır.

7. Uplifers okuyucularına şıklık konusundaki tavsiyeleriniz nelerdir?

Klasik parçaları mutlaka dolapta bulundurmak gerekiyor.

Farklı Sektördeki Uzmanların Şıklık Anlayışı

Ceylan Yeniacun Şimşek

Cosmopolitan, Türkiye

Editör

 https://twitter.com/ceylanyeniacun

1.“Şık” kelimesinin tanımı nedir?

Benim için şık kelimesi, biraz klişe olacak ama trendleri kendi stiline uyarlarken aynı zamanda moda kurbanı olmamak anlamına geliyor.

2. Hem şık hem rahat olmak mümkün mü?

Tabii ki mümkün. Özellikle şıklığın bir çift stilettodan ibaret olmadığını bir anlasak her şey çok daha güzel olacak. Hafta sonları alışveriş merkezlerinde yüksek topuklularla yürümeye çalışan genç kızları görünce çok üzülüyorum. Uzun saatler dolaşmak niyetindeysek hem şık hem de rahat olabileceğimizin bilincinde olmalıyız. Bazen ten renginize uygun seçeceğiniz kırmızı tonlardaki rujunuzla bile çok şık görünebilirsiniz.

3. “Less is more” felsefesine katılıyor musunuz? Yoksa şıklıkta abartının yeri var mı?

Bence bu durum o anki ruh halimizle alakalı. Bazen abartısız olmak isteriz bazen de dolabımızda ne var ne yok giymek isteriz. Ben abartmamaktan yanayım ama büyük konuşmamakta fayda var. Birkaç sezon sonra abartı modası olur bir bakmışız gözümüz alışmış.

4. Şık olmak için favori outfitiniz nedir?

Nereye gittiğime bağlı olarak değişir. Örneğin; eşimle özel bir günümüzde yemeğe çıkacaksak; vücudu saran mini ya da dizde bir elbise, stiletto’larım (arabadan inip mekana gireceksem:) ) ve kıyafetimi tamamlayacak ışıltılı bir kolye ya da küpe takarım. Sıradan bir ofis günüyse skinny jean, ince bir triko ve bootie’lerimle  kendimi çok iyi hissederim.

5. Sade/rahat ve şık tanımınız nedir?

Bu sorunun cevabını diğer sorularda verdiğimi düşünüyorum:)

6. Aksesuar şıklığın tamamlayıcısı mıdır yoksa sıfır aksesuarla şık olmak mümkün müdür?

Aksesuarı çok seven biri olarak aksesuarların şıklığın tamamlayıcısı olduklarını düşünüyorum. Jean, tişört giydiğinizde bile boynunuza öyle bir kolye takarsınız ki o gün tüm dikkatleri üzerinize çekersiniz. Yine de abartmamakta fayda var.

7. Uplifers okuyucularına şıklık konusundaki tavsiyeleriniz nelerdir?

İçinizden geldiği gibi giyinin. Ben gardırobun karşısında ne kadar az zaman geçirirsem, dışarı çıktığımda kendimi o kadar şık ve iyi hissediyorum. “Ne giyeceğim?” sorusuna fazla kafa yorduğumuzda sonuç genellikle hüsran oluyor. Ayrıca ucuz ve pahalıyı karıştırmaktan çekinmeyin. Marka çantanızı, Beyoğlu’nda pasajdan aldığınız tişörtle kombinlemeyi deneyin.

 

Uplifers: Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!

Geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenmek isteyenlere: Fine Life Fermente Kajulu İçecek

Son yıllarda sağlıklı beslenme ve bilinçli tüketim alışkanlıklarının, daha önce hiç olmadığı kadar ilgi gördüğü kesin. Veganlık, vejetaryenlik, fleksitaryen gibi bitki bazlı beslenme türleri, sadece etik ve çevresel nedenlerle değil, aynı zamanda bütüncül sağlık açısından sunduğu çeşitli faydalar nedeniyle de dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına yönelik talepler hızla artarken çok sayıda bitki bazlı ürün de raflardaki yerini alıyor. Özellikle süt ürünlerine alternatif arayanlar için çok sayıda ürün piyasaya sürülüyor. Bu konuda öncü isimlerden biri olan Metro Türkiye de “Sofrada herkese yer var!” mottosuyla tüketicilerin ihtiyaçlarına, yenilikçi ürünlerle cevap veriyor.



Raflarında 400’den fazla bitki bazlı ürün sunan Metro Türkiye, geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına sahip olmanın en leziz yollarını sunuyor. Ve güzel haber; Türk mutfağının favori içeceklerinden ayrana bitki bazlı alternatif sağlıyor: Fine Life Fermente Kajulu İçecek.

Lezzetli, vegan, fermente: Ayrana bitki bazlı alternatif

Herkes için sağlıklı beslenme ve sürdürülebilirlik anlayışıyla hareket eden Metro Türkiye, beslenme trendlerine ve değişen tüketici taleplerine verdiği önemle Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i raflara getiriyor. Geleneksel lezzetimiz ayrana bitki bazlı bir alternatif olarak öne çıkan Fine Life Fermente Kajulu İçecek, bitki bazlı beslenme alışkanlıklarını benimseyen ya da benimsemek isteyen herkesin beğenisine sunuluyor.

Metro Türkiye raflarında yerini almaya başlayan bu yenilikçi ürün, %27 oranında kaju fıstığı, tuz ve çeşitli probiyotikler içeriyor. Bunun yanı sıra katkı maddesi, koruyucu ve gluten içermemesiyle de dikkat çeken Fine Life Fermente Kajulu İçecek, hem bitki bazlı ürünleri tercih edenlerin hem de laktoz tüketmemeye önem verenlerin favorisi olmaya aday. Ayran alternatifi olarak soğuk tüketilebilen bu ürün, 250 ml’lik cam ambalajlarda satışa sunuluyor. Vlabel etiketiyle otel ve restoran gibi yeme içme işletmelerinde rahatça kullanılabilecek Fine Life Fermente Kajulu İçecek, menülere yeni vegan bir alternatif getirirken, müşteri memnuniyetini de artırma potansiyeli taşıyor.

Geçtiğimiz yıllarda süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler sunmuş olan Metro Türkiye, Metro Chef Veggie Bademli ve Fındıklı içecekler ile yoğurda alternatif Metro Chef Veggie Fermente Süzme Kaju’yu ve Metro Chef Veggie Meze Serisi’ni tüketicilerle buluşturmuştu. Bu yıl ise Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden ayrana bitki bazlı bir alternatif getirerek hem sağlıklı hem de yenilikçi bir seçeneği yani Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i tüketicilerle buluşturuyor.

Elbette Metro Türkiye’nin raflara taşıdığı yenilikçi ürünler sadece süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler ile sınırlı değil. Çok daha fazlası, raflarda çoktan yerini aldı.

Bitki bazlı geniş ürün yelpazesi: 400’den fazla çeşit



Metro Türkiye’nin raflarındaki vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; falafel çeşitlerinden pizzaya, ranch sostan çamaşır yumuşatıcısına kadar 50’ye yakın çeşitte gıda ve gıda dışı bitki bazlı ürün sunuyor. Eğer tüm bu ürünleri ve çok daha fazlasını incelemek isterseniz hemen tıklayıpvegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine;vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; Metro Türkiye’nin Bitki Bazlı & Vegan Katalogu’nu keşfedebilirsiniz.

Temel gıdadan temizlik ürünlerine, kişisel bakımdan atıştırmalıklara aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Metro Türkiye ile sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzına ulaşmak artık çok daha kolay.

*Bu yazı Metro Türkiye katkılarıyla hazırlanmıştır.

İlginizi çekebilir: Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’nin zengin vegan ürün yelpazesini keşfedinVegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’

 

İlgili Makale