dummy

Farkındalığınızı artırmak için: Uyku öncesi kuracağınız niyet cümlelerinden destek alın

Farkındalığınızı artırmak için: Uyku öncesi kuracağınız niyet cümlelerinden destek alın

Her gece uykuya daldığımızda, bilinç durumumuz değişir. Uykudayken en derin an, bilinçdışı halimize en yakın olan aşamadır. Rüya ise uyku halinde olduğumuz süreçte, çoğunlukla renkli, görsel, işitsel ve dokunsal senaryoları yaşadığımız bir bilinç durumudur. Uykuya yeni daldığımızda, etrafımızda olanların farkında oluruz. Ancak uykumuz derinleştikçe, uykumuzda konuşabilir, yürüyebilir ya da kabuslar görebiliriz.

dummydummy

Freud bilinçdışı ile ilgili olarak bazı kavramlar ileri sürmüştür. Ona göre kişinin kendisine tehdit olarak gördüğü özellikle cinsellik ve şiddetle ilgili isteklerle karşı karşıya kalması ile özsaygısı otomatik olarak korunuyor. Yani psikolojik açıdan tehdit olarak görülenleri farkında olmadan bilinçdışına yerleştirerek, görüntü ve düşünceleri bile isteye hatırlamıyoruz.

Freud, rüyaların bireyin en saf halini yansıttığına inandığı için, hastalarının rüyalarını dinler ve yorumlardı.

Rüyaları analiz etmek için, düşünce ve isteklerle semboller arasında gizli bağlantıları çözmeye çalışarak, hastalarına yardımcı oluyordu. Rüya analizi yaparken terapistin rüyanın görünen tarafının yanında kişinin bilinçdışı istek ve duygularını yorumlanmasından yanaydı.

Özellikle hatırlamak istediğimiz, yaşadığımız deneyimlerden nedenlerini ve altta yatan sebepleri merak ettiğimiz davranışlar ve duyguları öğrenerek farkındalığımızı arttırmak için uykuya yatmadan önce kuracağımız niyet cümlelerinden destek alabiliriz.

Soru kalıplarının net, kısa ve sade olmasına dikkat edersek birkaç gece içinde cevap alabiliriz.

Örneğin iş görüşmesine gittiniz ve işinizi değiştirip değiştirmeyeceğinizden çok emin değilsiniz, belki de daha iyi bir iş olup olmadığını bilmek istiyorsunuz. O zaman yatmadan önce 2-3 gece üst üste net bir şekilde görüşme yaptığınız kurumun ismini söyleyerek sizin için iyi olup olmayacağını sorabilirsiniz. Her gece aynı cümleyi bol bol tekrar ederek uykuya dalabilirsiniz.

Rüyanızda gördüğünüz sembolü siz de hissettirdiği duyguları değerlendirerek, sonuca ulaşabilirsiniz.

Bu tarz niyet cümlesi ile uyku sürecinizi değerlendirmek istediğinizde öncesinde bedeni gevşetmek, sakinleştirmek için meditasyon yapabilir, nefes egzersizi çalışabilirsiniz. Sizi daha kolay sonuca götürecektir. Alacağınız cevapla ilgili tedirginlikleriniz varsa bunları da en aza indirmenizi sağlamış olursunuz. Bedeninizle birlikte zihniniz de sakinleşir ve odaklanırsa merak ettiklerinizin cevabını alabilirsiniz.

Serap Özdağ: 06 Temmuz 1978 tarihinde İstanbul’da doğdu. 2000 yılında Ankara Üniversitesi Kimya Mühendisliğinden mezun oldu. Uzun yıllar ilaç sektöründe çalıştı. İnsanların bedensel sağlığı üzerine çalışırken, diğer taraftan ruh sağlıklarıyla yakından ilgilenmeye başladı. İlgisi önce kişisel gelişim konuları ile ilgili kitap okumakla başlarken, sonraları konuyla ilgili birçok seminere katılmakla devam etti. Merakı artarak devam ettiği için kariyerini bu yönde devam ettirmeye karar verdi. Işık Elçi Akademi’den Spritüel Yaşam Danışmanlığı eğitimi aldı. Aynı zamanda yine aynı kurumdan NLP Uygulayıcılık Eğitimi, Reiki Master, Rüya Analizi Eğitimlerini almış ve aktif olarak danışanlarına uygulamaya başlamıştır. Nefes Okulu’ndan Mustafa Kartal eğitmenliğinde Sertifikalı Nefes Koçluğu, Sertifikalı Holoterapi Eğitmenliği ve Sertifikalı Çocuk Nefes Koçluğu programlarını başarıyla tamamlamıştır. Nefes Okulu bünyesinde bireylere, kurumlara, diğer gruplara Doğru Nefes Alma Eğitimi, Holoterapi Çalışmaları, Nefes Teknikleri Atölyeleri ve çocuklar için Çocuk Nefes Atölyeleri düzenlemektedir. Aynı zamanda Yaşam Koçluğu çalışmalarını kapsayan farkındalık seminerleri, Meditasyonlar içerikli grup ve bireysel çalışmaları düzenlemekte, uzmanlık alanlarında seminerler vermeye devam etmektedir.
İlgili Makale
whatsapp