X

Evdeki kullanılmayan malzemeleri dekoratif objelere dönüştürmenin yaratıcı yolları

4 kişilik bir evden her yıl ortalama 700 kg çöp çıktığını biliyor muydunuz? Mutfak çöpleri, tek kullanımlık ürünler ve benzerlerinin yanı sıra çöpe gitmeyi hiç de hak etmeyen eşyalar da çöp kutularının dibini boyluyor. Aslında evde kullanılmayan her şeyi çöpe atmadan evvel değerlendirmeyi seçerek, hem doğaya hem de bütçenize faydalı bir iş yapabilirsiniz. Üstelik tüm bu “hayata döndürme” işlerini yaparken alacağınız manevi tatmin de işin en güzel yanı! İşte evinizin bir köşesinde bekleyen ya da çok yakında çöp kutusuna göndermeyi planladığınız eşyalarla yaratabileceğiniz şahane dekoratif objeler:

Eski dergilerden duvar dekorasyonu

Atmaya kıyamadığınız ama arşivlemek için de fazla kalabalık hale gelen dergilerle bu şahane duvar dekorasyonu fikrini uygulayabilirsiniz.

Çok amaçlı tahta paletler ve kasalar

O basit görünen tahta kasaların ve paletlerin bu denli şık rüstik mobilyalara dönüşebileceğini kim hayal edebilirdi ki?

Eski küvetlerden vintage kanepelere

Eşya dönüştürme konusunda sınırlara inanmayanlar için muhteşem bir alternatif. Tek ihtiyacınız olan, bir testere, zımpara, boya ve dilediğiniz renkte minderler.

Işıl ışıl şişeler

Cam geri dönüşümü en gerekli malzemelerdendir. Doğada onlarca yıl kaybolmayan cam eşyaları çöpe atmak yerine bu tasarım harikası lambalara dönüştürebilirsiniz!

En yaratıcı akvaryum

LCD TV’lere geçildiğinden beri pek çoğumuzun evinde bu eski moda tüplü televizyonlar atıl kaldı. Peki bu televizyonları fotoğraftaki gibi değerlendirmek hiç aklınıza gelmiş miydi?

Çok amaçlı askılıklar

Tamir gereçleri ile yapılmış bu askılıklara bayıldık! Siz bu tip bir askılığı çatal da dahil pek çok metal eşya ile yapabilirsiniz.

Süzgeçten mutfak lambası

Alüminyum mutfak süzgeçlerini, içlerine led lambalar yerleştirerek muhteşem duvar lambalarına dönüştürmek için ekstra bir şey yapmanıza gerek yok.

Lastikten harikalar yaratmak

Otomobil lastikleriniz zamanla yıpranır ve kullanılamaz hale gelir. Ancak doğada çözünmesi neredeyse imkansız olan bu petrokimya ürününü atmak yerine böyle neşeli bir bahçe sehpasına dönüştürebilirsiniz.

İçi dışı bir abajur

Evde sakladığınız çok eski röntgen filmleriniz varsa bunları ışı geçirgenliği özelliğini göz önünde bulundurarak ilginç tasarımlı bir abajur kılıfına çevirin. Sonuç muhteşem olacak!

Sanat eserine dönüşen mantarlar

Hepimizin evinde bu şişe mantarlarından vardır. Peki bu şişe mantarlarını bir süre biriktirip sanat eseri gibi dekoratif objeler yaratmaya ne dersiniz?

Modern mozaikler

Dijital depolama metotlarının değişmesi ile yavaş yavaş işlevini yitirmeye başlayan CD’lerle kendi disko topu görünümlü objelerinizi süsleyebilirsiniz.

Peluş oyuncaktan sandalye

Çocuğunuzun oyuncak koleksiyonu dağları aşmaya başladıysa ve bu oyuncaklar artık pek de ilgisini çekmiyorsa, ona şahane pofuduk bir koltuk tasarlayın!

 

Eski gazeteleri hediye edin

Evet yanlış duymadınız! Çünkü eski gazete sayfalarını böyle muhteşem hediye paketlerine dönüştürmek sadece 10 dakikanızı alacak.

Rengarenk saklama kavanozları

Bildiğimiz düz cam kavanozların kapaklarını akrilik boyayla boyayın ve üzerine dilediğiniz bir plastik figürü silikon tabancasıyla yapıştırın. İşte hepsi bu kadar!

Tenekelerden harikalar yaratmak

Her gün çöpe giden teneke konserve kutularının boyayıp biraz süsleyerek tarz mı tarz mutfak gereçlerine dönüştürebilirsiniz.

 Kaynak:

Boredpanda.com

Designrulz.com

İlginizi çekebilecek diğer içerikler:

Ofisinizin enerjisini pozitife çevirmek için kullanabileceğiniz 5 Feng-Shui öğretisi

Mevsimini bitiren eşyalar için depolama ipuçları

200 TL altında harcayarak evinizi dönüştürmenin yolları

Uplifers: Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!

Geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenmek isteyenlere: Fine Life Fermente Kajulu İçecek

Son yıllarda sağlıklı beslenme ve bilinçli tüketim alışkanlıklarının, daha önce hiç olmadığı kadar ilgi gördüğü kesin. Veganlık, vejetaryenlik, fleksitaryen gibi bitki bazlı beslenme türleri, sadece etik ve çevresel nedenlerle değil, aynı zamanda bütüncül sağlık açısından sunduğu çeşitli faydalar nedeniyle de dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına yönelik talepler hızla artarken çok sayıda bitki bazlı ürün de raflardaki yerini alıyor. Özellikle süt ürünlerine alternatif arayanlar için çok sayıda ürün piyasaya sürülüyor. Bu konuda öncü isimlerden biri olan Metro Türkiye de “Sofrada herkese yer var!” mottosuyla tüketicilerin ihtiyaçlarına, yenilikçi ürünlerle cevap veriyor.



Raflarında 400’den fazla bitki bazlı ürün sunan Metro Türkiye, geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına sahip olmanın en leziz yollarını sunuyor. Ve güzel haber; Türk mutfağının favori içeceklerinden ayrana bitki bazlı alternatif sağlıyor: Fine Life Fermente Kajulu İçecek.

Lezzetli, vegan, fermente: Ayrana bitki bazlı alternatif

Herkes için sağlıklı beslenme ve sürdürülebilirlik anlayışıyla hareket eden Metro Türkiye, beslenme trendlerine ve değişen tüketici taleplerine verdiği önemle Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i raflara getiriyor. Geleneksel lezzetimiz ayrana bitki bazlı bir alternatif olarak öne çıkan Fine Life Fermente Kajulu İçecek, bitki bazlı beslenme alışkanlıklarını benimseyen ya da benimsemek isteyen herkesin beğenisine sunuluyor.

Metro Türkiye raflarında yerini almaya başlayan bu yenilikçi ürün, %27 oranında kaju fıstığı, tuz ve çeşitli probiyotikler içeriyor. Bunun yanı sıra katkı maddesi, koruyucu ve gluten içermemesiyle de dikkat çeken Fine Life Fermente Kajulu İçecek, hem bitki bazlı ürünleri tercih edenlerin hem de laktoz tüketmemeye önem verenlerin favorisi olmaya aday. Ayran alternatifi olarak soğuk tüketilebilen bu ürün, 250 ml’lik cam ambalajlarda satışa sunuluyor. Vlabel etiketiyle otel ve restoran gibi yeme içme işletmelerinde rahatça kullanılabilecek Fine Life Fermente Kajulu İçecek, menülere yeni vegan bir alternatif getirirken, müşteri memnuniyetini de artırma potansiyeli taşıyor.

Geçtiğimiz yıllarda süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler sunmuş olan Metro Türkiye, Metro Chef Veggie Bademli ve Fındıklı içecekler ile yoğurda alternatif Metro Chef Veggie Fermente Süzme Kaju’yu ve Metro Chef Veggie Meze Serisi’ni tüketicilerle buluşturmuştu. Bu yıl ise Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden ayrana bitki bazlı bir alternatif getirerek hem sağlıklı hem de yenilikçi bir seçeneği yani Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i tüketicilerle buluşturuyor.

Elbette Metro Türkiye’nin raflara taşıdığı yenilikçi ürünler sadece süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler ile sınırlı değil. Çok daha fazlası, raflarda çoktan yerini aldı.

Bitki bazlı geniş ürün yelpazesi: 400’den fazla çeşit



Metro Türkiye’nin raflarındaki vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; falafel çeşitlerinden pizzaya, ranch sostan çamaşır yumuşatıcısına kadar 50’ye yakın çeşitte gıda ve gıda dışı bitki bazlı ürün sunuyor. Eğer tüm bu ürünleri ve çok daha fazlasını incelemek isterseniz hemen tıklayıpvegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine;vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; Metro Türkiye’nin Bitki Bazlı & Vegan Katalogu’nu keşfedebilirsiniz.

Temel gıdadan temizlik ürünlerine, kişisel bakımdan atıştırmalıklara aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Metro Türkiye ile sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzına ulaşmak artık çok daha kolay.

*Bu yazı Metro Türkiye katkılarıyla hazırlanmıştır.

İlginizi çekebilir: Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’nin zengin vegan ürün yelpazesini keşfedinVegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’

 

İlgili Makale