dummy

Evcil hayvanlar için zehirli olmayan, bakımı kolay salon bitkileri

bambuuubambuuu

İç mekanları güzelleştiren bitkileri fotoğraflarda veya çiçekçilerde görünce hepimizin çok hoşuna gidiyor. Ancak kendi evimizde veya ofisimizde bu bitkileri ilk aldığımız günkü gibi canlı tutmayı her zaman başaramıyoruz. Hele bir de evcil hayvanlarla yaşıyorsanız, bu çok daha büyük bir sorun haline geliyor. Maalesef iç mekanları güzelleştiren birçok bitki, evcil hayvanlar için zehirli olabiliyor. Yine de sizin isteklerinize uyan bitkiler bulmak imkansız değil.

dummydummy

İşte size hem bakımı kolay hem de evcil hayvanlar için zehirli olmayan salon bitkilerinden bazıları:

1. Kurdele çiçeği

Çok fazla su istemeyen ve çok hızlı büyüyen kurdele çiçeğini birçok mekanda görmüşsünüzdür. NASA’nın temiz hava çalışmalarına göre harika bir hava temizleyici olan kurdele çiçeğini sulamadan önce toprağının iyice kuru olduğundan emin olun. Her türlü ışığa uyum sağlayabilen kurdele çiçeği, evde çiçek yetiştirmekte zorlananlara uygun. Ayrıca aşağıya doğru dökülen yaprakları sayesinde kurdele çiçeğini tavandan sarkan bir saksıya dikebilirsiniz.

Kaynak: Lifehacker

İlgili yazı: Evcil hayvanların sizi anında mutlu ettiğinin kanıtı

2. Areka

Eğer geniş bir salonunuz varsa ve biraz büyükçe bir bitki arıyorsanız areka sizin için uygun olabilir. Areka da havayı temizleme özelliğiyle ön plana çıkan bitkilerden biri. Boyları 2 metreyi bulabilen areka bitkisi için öncelikle salonunuzun uygun olup olmadığını gözden geçirin. Çok fazla suyu sevmeyen arekanıza su vermeden önce toprağının tamamen kuru olmasına özen gösterin. Doğrudan güneş ışığını sevmeyen arekayı pencere önüne koymayın.

Kaynak: Lifehacker
3. Bambu palmiyesi

NASA’nın listesine göre bir başka hava temizleyici bitki olan bambu palmiyesi, iç mekanda kolayca yetiştirebileceğiniz bitkilerden biri. Çok fazla ilgi istemeyen bambu palmiyesini, toprağı kuru olduğunda oda sıcaklığında su ile sulayın. Çok fazla su vermemeye veya su içinde bırakmamaya özen gösterin. Bambu palmiyesi de areka gibi uzayan bitki türlerinde. 3-3,5 metreye kadar çıkan bambu palmiyesi türleriyle karşılaşmak mümkün.

Kaynak: Lifehacker

İlgili yazı: Evcil hayvan bakarken çevre dostu olmak için 7 öneri

4. Aşk merdiveni

Yüksek nem ve az ışık seven aşk merdivenini, hafif ışık alan banyonuza asabilirsiniz. Böylelikle ihtiyaç duyduğu nemi karşılayacaktır. Ancak banyonuz hiç ışık almıyorsa veya aşk merdivenini başka bir yere koymak istiyorsanız, sık sık sulamaya özen gösterin.

Kaynak: Lifehacker
5. Saksı güzeli

Eçeverya da denilen ve bir tür sukulent olan saksı güzeli, evcil hayvanların yaşadığı mekanlar için mükemmel bir bitkidir. Diğer sukulentler gibi çok fazla su sevmeyen ve her türlü sıcaklığa dayanabilen saksı güzelinin yeterince ışık aldığından ve toprağının nemli olduğundan emin olmanız yeterli.

Kaynak: Lifehacker
6. Nolina

İç mekanlarda kullanabileceğiniz bir başka hoş bitki de nolina. Aslında nolina, palmiye görüntüsünde olan bir çeşit sukulent. Bitkinin kalın ve odunsu gövdesi, suyun tutulmasını sağlıyor. Böylelikle uzun süre susuz yaşayabiliyor. Her türlü ışığa uyum sağlayan nolina bitkisini, yaz aylarında dışarıya kış aylarında da içeriye alabilirsiniz. En fazla 1 metre kadar uzayan ve minik bir ağaç görünümü oluşturan nolina bitkisini birçok çiçekçide bulabilirsiniz.

Kaynak: Lifehacker

Kaynak:
Lifehacker

Uplifers: Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!
İlgili Makale
whatsapp