X

Duvar kağıdının pabucunu dama atan dekorasyon trendi: Duvarlarda ombre etkisi

Günümüzün gelişen ve çeşitlenen renk kartelaları, her dokuda ve desendeki duvar kağıtları sayesinde artık salon, yatak odası, hatta banyo duvarlarında tek renk sıkıcılığına mahkum olmamıza gerek yok. Bir dönem salon ve banyo duvarlarında oldukça popüler olan taş duvar kaplama trendi, artık sırasını yavaştan savmak üzere. Duvar kağıdı modern duruşu ve uzun ömürlülüğü sayesinde daha akılcı bir çözüm olarak evlerimize tekrar girmiş durumda. Ancak duvar kağıdının da pabucunu dama atan yepyeni bir trend evlerde boy gösteremeye başladı bile. Bu trendin adı ise; ombre efekti.

Çok basit birkaç tekniği takip ederek siz de ombre etkisini duvarlarınızda kullanabilir, evinizin bir anda modern bir görüntüye sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Ombre efekti, tasarım ve modanın her dalında karşımıza çıktıktan sonra şimdi de sıra duvarlarımıza geldi… Çok basit birkaç tekniği takip ederek siz de ombre etkisini duvarlarınızda kullanabilir, evinizin bir anda modern bir görüntüye sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Tek başınıza da rahatlıkla yapabileceğiniz gibi, sevgilinizin uzun boyundan faydalanmak isterseniz, bunu eğlenceli bir “kendin yap” aktivitesine dönüştürebilir, yaparken oldukça da keyifli zaman geçirebilirsiniz. Abartmak serbest, içinizdeki sanatçının dışarıya çıkmasına izin verin yeter.

Duvarlara ombre nasıl uygulanır?

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • Boyacı bantı
  • Zemini korumak için yere sereceğiniz bir örtü / muşamba
  • 1 ana renk ve 2 yakın ton renk boya
  • 3 adet rulo boya fırçası
  • 3 adet yağlı boya fırçası
  • 3 adet boya tepsisi
  • Boya karışırıcı ahşap çubuk
  • Merdiven
  • Ölçü almak için metre ve kurşun kalem

1. Aşama

Öncelikle zemini korumak adına elinizdeki örtüyü boyayacağınız duvar önüne serin. Süpürgeliklerinizi ve yan duvarınızın rengini korumak adına almış olduğunuz boyacı bantlarıyla sınırlarınızı belirleyin.

2. Aşama

3 adet tepsinin içine 3 farklı renkte boyayı dökün. En açık ton ile bütün duvarı boyayın.

3. Aşama

Yukarıdan veya aşağıdan belirleyeceğiniz mesafeyi kendinize referans olması için kurşun kalem ile işaretledikten sonra tercihinize göre üst veya alt kısmı en koyu tondaki renk boya ile boyayın.

4. Aşama

Koyu renk boyadan 2-3 cmlik bir boşluk bırakarak, duvarınızın ortada kalan kısmını orta ton renk boya ile boyayın.

5. Aşama

Duvardaki boyalarınız kurumadan hızlı davranarak, koyu ve orta tondaki renk boyaları ayrı bir kapta iyice karıştırın ve yağlı boya fırçası ile duvarınızda koyu ve orta ton arasında bırakmış olduğunuz boşluk üzerinde uygulayın. Böylece iki ton arasında yumuşak bir geçiş etkisi yaratmış olacaksınız. Aynı işlemi hızlıca orta ton ve açık ton renkleri ayrı bir kapta iyice karıştırıp, duvarınızda bu iki renk arasında bırakmış olduğunuz boşluk için de uygulayın ve kurumasını bekleyin.

İzleyerek ilham almanız için bir video örneğini burada bulabilirsiniz. Sizin için bir tane de aşağıya bıraktım. 

İlginizi çekebilir: Dekorasyonda kompozisyonun önemi: Sehpalar artık başrolde

Yazarın diğer yazıları için tıklayın.

Gülin Keskin: 1985 yılında İstanbul’da doğdum. 2005 yılına kadar İstanbullu sonrasında hem İstanbul hem Milanolu oldum. İtalyan Lisesi’nden mezun olduktan sonra, pılımı pırtımı toplayıp mimarlık öğrenmek için İtalya’ya yerleştim çünkü bence bu işi en yapan adamlar hep ordaydı. Politecnico di Mllano’da hem lisans hem yüksek lisans eğitimimi tamamlarken, bolca seyahat ettim ve mimarlığı en çok da gezerken öğrendim. Bu sırada farkında olmadan İtalyan kültürünün de bağımlısı oldum. 2012 yılında İstanbul’a dönerek kariyerime burada devam ettim ve 2016 yılında kendi mimarlık ofisim GKMO’yu kurdum.
İlgili Makale