İklim değişikliğini her gün hissettiğimiz, yerkürenin geleceğiyle ilgili çok ciddi adımlar atmamız gereken ve tam da Greta Thunberg’in hepimizi bu konuda sarstığı şu dönemde Netflix’ten zamanlaması mükemmel bir yapım geliyor. Çekimleri dünyanın tüm kıtalarını kapsayan 50 ülkede, 600’ün üzerinde ekip üyesiyle dört yılda tamamlanan Gezegenimiz 5 Nisan’da yayınlanıyor.
Netflix, Gezegenimiz‘in uzun fragmanını yayınlayarak, izleyicileri hepimizin yuvası olan bu olağanüstü yerin mucizelerini paylaşmaya davet ediyor. Planet Earth‘ün yaratıcılarının imzasını taşıyan sekiz bölümlük dizi, vahşi doğadaki hayvanların ve habitatlarının daha önce hiç görülmemiş çekimlerini içeriyor ve aynı zamanda, doğal dünyanın hepimiz için neden önemli olduğunu ve onu korumak için atılması gereken adımları açıkça ortaya koyuyor. Diziyle birlikte Netflix’te eşzamanlı olarak Kamera Arkası içerikleri yayınlanacak.
Belgeselin İngilizce anlatıcılığını üstlenen Sir David Attenborough’nun yanı sıra, on farklı dilde yerel anlatıcıların seslendireceği dizinin İspanyolca anlatıcıları, İspanya için Penélope Cruz ve Latin Amerika için Salma Hayek olacak.
Penélope Cruz duygularını şöyle dile getirdi: “Netflix’in Gezegenimiz belgeselinin bir parçası olmak benim için büyük bir onur. Muhteşem güzellikte bir belgesel dizisi, ayrıca çevreyi koruma konusunda tam da şu an ihtiyacımız olan çok önemli bir mesaj veriyor. Gezegenimiz‘de dile getirilen tüm konulara kendimi çok yakın hissediyorum ve böyle güçlü bir yapımın ülkemdeki ve tüm dünyadaki izleyicilerle buluşmasına katkıda bulunmaktan dolayı gurur duyuyorum.”
“Gezegenimiz, doğal dünyamıza dair hayret uyandıran, ona saygı duymamız ve özen göstermemiz gerektiğini ileten ilham verici mesajıyla sınırları aşıyor,” diyen Salma Hayek, sözlerine şöyle devam etti: “Diziyi kendi memleketim olan Meksika’da, Latin Amerika’nın tamamında ve dünyanın geri kalanında İspanyolca konuşan izleyici kitlesine ulaştırmaya yardımcı olmak adına Netflix’le çalışmaktan onur duydum.”
Çekimleri dünyanın tüm kıtalarını kapsayan 50 ülkede, 600’ün üzerinde ekip üyesiyle dört yılda tamamlanan bu iddialı proje, Kuzey Kutbu’nun uzak ve vahşi doğasından gizemli derin denizlere, Afrika’nın uçsuz bucaksız manzaralarından Güney Amerika’nın çeşitlilik arz eden ormanlarına kadar dünyanın dört bir yanındaki olağanüstü habitat çeşitliliğine odaklanıyor.
“Tek Gezegen” adlı ilk bölümde, izleyiciler Brezilya yağmur ormanlarından Norveç’in Svalbard takım adalarına uzanarak, her bir hassas habitatın nasıl birbirine bağlı olduğunu ve bu gezegende hayatın sürmesi için hepsinin neden değerli olduğunu keşfedecek.
Sonraki bölümlerde, buz kaplı donmuş dünyalardan vahşi ormanlara, deniz kıyılarından çöllere ve otlaklara, açık denizlerden tatlı su bölgelerine ve ormanlara kadar, Dünya’nın önemli canlı toplulukları veya habitatları ele alınacak. Dünyanın en iyi vahşi yaşam sinematograflarından, araştırmacılarından ve bilim insanlarından bazılarını içeren geniş bir ekip ve en yeni 4K kamera teknolojisi sayesinde, her bölüm daha önce hiç filme çekilmemiş birçok göz alıcı sahne içeriyor.
Kapsamı ve iddialı prodüksiyonu bakımından eşi benzeri olmayan Gezegenimiz, dünya çapında her yaştan izleyiciyi eğlendirecek ve büyüleyecek. Daha da önemlisi, dizi hepimizin yuvası olan Dünyamız hakkında acilen harekete geçilmesi gereken kritik bir zamanda, önemli bir diyaloğun başlatılmasına yardımcı olacak. İzleyiciler, çok çeşitli büyüleyici manzaraları ve tükenmekte olan çok kıymetli vahşi yaşamı keyifle izlerken, aynı zamanda doğal dünyayı korumak için hangi adımların atılması gerektiğini de keşfedecekler. “Gezegenimizin tamamında, kritik önem taşıyan bağlantılar kesintiye uğruyor,” diyen Attenborough, sözlerine şöyle devam etti: “Önümüzdeki 20 yılda yapacaklarımız, Dünya üzerindeki tüm canlıların geleceğini belirleyecek.”
Gezegenimiz‘in yapımcılığını Silverback Films, Ltd üstlenirken, dizi Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) ortaklığıyla hayata geçirildi. Dizinin yapımcı koltuğunda Alastair Fothergill ve Keith Scholey oturuyor.
Gezegenimiz‘i sosyal medyada takip etmek için: @OurPlanet #ShareOurPlanet