Düğün stresini en aza indirmenin garantili yolları
Evlilik hazırlığı yapan her kadın gibi “rüya gibi” bir düğünün hayalini kurmanıza rağmen tarih yaklaştıkça tedirginliğiniz artıyorsa, sizler için hazırladığımız düğün stresini en aza indirmenin yolları listemize mutlaka göz atın:
Konuklarla ilgili detayları dikkatle planlayın
Konuk listenizi hazırlarken son derece titiz davranmanız gerekir. Bütçenizi ve özellikle sizi düğünlerine davet eden insanları es geçmemeniz gereken bu süreçte, masa düzenlerini hazırlarken de birbiriyle pozitif diyaloglar kurabilecek insanları bir araya oturtmaya gayret edin.
Tarih konusunda dikkatli olun
Düğününüzün bayram tatili gibi özel günlerle ya da kentte o gün yapılacak büyük bir organizasyonla çakışmamasına dikkat edin.
Doğa koşullarına karşı önlem alın
Örneğin yağmur ihtimali varsa ve açık bir alanda düğün yapacaksanız koruyucu bir tenteyi hazırda bulundurun. Ya da yaz mevsiminde yapacağınız kır düğününde konuklara böceklerden koruyucu spreyler dağıtın ki kimsenin keyfi kaçmasın.
Kredi kartınızın sunduğu imkanları gözden geçirin
Düğün arifesinde ister istemez kredi kartlarına yükleneceksiniz. Bu yüzden kredi kartınızın ekstra puan, taksit ya da mil gibi imkanlar sunup sunmadığına bakın. Eğer kartınız bunları yapmıyorsa yeni bir banka ile çalışmaya başlayın.
Önerileri dikkate alın
Örneğin anlaştığınız düğün fotoğrafçısının çekim mekanı önerilerini ya da gelinliğinizi hazırlayan modacının önerdiği çiçekçiye gidin. Çünkü genelde bu insanlar, olumlu deneyimlerinden faydalanmanızı sağlarlar.
Yemek konusunu iyi planlayın
Zaten bütçenizi fazlasıyla zorlayacak yemekli bir düğünde ekstra masraf çıkartmamak için düğün esnasında organizasyonda / sizinle birlikte çalışan kişilerin yemekleri için bir catering şirketi ile anlaşın.
Organize olun
Baştan itibaren yaptığınız tüm araştırmalarınız için bir ajanda oluşturun ve tüm iletişim bilgilerini aynı yere kaydedin.
Gün seçiminde stratejik davranın
Özellikle yaz mevsiminde Cumartesi düğünleri Pazar ve Cuma düğünlerine göre %30 daha pahalıdır. Bunu dikkate alarak düğününüzü bu günler için ayarlayabilirsiniz.
Bir mail listesi oluşturun
Davetiye göndermek adettendir ancak bazen postada yaşanan aksaklıklar yüzünden davetiyeler yerine ulaşmayabiliyor. Siz B planı olarak bir mail listesi hazırlayın ve davetiyenizin dijital bir kopyasını bu adreslere de yollayın.
Düğüne katılım konusunda gerçekçi olun
Davetli listenizi kesinleştirmenizden sonra bile, davetli sayısında ortalama %20’lik bir kayıp yaşayacağınızı bilin ve bu duruma hazırlıklı olun.
Çocuklarla ilgili düzenlemenizi ihmal etmeyin
Kimi düğünlere çocuklar kabul ediliyor, kimi düğünlerde ise çocukların getirilmesi tercih edilmiyor. Hangi seçeneğe daha yakın olursanız olun, bunu davetiyenizde açıkça belirtin ki kimse bu yüzden incinmesin.
Konaklama kısmını atlamayın
Eğer şehir / ülke dışından gelecek konuklarınız varsa otellerle görüşmenizi son dakikaya bırakmayın ve özel anlaşmalar yapmaya çalışın. İndirimli teklifler alacağınıza emin olabilirsiniz.
Düğün yerini iyi tarif edin
Davetiyeye bir kroki koymak, hatta işi bir adım daha öteye taşıyarak akıllı telefonlardaki harita uygulamalarına giden bir QR kod yerleştirmek son derece iyi bir fikir olabilir!
Zaman konusunda gerçekçi olun
Düğüne bir ay kalmış olmasına rağmen, listenizde hala yapılacak tonlarca iş varsa siz en iyisi bu işleri önem sırasına koyun ve içlerinde daha “az önemli” olan 3 – 4 tanesini eleyin. Bunu yapmak en önemli işleri layıkıyla bitirmenizi ve daha az dağılmanızı sağlar.
Kaynak:
theknot.com
İlginizi çekebilecek diğer içerikler:
Evliliğe hazır olduğunuzu nasıl anlarsınız?
Yalnızların düğün sezonunu en az hasarla atlatmalarına yardımcı olacak öneriler