Değişim için gereken cesaret nasıl bulunur?
Uzun süreli değişime giden yolda, iki ana aracımızı, zihnimizi ve kalbimizi birbirine bağlamamız gerekiyor.
Hayatta çoğu zaman, değişim yaratmak için onu buldozerle aşmamız gerektiğini, bir güç olmamız, sürekli mücadele etmemiz ve zihnimizi değişmek için eğitmemiz gerektiğini hissederiz, ama ya size zihnin değişmesi gereken tek unsur olmadığını söylesem? Uzun süreli bir değişim aramak ve bulmak için uğraşmak mı? Ya size kalbin aslında eşit derecede önemli olduğunu söylesem?
İstenilen sonuçları elde etmek ve kişinin kendisiyle uyum sağlaması, düşüncelerini ve duygularını nasıl dengeleyeceğini öğrenmesi gerekir. Bugünlerde zihin ile iradenin ve kararlılığın istediğin sonuca varacağını zannetmek çok yaygın…
Ama sana bizzat yaşadığım bir şeyi anlatayım; kalple güçlü bir bağlantı olmadan, zihin, en azından uzun süreli sonuçlarla, elde etmek istediğiniz şeyi fethedemez.
Elbette, hedeflerinize ulaştığınızı düşünebilirsiniz, ancak kalp meşgul değilse ve yolculukta tam olarak mevcut değilse, değişikliklerin yalnızca geçici olma veya gidişat geldiğinde takip edememe olasılığı yüksektir.
Değişim sürecinde kalbin zekası olmadan zihnin yarattığı 5 ana tuzak
Kalbin bilgeliğini hayatımıza ve günlük seçimlerimize geri getirmenin gerekliliğini gerçekten aydınlatıyor. Onları burada listeledim ve kendi yorumumu ekledim.
Mağduriyet: Beyin, hayatımızda hoş olmayan bir şey olduğunda, kurban olduğumuza ve suçlanacak birinin olması gerektiğine inanır. Kendi eylemimiz veya eylemsizliğimiz için sorumluluk alma – deneyimin ruh gelişimi için bir yaşam dersi olabileceği – veya başka hiç kimsenin suçlanmayacağı şekilde kendi gerçekliğimizi yaratma düşüncesi yoktur.
Dünya bize karşı: Beyin hayatın zor olduğuna inanıyor. Dünya, yapabileceğiniz tek şeyin hayatta kalmak olduğu bir yerdir. Kalp, tüm deneyimleri ruh gelişimi için seçtiğimizi ve hayatın sana karşı değil, senin için olduğunu bilir.
Sıkı çalışma her zaman karşılığını verir: Zihin, enerjinin nasıl çalıştığına dair bir anlayışa sahip olmadığı gibi, gelecekte durumların nasıl gelişeceğini de göremez. Zihin bir alıcıdır. Sadece geçmişi ve işlerin bu bağlamdan nasıl yapıldığını bilir. Kalp yoluyla erişilen ruh, geleceğin en yüksek bilgisine sahiptir. Kalp, istediğimizi veya gitmek istediğimiz yere ulaşmak için çeşitli gerçeklik yaratma biçimlerini ve enerjisel simyayı bilir. Bu nedenle zihin, bir şeyi elde etmenin TEK YOLUNUN çok çalışmak olduğuna inanır.
İnsanları değiştirebilirim: Zihin, kalbin yüksek bilgisi olmadan, insanları değiştirebileceğimiz perspektifi vardır. Gerçek şu ki, insanları değiştiremeyiz. Gerçekliğin temel doğası gereği bu mümkün değildir. Hepimiz kendi enerjik baloncuğumuzda yaşıyoruz. Mümkün olan tek değişiklik içimizdedir. Birini koşulsuz sevgi perspektifinden görmeyi seçtiğimizde, diğer kişi ya bizimkinin yükselmesi nedeniyle titreşimini değiştirir ya da diğer kişinin davranışları artık bizi rahatsız etmez… çünkü onları sevgi aracılığıyla görürüz ve başka kimsenin olmadığını biliriz. Biz izin vermediğimiz sürece hayatlarımızı etkileyebilirler… Biz seçmedikçe kimse bizi sınırlayamaz.
Engellenme, saldırganlık demektir: Zihin, deneyimlerimizin seçimini tanımaz. Anlayışında çok gerçektir. Yani, kalp olmadan kullanılırsa, zihin bizi üzen her şeye tepki vermemiz gerektiğine inanır. Bağırmalı, savunmalı ve algılanan rakibimize karşı üzülmeliyiz. Kalp, savunmak veya zarar vermek için asla bir neden olmadığını kabul eder. Kendinizi sevmenin ve onurlandırmanın gerçekten tek yolu olan koşulsuz sevginin titreşimini tutun ve bu frekansın, durumun elinde tuttuğu ayrılık yanılsamasını yok edişini izleyin.
Kalbi ve zihni dengelemek
Düşüncelerinizi eğitmek size güçlü bir zihin verir, ancak kalbinizi eğitmek de sizi en derin benliğinize bağlayarak hedeflerinize doğru ve bunların ötesinde çalışmanıza olanak tanır. Kalbi ve zihni dengelemek, en derin benliğinizle bağlantı kurmak anlamına gelir ve sonunda bu bağlantıyı başarabildiğinizde, bunu sizden kimse alamaz. Etrafınızdaki şeyler gelip gidebilir – para, kariyer, aşk, sağlık, hepsi, ama benliğinizle olan bu derin bağ kalıcıdır, bu yüzden bunu bir öncelik haline getirdiğinizden emin olun. Sizi gerçekten konfor alanınızın dışına ve hayattaki daha büyük şeylere doğru iten bağlantı da budur.
Değişim zaman alır
Hızlı tempolu ve hiper-bağlantısız dünyamız, bizi anında tatmin olmaya, istediğimiz her şeyi hemen elde etmeye alıştırdı. Ancak, uzun süreli bir değişiklik ararken bu işe yaramaz. Değerli her şey gibi, değişim de zaman ve tekrar gerektirir. Bizi gerçekten olmak istediğimiz kişi olmaktan alıkoyan eski davranış kalıplarını kırmak ve gerçek değişiklikler yapmak, doğru yönde atılan çok sayıda bilinçli küçük adımı gerektirir. Hızlı bir düzeltme yok. Bu yüzden kendimizden çok fazla şey beklememek önemlidir. Süreci aceleye getirmeyin, iyi şeyler zaman alır, bu yüzden kendinize karşı sabırlı olun.
Her şeyi kendi başımıza iyileştirmemiz gerekmiyor – çok yetenekli varlıklar olabiliriz ve olaylarla kendi başımıza baş etmeye alışkın olabiliriz, hatta sıkıntılı zamanlarda herkesin başvuracağı kişi bile olabiliriz – yine de gerçek cesaret, gölgeden çıkıp yardım istemeye cesaret etmektir. Güvendiğimiz birine, her şeyi çözemediğimizi ve derinden değişmek istediğimizi itiraf etmek gerekir.
İlginizi çekebilir: Çalkantılı zamanlarda ayakta kalabilmek için zihinsel çeviklik