Dans ile harmanlanmış 15 yıl: Kerem Öksüz, Danspera ve Tangopera

dans

Yoğun çalışma hayatımız birçoğumuz için, ‘’kendimize’’ ayıracağımız özel zamanların özlemini duyduğumuz bir hayat tarzını da beraberinde getiriyor. Ne kadar yoğun olursak olalım, sadece olduğumuz anda kalabileceğimiz, kıpır kıpırlığı ile enerjimizi en üst seviyeye taşıyabilecek ve en önemlisi bizlere gelecek stresi ve kaygısını bir yana bıraktıracak en güzel aktivitelerden biridir dans.

Bu hafta hep birlikte 15 yılını dans ile geçiren, Türkiye’nin bilinen en eski Arjantin Tango eğitmenlerinden biri olan ve halen kurucusu ve yöneticisi olduğu Dans Pera ve Tango Pera okulları ile günümüzde birçok firmaya profesyönel destek vermenin yanında, ülkemizde amatör ve profesyonel birçok dansçı yetiştirmede büyük emekleri geçmiş Kerem Öksüz’ ü ağırlıyoruz.

Kendim için yeni bir sayfa açıyorum, yaza son derece zinde ve motive giriyorum ve artık yaşantımda kendimi müziğin ve ritmin akışına bırakıyorum diyebiliyorsanız, sizlere şimdiden dans ve keyif dolu bir hafta diliyoruz.

danspera

Sevgili Kerem Öksüz’ ün kaleminden sizler için derledik;

Dans etmek’’ sizce iş yaşantımızda bugün belki farkında olmadığımız hangi açılardan farkındalığımızı arttırıyor?

Dans etmek insanlara öncelikle, onlara yaşattığı sosyallik ve aktiflik içinde, keyif, olgunluk, doygunluk, özgüven verir.

Dans eden, dansa zaman ve bütçe ayıran profil, belli bir kültür düzeyinin üzerinde, kariyer sahibi insanlardan oluşmaktadır. Bu sebeple, iş yaşamında karşılaştığınız kimi zaman astınız kimi zaman üstünüz düzeyinde, geniş bir insan profili ile tanışma fırsatını yakalayabilirsiniz. Dansın doğallığının bir sonucu olarak da bu bireyleri sosyal hayatlarınki doğallıkları içinde gözlemleyebilir, doğal halleriyle tanıyabilir ve insani taraflarını hissedebilirsiniz. Bu şekilde farklı seviyedeki ve statüdeki kişi ile daha doğal ve sağlıklı iletişim kurmanın yollarını fark eder bir hale gelirsiniz.

Dans Pera içerisinde özellikle kurumsal hizmetler almak istersek hangi hizmetlere ulaşabiliriz?

Tango, Latin, Vals, Sirtaki, Halk Dansları atölyesi, Yoga ve Pilates atölyeleri,  perküsyon atölyesi, fotografçılık atölyesi, perküsyon ve dans gösteri gurubu çalışmaları.

 Bugüne kadar vermiş olduğunuz dersler veya hizmetler özelinde aldığınız geri bildirimleri genel olarak paylaşabilir misiniz?

Vermiş olduğumuz şirket dans kulübü eğitimleri özelinde çalışanlar, dans çalışmasının olduğu günün sabahı işe çok daha hevesli ve daha enerjik geldiklerini söylüyorlar.

Perküsyon atölyesi eğitimlerimizin birinde de ilgili İK müdürü, çalışmamızın “Takım Çalışması” eğitimlerine bir örnek olabilecek oranda marjinal faydalara sahip oluşundan bahsetmişti.

Dans etmenin yaşı veya dönemi var mıdır?

Rahatlıkla dansın yaşı olmaz diyebilirim. 8-12 yaş sınıflarımıza katılan öğrencilerimiz olduğu gibi, 68 yaşında Tango’ya başlamış bir öğrencim şu an 73 yaşında ve tango gecelerinde boy göstermeye devam ediyor.

Uplifers okuyucularıyla paylaşmak istediğiniz bir mesajınız var mı?

“Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” Bu söz ışığında yola çıkmalı insan, hayatı idame ettirmek değil yaşamaksa amacı; dansı, müziği, resmi belki de başka biri, hangisi ise kendisine hitap edeni, yaşamadan gitmemeli.

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız. 

Pınar Özeken (Ulus)
2007 yılında Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü ile Kimya bölümlerini bitirdi. Aynı üniversitede Biyomedikal Mühendisliği ve İspanya Pompeu Fabra üniversitesinde master derecelerini ... Devam