Zamanı nasıl yaşıyorsun? Hadi, şimdi bir uygulama ile birlikte bakalım:
Gözlerinin önünde bir zaman çizelgesi olduğunu hayal et. Bu çizelgenin bir ucunu geçmiş, diğer ucunu gelecek olarak belirle. Senin olduğun nokta da şimdiyi temsil etsin. Şimdi gözlerini kapat ve sırasıyla iki tarafa da birkaç küçük adım attığın hayal et. Hangi tarafta hareket etmek senin için daha kolay? Hangisi daha ağır, hangisi daha hafif geliyor?
Sana kolay ve hafif gelen senin için en tanıdık olan. Büyük ihtimalle gün içinde dikkatinin büyük kısmı orada yaşıyorsun. Dikkatimiz neredeyse enerjimiz oraya gidiyor ve dolayısıyla enerjinin büyük kısmı orada.
Geçmişte yaşadığımızda depresif, gelecekle ilgili umutsuz ve yaşam sevinci azalmış bir hale gelebiliriz. Gelecekte yaşadığımızda gergin ve tatminsiz olabiliriz. Hiçbir şey bize yeterli gelmez. Pek üretken olduğumuz da söylenemez. Zira, fikir üstüne fikir birikir ve çoğu gerçekleşemez. Şimdide yaşamak ise sakin ve huzurlu bir haldir. Şimdi, burada mevcut olabildiğimizde canlılık ile dolarız, hiç bitmeyen bir enerji sürekli bizi destekler. Çalışmalarımız üretken olur, çalıştıkça yorulmak yerine enerji ile dolarız. Fikirlerimizi gerçekleştirmek için adımlar atarız. Canlılığın olduğu tek zaman şimdidir.
Zaman farkındalığımız arttıkça geçmiş, şimdi ve geleceğin ayrılmaz bir bütün olduğunu idrak etmeye başlarız. Geçmişten getirdiğimiz birikim ve becerilerimizle şimdide geleceği yaratırız.
Yaratıcı olabilmenin ön koşulu mevcudiyettir.
Mevcudiyet şimdide yaşamak demektir. Bedenimde olduğumun farkında olduğum her zaman mevcudiyetim yüksektir. Şimdi gözlerini yeniden kapat ve çok sevdiğin bir yemek yediğin bir ana git. Tam o sırada ne kadar mevcutsun? 10 üzerinden bir puan versen bu kaç olurdu? Şimdi bir de hiç hoşuna gitmeyen bir koku duyduğun bir anı düşle, o sırada ne kadar mevcutsun? 10 üzerinden bir puan versen bu kaç olurdu? İlkinde mevcudiyetinin yüksek, ikincisinde düşük olduğunu gözlemlemiş olmalısın.
Her güne başlamadan önce mevcudiyeti pratik etsek… Ayakkabılarımızı giyip kendimizi sokağa atmadan önce 10 dakika kısa bir hareket akışı ile bedenimize merhaba desek, nefesimizi açsak, zihnimizi sakinleştirsek… Böyle başlayan bir günde kendimizi zorluklarla mücadele etmek için daha güçlü hissetmez miyiz? Her gün sabah mevcudiyet için ayıracağımız 15 dakika bizi şükran dolu bir yaşama adım adım götürebilir mi? Her gün 15 dakika yaşamımızı dönüştürebilir mi? Evet. Bunu anlamanın en etkili yolu yaşamımızda pratik etmektir.
Mevcudiyet, biz bedenimizde olmayı pratik ettikçe gelişir. Hayalini kurduğumuz neşe ve keyif dolu yaşamın kapısı şimdide mevcut olma yeteneğimizi geliştirdikçe ardına kadar açılır. Beni bedenimle bağlantıda tutan düzenli yaptığım yoga, meditasyon ve yazı pratiklerim. Seni bağlantıda tutan nedir?
Bu hafta güne mevcudiyetini artırarak başlamak istersen senin için hazırladığım yoga akışını pratik edebilirsin.
Yaşamını daha yaratıcı hale getirmek için desteğe ihtiyaç duyarsan Ocak ayında yenisini yapacağım online Yaşam Yaratım Atölyesi’nde buluşalım.
Yaşam Yaratım Atölyesi – Ocak 2022
Yaratıcılık her insanın doğuştan sahip olduğu potansiyel bir güçtür. Tıpkı bir madenin işlenerek kullanılabilir hale getirilmesi gibi yaratıcı gücümüz de ancak doğru şekilde işlendiğinde yaşamımıza etki edebilir. Aksi halde onunla ne yapacağımızı bilemediğimiz için enerjimizi bastırmak ya da şikayet etmek yoluyla boşa harcarız.
Yemek yemekten bir arkadaş sohbetine kadar her şey yaratıcı hale gelebilir. İhtiyacımız olan, yaratım sürecinin nasıl işlediğini öğrenmek ve etkin yaratıcı araçlar ile tanışarak gücümüzü kullanabilir hale gelmektir.
Yaşam Yaratım Atölyesi, evrenin doğal olarak uyumlu bolluk ve sevgi akışına karşı kendi oluşturduğumuz engelleri aşmaya yardımcı, etkili bir kişisel gelişim aracıdır. Hayatımızı giderek daha yaratıcı hale getirirken kendimize ve yaşama karşı oluşturduğumuz en temel yaklaşımları ve eğilimlerimizi araştırıp keşfetmeyi öğretir. Bu yolla, yaratıcı tıkanıklıklarımızın yarattığı engelleri aşarak yeniden yaşamla birlikte akabiliriz.
*Atölye online gerçekleşecek ve atölye sonrasında online grup üzerinden 1 hafta boyunca sorularınıza cevap vererek sizi destekleyeceğim.
Tarihler:
15 Ocak Cumartesi 13:00 – 15:30
17 Ocak Pazartesi 20:00 – 22:30
Program Takvimi:
Bölüm 1: Tanı
Oryantasyon ve Tanışma (15 dakika)
Sunum: Nasıl Yaratıyoruz? (25 dakika)
…….Ara: 10 dakika……
Bölüm 2: İmgele
Sunum: Yaratıcı İmgeleme Nasıl Yapılır? (15 dakika)
Ses Meditasyonu Pratiği (10 dakika)
Dinlenme (10 dakika)
Vizyon Panolarımızı Oluşturuyoruz (25 dakika)
…….Ara: 10 dakika……
Bölüm 3: Gerçekleştir
Güçlü Hedefler Nasıl Belirlenir? (10 dakika)
Zamanını Nasıl Ustaca Yönetirsin? (10 dakika)
…….Kapanış……
İlginizi çekebilir: Yaratıcı ve etkili onaylama cümleleriyle düşünce kalıplarınızı dönüştürün