X

Çocukları takdir etmenin 15 mindful yolu

Hepimiz takdir edilmek isteriz. Çünkü takdir edildiğimizde kendimizi görülmüş hissederiz, varlığımızın tanındığını ve değer gördüğünü görürüz. En kıymetlilerimiz olan çocuklarımız da bu hisleri hep yaşasınlar istemez miyiz? İsteriz tabii ki! Yalnız kuru aferinlerle, güzel olmuşlarla olmuyor bu iş. Değer göstermek biraz daha emek istiyor. Bu haftaki yazımda ben de birkaç örnek paylaşmak istedim. Cümleler belki size ilham olur…

1. Bunu bana okuduğun için çok teşekkür ederim. Senin sesinden dinlemeyi seviyorum.
2. Gününle ilgili detayları benimle paylaştığın ve bana güvendiğin için teşekkür ederim.
3. Market poşetlerini boşaltmama ve yerleştirmeme yardım ettiğin için teşekkür ederim. Yardımın olmadan onları bu kadar çabuk kaldıramazdım.
4. Güldüğün zaman adeta içim ısınıyor.
5. Oyuna yeni arkadaşını dahil ettiğini fark ettim. Ona nazik davrandığın için teşekkürler. Dahil olunca kendini çok iyi hissetmiş olmalı.
6. Elimi tuttuğun için teşekkür ederim. Bu çok özel bir duygu.
7. Mağazadaki yaşlı kadınla bu kadar kibar konuştuğun için teşekkür ederim. Konuşmanı dinlerken kocaman gülümsediğini fark ettin mi?
8. Resim yapmak için ne kadar emek harcadığını görüyorum ve bunu seviyorum. Gerçekten buna çok zaman ayırıyorsun.
9. Oyuncaklarını topladığın için teşekkür ederim. Ne güzel odanda bize oyun oynayacak yer açıldı, öyle değil mi?
10. Doğayı seninle keşfetmek çok eğlenceli!
11. Ben duştayken kardeşine göz kulak olduğun için ve sorumluluk sahibi olduğun için teşekkür ederim.
12. Beni düşündüğün ve bunu okulda benim için özel olarak yaptığın için teşekkür ederim.
13. Kendin olduğun için teşekkür ederim.
14. Beni düşünerek aldığın, bana getirdiğin her şeyi seviyorum. Teşekkür ederim.
15. Çamaşırları toplamama ve katlamama yardım ettiğin için teşekkür ederim. İş birliğin çok güzeldi.

Çocuklarla birlikte uygulayabileceğiniz mindfulness pratikleri için Instagram hesabımdaki rehbere göz atabilirsin.

İlginizi çekebilir: Okula dönüş kaygısını yönetmenin 4 güçlü yolu

Dr Eda Uslu: Dr Eda Uslu, yürümek istediğiniz yolda sizi destekleyen, cesaretlendiren, anlayışla ve şefkatle yanınızda yürüyen dost. Siz en harika versiyonunuzu gerçekleştirmek için yolunuzda yürürken yanınızda size yarenlik eden bir “karunamitra”. Aslında bir tıp doktoru iken hayatın akışı içerisinde kendi yolculuğuna çıkan kişilerden Eda. 15 yıl boyunca göğüs hastalıkları ve uyku bozuklukları uzmanı olarak görev yaptı ve Türkiye’nin sayılı akredite uyku laboratuvarlarından birini kurdu. Bir süre sonra Tıp Doktorluğunun da yetmediğini, içindeki insanlara yardım etmek isteğini doyuramadığını hissetmeye başladı. Sorular sormaya başladıkça cevaplar buldu. Çemberin içinde çırpınıp durmaktansa cesaretini topladı ve uzun yıllarını verdiği, çok severek yaptığı ve aşkla bağlı olduğu doktorluk mesleğinden ayrılarak çemberden çıktı. 2009 yılında Mindfulness ile tanıştı ve 2013 yılından beri hem Türkiye hem de İngiltere’de pek çok kurum ve kuruluşta eğitimler veriyor. Bu yolculukta Bangor University UK - Mindfulness Eğitmenliği ve süpervizyonlar, CTI (The Coaches Training Institute) - Profesyonel Koçluk Eğitimi ve Sertifikasyon, Landmark Worldwide - Liderlik Eğitimi, Mindful Schools USA – Çocuklar için Mindfulness Eğitmenliği ve İngiltere Mindfulness in Schools Project’ten .b ve Paws b (çocuk ve gençler için mindfulness eğitmenliği) eğitimlerini almış ve halen de yeni eğitimlere devam etmekte.. Son 8 senedir sadece profesyonel koçluk ve mindfulness eğitmenliğini yapıyor. 2018-2019 eğitim yılı itibariyle Türkiye’de ilk defa Mindfulness’ın müfredata girmesini sağlayarak halen Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde ve Marmara Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi’nde öğrencilere Mindfulness dersleri veriyor. “Hayatın gerçek anlamda farkında olan insanlar, yaşam yolculuğu sürerken aynı zamanda kendi içlerinde bir yolculuğa çıkmaya hazır ve gönüllü olurlar.” eda@edauslu.com
İlgili Makale