Bütünsel olarak iyi olmanıza yardımcı olacak 7 adım

“Sezgi ile akıl ve bilgi arasındaki denge, hayatımızı nasıl yürüttüğümüzle yakından ilgilidir.”
Simon Sinek

Sizce bu dünyada neden varız? Bu soruya benim cevabım şu olurdu: Yaşadığımız hayatı bize “kader” olarak sunulan bir olgudan daha öteye taşımak için… Hayatımızı anlamlandırabilmek ve yaşamaktan neşe, haz duyabilmek için…

Peki bu nasıl mümkün? Günümüz dünyası bizleri ruhsal, fiziksel ve zihinsel anlamda her yönden sıkıştırırken, kendimizle tekrar buluşma cesaretini nasıl bulacağız? Belki de tüm mesele cesaret etmekte. Yola çıkmadan önce gözünüzde çok büyüyen ama bir kez yola çıkma cesareti gösterdiğinizde hayatınızı dönüştüren bir yolculuk bu… Attığınız her bir adımın sizi kendinize biraz daha yaklaştırdığı bir yolculuk…

“Zamanım yok” demeyin, zamanınız çokça var. Yaratabilirsiniz.
“Param yok” demeyin, artık para ödemeden ulaşabileceğiniz yüzlerce kaynak var.

Ünlü Dr. Gabor Mate’e göre bizi bütünsel iyileşmeye götürecek basit ama etkili 7 adım var…

1. Kabul, içinde bulunduğunuz süreci olduğu haliyle tanıma istekliliğidir. “Sıcağı hissetme yetiniz olmadığında yanma riskiniz artar” diyerek boyun eğip katlanmayı değil, kendine şefkatle ve yargılamadan yaklaşmayı vurguluyor.

2. Farkındalık, olana kulak vererek altta yatan ihtiyacı anlama yetisidir. Bilhassa hastalıkları sadece bir problem olarak değil, size verdikleri mesajı anlamak için bir aracı olarak görmek gerekir.

“Farkındalığımızı geliştirmek için pratik yapmamız, ruhsal durumumuzu sürekli dikkatle izlememiz ve bu içsel algılara, sözlerin -kendimizin veya başkasının- taşıdığı anlamdan daha çok güvenmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Ses tonu nasıl? Tınısı nasıl? Gözleri kısık mı, açık mı? Rahat mı, yoksa gergin bir şekilde mi gülümsüyoruz? Kendimizi nasıl hissediyoruz? Neremizde hissediyoruz?” Dr. Gabor Mate

3. Öfke, başka bir anlamda “Tabiat Ana’nın bizlere küçücük bir çocukken verdiği, hakkımızı savunup ‘Ben önemliyim’ deme enerjisidir.” Öfkesini, ani patlamalara ve karşı tarafı suçlamalara ihtiyaç duymadan, karşı tarafa aktarabilen insanların ciddi hastalıklara yakalanma riskinin çok daha az olduğunu görebiliyoruz. Yani anlayacağınız “Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla” felsefesini bir an önce bırakmamız gerekiyor.

4. Özerklik, benlik sınırlarımızdır. Kendi sınırlarımızı çizme ve başkalarının sınırlarına saygı duymaktır.

“Basit biyolojik perspektiften bakıldığında, tabiatın nihai hedefi fiziksel organizma olmalıymış gibi görünebilir; oysaki tabiatın daha yükseklerdeki hedefi özerk, kendi kendini yöneten bir ruhtur. Akıl ve zihin; ağır fiziksel zararları atlatabilir, fakat ruhsal bütünlük ve özgürlük tehlikeye girdiğinde fiziksel olarak bedenin de çökmeye başladığını sıkça görüyoruz.”
Dr. Gabor Mate

5. Bağlılık, dünyayla kurduğumuz bağlantıdır.

“Bağlılık, dünya ile kurduğumuz bağlantımızdır. Erken bağlılık ilişkilerinde açık, kendi kendini besleyen ve sağlıklı biri olarak kalma becerisini ya kazanır ya da bu beceriyi kaybederiz. Bu erken bağlılık ilişkilerinde, öfkeyi yaşamayı veya öfkeden korkup, onu bastırmayı öğreniriz. Özerklik hissimizi orada geliştirir veya köreltiriz. Bağlantı, iyileşme açısından da hayati nitelik taşır. Yapılan çalışmalar peşpeşe, sosyal temas içerisinde olmayan insanların -yalnızların- hastalığa en açık konumda bulunduğunu tespit etmektedir. Samimi duygusal destekle beslenen insanlar ise, hastalıkları ne olursa olsun, daha iyi bir seyir izler.”
Dr. Gabor Mate

6. Kendini ortaya koymak, “Kendimize ve dünyaya var olduğumuzu ve kimsek o olduğumuzu ilan etmektir.” Sadece yapmak istemediklerimizi reddetmeyi değil, gerektiğinde eyleme geçme ihtiyacı hissetmeden de “eylemsizlik” içinde olmayı hedefler. Olma halidir.

7. Olumlama, pozitif bir beyanda bulunarak değerli bir şeye yönelmektir. Kendi pozitif gerçekliğimizi yaratmaktır.

“Fiziksel olarak, evrenden ayrı olduğumuz hissinin yanlışlığını fark etmek kolaydır: ‘Külden, küle’ dönüşmüyoruz, hayat bulmuş külleriz hepimiz. Geçici bilinçlilikle evrenin bir parçasıyız, fakat asla evrenden ayrı değiliz. Spiritüel çalışmalarda arayış sözcüğünün bu kadar sık kullanılması tesadüf değildir.”
Dr. Gabor Mate

O halde kendiniz için harekete geçin. Konfor alanınızdan çıkın. Kim olduğunuzu hatırlamanıza izin verin. Bu yolculukta size çokça hizmet edecek olan Thetahealing ve Jean Adrienne Arınma Sistemi yöntemleriyle ilgili ayrıntılı bilgiye ve seminerlerin içeriğine www.esindemir.com sitesinden ulaşabilir, hediye çalışmalarımdan ve grup seanslarımdan faydalanabilmek için Instagram hesabımı takip edebilir ve her türlü sorunuzu [email protected] mail adresim üzerinden bana iletebilirsiniz.

Tekrar görüşünceye dek sevgiyle kalın…

Kaynak
Vücudunuz Hayır Diyorsa – Dr. Gabor Mate

İlginizi çekebilir: Değişimi gerçekten istiyor musun: Konfor alanının dışına çıkma zamanı

Esin Demir Thetahealing Eğitmeni
2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü bitirdi. Spiritüel gelişim merakı 2009 yılında, Japonya’ya bir yaz stajı programı ile gittiğinde başladı. Bu ilginç ... Devam