X

Bu yazın erkek modası trendlerinden takım elbiseler

Beyaz tenli, pembe yanaklı, 17. yüzyıl İngiliz erkeklerinin lüle lüle perukları, karpuz kollu ceketleri, dantelli yakaları ile çok ciddi görünmediklerini düşünen (şaşırtıcı neden acaba?!) İngiliz Kralı 2. Charles, günümüz erkeğinin en büyük kozu olan takım elbiseyi hayata geçirdi. O güzelim perukların nefesi, maalesef ki (!) günümüze kadar yetmedi ancak giyimdeki bu reform erkek modasının en temel değişimlerinden birini oluşturdu.

Peki, doğru bir takım elbise nasıl olmalı?

Kumaş:
Alacağın takımın kumaşı polyester ağırlıklı ise, ya yanında pişik koruyucu pudra da almalısın ya da bu takımdan uzak durmalısın. Bu hava geçirmeyen kumaş türünün tek ‘’pozitif!’’ etkisi, girdiği her ortamı adeta bir güneş gibi aydınlatmasıdır. (göz alıcı parlaklık tercihi size kalmış!) Bir diğer seçenek olan pamuğu da, yanımızda sürekli ütü taşıyamayacağımızdan dolayı pas geçiyor ve %100 yünden oluşan kumaşlara uzanıyoruz. Dört mevsim giyilebilen bu kumaşların en büyük özelliği, hava geçirgenliği ve doğal malzemelerden yapılmasıdır. %100’nü bulamazsanız, %80’e kadar olanlarını bulmak mümkündür.

Renk ve desen:
Kombin rahatlığı nedeniyle koyu füme rengini sık tercih edenlerden biri olsam da, takım elbisede siyah ve lacivertin yeri başkadır. Siyahın kullanımı biraz daha özel olsa da, lacivert ve grinin tonları günlük hayatımızda sıkça tercih edilebilir. “Ağır ve düz renklerden sıkıldım daha farklı bir şey istiyorum.” diyenler çizgili ya da kareli takımları sosyal mekanlarda kullanabilirler, ama siz yine de bu çizgi ve karelerin çok belirgin olmayanlarını tercih edin.

Teknik detaylar:
Kol boyu; bilekten 1 veya 2 parmak uzun olmalıdır. Spor modellerde, 1 parmak daha çok tercih edilir.
Omuz duruşu; omuz kısmı dar olan bir ceket sizin hareketinizi kısıtlayacaktır, geniş olması ise duruşu bozacaktır. Bu nedenle omuz uçlarının tam yerinde bittiğine emin olmalısınız.
Göğüs; ceket yakası boyundan aşağıya inerken vücudunuza değmelidir, şayet yaka ile göğsünüz arasında boşluk varsa o ceket size dar demektir.
Bel; ceket beli dar olmalı, ancak önü bağlandığında yanlarda çok fazla kırışıklık oluşmamalıdır.
Ceket boyu; daha modern bir takım elbise için yakanın sırt bitiminden aşağıya kadar olan kısım 72-74 cm civarı olmalıdır. (ortalama 1,80 erkek boyu dikkate alınmıştır)
Ceket yırtmacı; ister tek ister çift yırtmaç olsun siz ayaktayken kapalı görünmesi gerekir.
Pantolon; hafif dar kesim olmalı ve boyu ayakkabı hizasında bitmelidir. Bol pantolonlar; kilolu arkadaşları daha kilolu, zayıf arkadaşları ise daha zayıf gösterecektir.

Son olarak; bir takım elbise almadan önce rahatlığınız için malzeme ve kalıbına, tarzınız için ise rengi ve modeline dikkat etmenizi öneririm.

Mehmet Barış Merdan: Babasıyla konuşurken eli oyalansın diye babasının yeni arabasının antenini kırmaktan geri kalmayan Barış, belki de tenisteki başarısını bu el çabukluğuna borçluydu. Metropol koşullarında tenis oynayamasa da spora olan ilgisi yıllardır son hızla devam ediyor. Doğuş Üniversitesi’nde İşletme okuduktan sonra artık Amerikan rüyası mıdır, eğitim aşkı mıdır bilinmez kendisini UC Berkeley’de buldu. O çok ünlü sanatçı background’u onda da var tabii ki… Belki tezgahtar olamadı ama tüm kahveleri yapmayı San Francisco’da çalıştığı donut store’da öğrendi. Yaratıcı işler yapmalıyım diyerek geldiği son nokta global bir IT firmasında satış direktörü olmak. Pardon bir şey mi dediniz? Neyse, bu konuyu geçiyoruz… Yaptığı iş her ne olursa olsun sevdiği konularda araştırmaktan ve okumaktan hiç sıkılmayan yazar, şimdi de biraz paylaşmanın derdinde. Tüm soru ve görüşleriniz için: barismerdan@gmail.com

Geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenmek isteyenlere: Fine Life Fermente Kajulu İçecek

Son yıllarda sağlıklı beslenme ve bilinçli tüketim alışkanlıklarının, daha önce hiç olmadığı kadar ilgi gördüğü kesin. Veganlık, vejetaryenlik, fleksitaryen gibi bitki bazlı beslenme türleri, sadece etik ve çevresel nedenlerle değil, aynı zamanda bütüncül sağlık açısından sunduğu çeşitli faydalar nedeniyle de dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına yönelik talepler hızla artarken çok sayıda bitki bazlı ürün de raflardaki yerini alıyor. Özellikle süt ürünlerine alternatif arayanlar için çok sayıda ürün piyasaya sürülüyor. Bu konuda öncü isimlerden biri olan Metro Türkiye de “Sofrada herkese yer var!” mottosuyla tüketicilerin ihtiyaçlarına, yenilikçi ürünlerle cevap veriyor.



Raflarında 400’den fazla bitki bazlı ürün sunan Metro Türkiye, geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına sahip olmanın en leziz yollarını sunuyor. Ve güzel haber; Türk mutfağının favori içeceklerinden ayrana bitki bazlı alternatif sağlıyor: Fine Life Fermente Kajulu İçecek.

Lezzetli, vegan, fermente: Ayrana bitki bazlı alternatif

Herkes için sağlıklı beslenme ve sürdürülebilirlik anlayışıyla hareket eden Metro Türkiye, beslenme trendlerine ve değişen tüketici taleplerine verdiği önemle Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i raflara getiriyor. Geleneksel lezzetimiz ayrana bitki bazlı bir alternatif olarak öne çıkan Fine Life Fermente Kajulu İçecek, bitki bazlı beslenme alışkanlıklarını benimseyen ya da benimsemek isteyen herkesin beğenisine sunuluyor.

Metro Türkiye raflarında yerini almaya başlayan bu yenilikçi ürün, %27 oranında kaju fıstığı, tuz ve çeşitli probiyotikler içeriyor. Bunun yanı sıra katkı maddesi, koruyucu ve gluten içermemesiyle de dikkat çeken Fine Life Fermente Kajulu İçecek, hem bitki bazlı ürünleri tercih edenlerin hem de laktoz tüketmemeye önem verenlerin favorisi olmaya aday. Ayran alternatifi olarak soğuk tüketilebilen bu ürün, 250 ml’lik cam ambalajlarda satışa sunuluyor. Vlabel etiketiyle otel ve restoran gibi yeme içme işletmelerinde rahatça kullanılabilecek Fine Life Fermente Kajulu İçecek, menülere yeni vegan bir alternatif getirirken, müşteri memnuniyetini de artırma potansiyeli taşıyor.

Geçtiğimiz yıllarda süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler sunmuş olan Metro Türkiye, Metro Chef Veggie Bademli ve Fındıklı içecekler ile yoğurda alternatif Metro Chef Veggie Fermente Süzme Kaju’yu ve Metro Chef Veggie Meze Serisi’ni tüketicilerle buluşturmuştu. Bu yıl ise Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden ayrana bitki bazlı bir alternatif getirerek hem sağlıklı hem de yenilikçi bir seçeneği yani Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i tüketicilerle buluşturuyor.

Elbette Metro Türkiye’nin raflara taşıdığı yenilikçi ürünler sadece süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler ile sınırlı değil. Çok daha fazlası, raflarda çoktan yerini aldı.

Bitki bazlı geniş ürün yelpazesi: 400’den fazla çeşit



Metro Türkiye’nin raflarındaki vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; falafel çeşitlerinden pizzaya, ranch sostan çamaşır yumuşatıcısına kadar 50’ye yakın çeşitte gıda ve gıda dışı bitki bazlı ürün sunuyor. Eğer tüm bu ürünleri ve çok daha fazlasını incelemek isterseniz hemen tıklayıpvegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine;vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; Metro Türkiye’nin Bitki Bazlı & Vegan Katalogu’nu keşfedebilirsiniz.

Temel gıdadan temizlik ürünlerine, kişisel bakımdan atıştırmalıklara aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Metro Türkiye ile sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzına ulaşmak artık çok daha kolay.

*Bu yazı Metro Türkiye katkılarıyla hazırlanmıştır.

İlginizi çekebilir: Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’nin zengin vegan ürün yelpazesini keşfedinVegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’

 

İlgili Makale